Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
zilele astea am avut drum prin brasov. la magazinul bricostore am gasit un racitor cu apa. e vorba despre un dispozitiv cam la 70 cm inaltime si 40 latime, un ventilator introdus intr o cutie cu dimensiunile de mai sus. are in lateral un rezervor in care se depoziteaza apa sau gheata(ceva de genul bateriilor de lazi frigorifice).curentul de aer trece prin acest rezervor si apoi iese prin niste aeratoare.se alimenteaza la 220 v, are vreo 4 trepte de viteza, are telecomanda si se vindea in 2 variante, de 50 si 60 w. pretul in jur de 180 lei.e facut parca prin slovenia, nu mai retin.
are cineva cunostinta despre acest dispozitiv? o fi bun pentru rulote?
L-am cumparat acum un an! Il am.....nou! :lol: Acasa probabil ca ar merge,avand in vedere ca poti alimenta cu gheata sau baterii inghetate. La rulota insa.....nu are randament iar probabila scadere a temperaturii....cu un grad maxim doua....e nesemnificativa! Ca si ventilator cu functia swing,dezumidificator,purificator de aer e bun. Nu face zgomot mare si.....are si telecomanda! :D
multumesc. uite cum ma gandeam eu: in campingurile din afara exista acele lazi frigorifice care sunt montate in bucatariile din campinguri. imi cumpar 6 baterii ,le inghet pe rand in acele lazi si asa am gheata permanent in acel rezervor.le rotesc ,intr un cuvant. chestia toata e daca se merita sa l cumpar.adica cineva care l a folosit,in casa sau eventual in rulota.
Din pacate exista si un inconvenient la aceste sisteme, cresterea umiditatii. Raportul temperatura-umiditate ramane aceasi daca nu chiar se inrautateste, deci confortul scade. Probata si masurata pe propria piele cu gheata din abundenta.
Nu aruncati banii ca nu merita.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Depinde la ce vrei sa o folosesti? Daca e pentru iesiri de o zi la iarba verde atunci sunt OK. Daca insa vrei sa-o folosesti pe post de frigider in rulota atunci renunta ca dai banii degeaba. Aceste tipuri de lazi pana la 200-300 ron sunt doar menite sa incerce sa mentina rece alimentele sau bericica depozitata. Daca le incarci cu alimentele reci, scoase din frigider/congelator atunci pana in 14-15 ore le vai gasi la o temperatura buna-dar asta cu conditia sa nu deschizi capacul prea des. Elementul de racire este de tip "pelltier" ajutat sau nu de un mic ventilator si are randamentul tare scazut. Sunt si lazi frigorifice alimentate de la 12V (unele chiar trivalente:gaz/12/220), cum sunt cele fabricate de Dometic care intradevar racesc si mentin cat de cat constant o temperatura joasa, dar acestea intra deja in alta categorie de pret-chiar si second hand peste 500 euro.
Am o asemenea lada de 40 l pe principiu Peltier.Merge si la 12 v si la 220 v.Vreau sa spun ca dupa 2 zile de mers cu ea in portbagaj aveam inauntru 4 C.Am baut berea exact cum imi place mie!
Problema este ca trebuie sa bagi de acasa alimentele foarte reci (berea am bagat-o inghetata complet) si sa umblii cat mai rar:cand i-ai deschis capacul te misti repede,mai bine scoti mai multe alimente decat este necesar.La fiecare deschidere mai creste temperatura putin.
Pe drum cumparam gheata din benzinarii si o mai ajutam,sau inghetam niste "pinguini" in camping.
Deci,cu un minim de efort te descurci cu ea si sa tii cont tocmai de principiul Peltier: principiul este acela ca un curent electric ce strabate o jonctiune dintre doua tipuri de conductori diferiti, poate raci sau incalzi acea jonctiune, în functie de sensul curentului care trece prin jonctiune.Mai pe romaneste,cu cat un conductor este la o temperatura mai mica,cu atat va raci mai bine.
Eu zic ca se merita 2-3 milioane in lipsa de altceva.
multumesc f mult de raspunsuri!eu vroiam sa suplimentez capacitatea de racire a frigid din rulota cu asa cava dar bag de seama ca nu prea as reusi prea multe in felul acesta