Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Din cate am citit pot apare probleme la incarcarea buteliilor cu gpl. Se poate monta pe rulota in compartimentul buteliilor o butelie GPL de capacitate mai mica ( cele folosite la matiz etc cam 30 l ) care sa fie incarcata fara probleme in statiile de alimentare cu GPL? e legal? Se vand buteliile separat de instalatie?
din cate stiu eu se vand separat dar poti incerca in str.Toporasi Nr.2 (Giurgiului) unde exista o firma specializata care vand si piese de schimb separat
Domnule Cristian ,daca doriti sa faceti improvizatii faceti-le pentru d-voastra .Pentru rulote este standardizata alimentarea cu gaz. Nu este nevoie sa mai descoperim nimic. cred ca va venii o zi cind vom putea alimenta cu G.P.L. fara proleme . :D
Din cate am citit, toata instalatia rulotei functioneaza bine cu GPL. Exact la acest lucru ma gandeam domnule George, sa scap de improvizatie, sa nu dau 5 lei baiatului de la statia GPL sa-mi incarce butelia ( asta am citit in postarile anterioare ), mi se pare un pic nelegal si mai improvizat decat sa-mi montez o butele GPL omologata, sa intru cu atelajul in statie si sa alimentez normal.
Multumesc pentru adresa si nr de telefon, o sa ma interesez si o sa postez ce aflu.
Cred ca vor proceda la fel. Pentru ca daca intalatia nu va fi omologata pentru rulota nu o vor incarca , si tot la mina lor ajungem .Si tot la fel cred ca pina nu vom devenii "o piata pentru ei "...o sa ne mai chinuim.
Am sunat, am vorbit, se poate face dar ei nu o fac, cumperi butelie si ce trebuie, o faci acasa, devine destul de complicat.
Nu e legal, deci nu merita.
Domnule Sandu multumesc inca o data pt numerele de telefon.
Era o idee... complicatia apare in faptul ca din butelia GPL auto gazul pleaca in forma lichida spre motor ( ar trebui taiat sorbul si alte improvizatii 0 pe cand din butelia de pe rulota chiar daca e alimentata cu GPL , vaporizeaza si pleaca gaz spre consumatori...
Nu merita, si din pacate alta solutie in afara celor 5 lei, :lol: nu este.
In anii 90 am avut la tara acele butelii rusesti pe care le incarcam cu alte 2 butelii normale, iar inainte de 89 incarcam instalatia GPL de la dacie trecand gazul din butelie printr-un filtru de motorina, etc. Ma gandeam ca am scapat de toate astea. Urasc partea cu 5 lei-ul.... Dar cu rabdatre asteptam sa treaca cei 20 + inca x ani pe care i-a anuntat Brucan....
cristianirimescu scrie:Se poate monta pe rulota in compartimentul buteliilor o butelie GPL de capacitate mai mica ( cele folosite la matiz etc cam 30 l ) care sa fie incarcata fara probleme in statiile de alimentare cu GPL? e legal?
Pe vechiul meu camper VW T3 cei de la Westfalia au montat sub masina un rezervor de 24l prevazut cu reductor, robinet, robinet de siguranta, contor de consum care indica in procente gradul de incarcare si bineinteles mufa de incarcare. Din pacate mufa avea alt standard decat pistoalele de la statiile GPL asa ca acolo am fost nevoit sa fac o modificare, dar dupa aceea nu am avut probleme la incarcare din statii. Mai demult am vazut pe eBay.de de vanzare asemenea rezervoare noi. Cauta, poate ai noroc si mai gasesti :roll: La camperul pe care il am acum din pacate ma chinui si eu cu umplerea buteliilor. Totusi am noroc ca am gasit aici in Cluj o statie la care se umple orice tip butelie si spre mirarea mea nici nu percep alti bani decat ce indica contorul statiei!
Incerc sa ma bag si eu in seama fara a deranja pe cineva. Sper ca mai ai nevoie de sfaturi ptr rezolvarea celor 5 lei la incarcarea buteliei sau poate au altii nevoie de sfat :)
Ce vreau sa spun este ca daca mergi la benzinaria Shell poti cumpara o butelie standard cu aprox. 100 Ron pe care o poti schimba oricand la statiile lor (sau o poti restituii daca nu-ti mai trebuie) - fara plata celor 5 leuti si nici o alta ploconeala (fara riscuri) :lol: