Vacanta 2008 Tarile Scandinave

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
George Marcu
Membru forum
18

Vacanta 2008 Tarile Scandinave

Mesaj de George Marcu »

Anul acesta in iunie-iulie vrem sa plecam intr-un scurt concediu afara.
Deoarece ne vom schimba si masina pana atunci cu nu Volvo XC70 ne-am gandit sa-l ducem pe meleagurile natale Tarile Scandinave.
Traseul ar fi cam asa Romania-Ungaria-Austria-Germania(eventual vreo 2-3zile aici)-Danemarca-Suedia(vreo3-4 zile)-Finlanda(vreo3-4 zile)-Norvegia zona Tromso(vreo3-4 zile)-Suedia-Danemarca-Olanda(vreo 2 zile)-Belgia-Elvetia(vreo3 zile) si pana acasa. In total vreo 30 de zile am vrea sa fim plecati dar nu stiu daca ne va permite programul, ca numar de Km in jur de 10-12000 la o prima estimare. Deja am inceput sa cautam puncte intermediare de campat, pacat ca este cam devreme si multe campinguri nu si-au deschis receptiile, deci nici un replay nu ar aparea la mailurile noastre.
A mai facut cineva vreo calatorie asa lunga?
Stie cineva vreun service de rulote unde sa-mi verific un pic atelajul, ma intereseaza roti-rulmenti-saboti frana-reglaj frana-gresat-eventual montaj la amortizoarele rulotei, n-ar fi rau daca-i in zona Bucurestiului, altfel as incerca la Camperland sau de ce nu la Peti ca tot este el Knaus-man in Romania. As incerca si singur dar nu prea am timp si daca este ceva de inlocuit...piese????
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
George Burneci
Membru forum
17

Mesaj de George Burneci »

Scurt concediu aaaaaaaaa? :D :D :D
Klaudiu Boghiu
Membru forum
17

Mesaj de Klaudiu Boghiu »

nu detaliez, dar cred ca ai putea sa l imparti in vreo 5 parti. este extraodinar de mult de mers, de vizitat(daca vrei). si nu uita ca pe zi ,mai mult de 800 km , pe autostrada nu poti sa faci. tre sa te odihnesti, tre sa maninci, sa alimentezi,etc. nimic de zis, ai masina buna,dar rulota te oboseste la drum, tre sa tii cont si de ea.pe urma norvegia sta naspa la autostrazi, suedia nu exceleaza nici ea.stiu eu! incearca, dar e ff obositor, eventual doar sa probezi masinuta...nu mai zic de oboseala si stresul ce le acumulezi in aceste zile.

e doar o parere a unui turist ce a facut ceva km in decursul a mai mult de 6 ani(cu rulota dupa mine) si nu sunt putini.
MOTORHOME FIAT MONCAYO 721 SILVER 2008
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Pai ar fi cam asa
Bucuresti-intrare in Austria prima zi
Austria-Germania (zona Munchen) a doua zi
Campare vreo 3 zile
Munchen-Hamburg-Suedia (zona Smaland) doua zile
Campare vreo 3 zile
In functie de conditii direct spre Tromso (maxim 2 zile) sau o mica escala prin Finlanda (vreo 4 -5 zile in loc de 2)
Campare 3-4 zileToata distractia vreo 4500km
Alta varianta la dus ar fi prin Polonia-Lituania-Letonia-Estonia-Rusia-Finlanda-Norvegia mai scurta cu aproape 1000km dar nu prea ma incanta din multe motive.
Returul nu este inca sigur, daca nu ne mai permite timpul/bugetul venim inapoi fara Olanda-Belgia-Elvetia prin Germania-Cehia-Slovacia-Ungaria, drum de altfel foarte frumos si acceptabil (l-am facut de doua ori fara rulota).
Problema mare este sa plecam si sa speram ca nu vom avea probleme de ordin tehnic la masina-rulota ca de drum lung nu ne speriem, de la servici nu ma da nimeni afara daca intarzii cateva zile.
Unde am scris (vreo 3-4 zile) am vrut sa spun vreo 3-4 zile de pauza, vizite, plimbare etc.
Am facut si asta vara peste 7500 km tot cu rulota in 20 de zile cu pauze bune si indelungate si sincer nu m-am simtit deloc obosit, poate doar inghesuit din lipsa spatiului.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Klaudiu Boghiu
Membru forum
17

Mesaj de Klaudiu Boghiu »

asa mai merge, nu ai explicat decat acum cam ce ai vrea sa faci. e mai omeneste si muult mai odihnitor asa.sa stii ca la inceputuri bagam de nebun.eram si mai tanar, eram dornic sa vad cat mai multe. acum e altfel.dar devin off topic.

la camperland cred ca poti apela cu incredere.sunt buni meseriasi si oameni seriosi.
MOTORHOME FIAT MONCAYO 721 SILVER 2008
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

George Marcu @ maurice
bebe944
Membru forum
18

Mesaj de bebe944 »

-revizia rulotei...ti-l recomand pe Gica Burnci...foarte priceput si are si conditii
-traseu....deosebit dar nu te speria de distanta "melcule' doar ai casa in spinare , nu? :D asteptam cu nerabdare impresiile tale ...poate la anul refac si eu traseul tau, anul asta fiimea e prea mica
Marcel Gheorghe
KIA SORENTO+ELDDIS HURICANE GTX
0747 122 122 ; 0788 356 759
STANESCU GABRIEL
Membru forum
18

Bun traseu

Mesaj de STANESCU GABRIEL »

Traseul este bun dar tine cont de urmatoarele aspecte:-in capitale sau in marile orase program bine definit de acasa pina la detaliu si cel putin 4 zile la fiecare;in prima zi poate faci chiar 1000km,dar dupa pauza de 4 zile nu mai poti face decit maxim500-600km indiferent de cit de libera este autostrada;-vremea este de asemenea o chestiune importanta in "dificilul" totusi traseu. Iti spun toate astea pentru ca am facut un traseu asemanator anul trecut si am fost un pic cam nepregatit din anumite puncte de vedere ,cum ar fi cele enumerate.Bafta si drum bun si te asteptam cu povestea.
cielo executiv,avento H395 TL TEL 0745686980 0767357479
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

din aprilie putem elibera certificat de etanseitate si presiune... sau nu stiu exact cum se numeste,fara care nu mai este indicat sa iesi din tara,deoarece legea europeana cere aceasta dovada,deja si in ungaria.la legitimare trebuie sa arati actele masinii a rulotei si acest act,care dovedeste ca instalatia de gaz a fost veriticata si nu prezinta pericol in circulatie.(nu ar fi ra daca asi gasi exact aceasta lege europeana,dar daca cineva e mai descurcareti sa publice aici,ar fi neplacuta exprienta.este considerat ca si cum nu ai avea revizia facuta.(din aprilie spun,deoarece un ucoleg face curs la truma si atuncia va termina si primeste autorizatia)
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

legea ungureasca pot gasi,dar acele nu ne intereseaza ,pentru noi este de luat in vedere legea europeana. si nu stiu daca nu sa adoptat si la noi.
tel. 0722 509492
Catalin Mihailescu

Mesaj de Catalin Mihailescu »

In cazul in care exista aceasta reglementare in Europa atunci ea se aplica si in Romania.
Legea din UE are prioritate in fata legii tarii noastre.
Ultima oară modificat 20 Feb 2008, 21:11 de către Catalin Mihailescu, modificat 1 dată în total.
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

da dar trebuie aprobat si de parlament.pina atunci nu te poate amenda nimeni in tara pina cind nu este aprobat si nu apare in monitorul oficial.aceasta lege cum am inteles este necesara pentru siguranta circulatiei si a campingurilor.poti avea scergeri de gaz si cu tine explodeaza si vecinul. dar nu stiu ce este atunci daca nu am butelie in rulota?si cu buteliile este ceva ca trbuie sa coraspunda la anumite norme
cred ca am ajuns off topic .cineva sa mute discutiile
tel. 0722 509492
Scrie răspuns