Pagina 1 din 3

Noutati culinare

Scris: 12 Noi 2007, 23:26
de ana
Pulpa de caprioara cu sos de piper

Ingrediente necesare
1 kg pulpa de caprioara (partea de sus),
1 legatura de zarzavat de supa,
sare, piper macinat,
pentru garnitura,
sos de ceapa sau de hrean.
Se acopera carnea cu apa, se pune zarzavatul si se lasa la fiert ca supa de carne, dar se pun mai multe boabe de piper.
Carnea fiarta se scoate din zeama, se taie felii, se asaza pe un platou cu sos de ceapa sau de hrean si cu cartofi sarati.
Se garniseste cu orez olandez sau salata mexicana picanta.
Va dorim pofta mare

Scris: 12 Noi 2007, 23:46
de ana
Orez olandez!
Ingrediente
1 kg de rosii (sau o cutie mare de rosii intregi)
3-4 cepe mari
250 g de orez neprelucrat
Mod de preparare
Taiati ceapa foarte fin si caliti-o, la foc mic, in putina margarina (sau ulei de masline);
Puneti rosiile intr-o cratita mare, dupa ce le-ati taiat in bucatele mici, ca sa scada;
Cand ceapa a devenit aurie, poate fi amestecata cu rosiile;
Lasati totul sa scada la foc foarte mic, pana ce se obtine un sos putin consistent;
De asemenea, fierbeti orezul 1 ora, in apa cu sare, asa cum procedati cu orezul obisnuit. Serviti-l fie impreuna cu sosul, fie separat.

Scris: 12 Noi 2007, 23:53
de ana
Salata mexicana legume.

Salata mexicana cu legume este un amestec savuros de fasole, mazare, porumb si alte legume, condimentatate cu ardei iute. Aceasta salata mexicana cu legume, gustoasa, aromata si hranitoare este un aperitiv sau o gustare excelenta, plina de calorii si vitamine. Prepararea de salata mexicana cu legume se poate simplifica daca se folosesc legumele congelate existente pe piata ca amestec mexican. Acestea se se vor scoate din pachet, se vor clati cu apa rece si se vor pune 5 minute in apa clocotita cu sare si 1 lingurita de zahar. Se vor scoate apoi din apa, se vor scurge bine si se vor adauga alaturi de celelalte ingrediente conform retetei.
Ingrediente
200 g mazare
200 g fasole verde
150 g fasole boabe rosie uscata
2 morcovi
200 g porumb
4 rosii
4 castraveti
100 ml ulei
50 ml otet
4 ardei rosii iuti (chilli)
1 ceapa
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se fierb separat mazarea, fasolea verde, fasolea boabe rosie si morcovul;
Se taie cubulete fasolea verde, impreuna cu morcovii;
Se pun toate intr-o salatiera mare, se adauga boabele de porumb, castravetii curatati de coaja si taiati cubulete, ceapa taiata marunt;
Se amesteca toate legumele si se condimenteaza cu chilli, sare si piper;
Se adauga ulei si otet si se serveste rece.

Crap la tava

Scris: 14 Noi 2007, 22:28
de LILIANA DIACONESCU
Fetelor ,va dau o reteta cu care eu am avut succes.
Un crap romanesc de vreo 2kg.,curatat de solzi ,mate si branhii.
7-8 cepe marisoare,4-5 rosii,2 lamai,o cana cu ulei ,o cana cu vin alb , 2-3 linguri de bulion si sare.
Se taie ceapa fideluta si se amesteca cu o jumatate de lingurita de sare,se aseaza in tava,dupa care se pune pestele.Se orneaza cu rondele de rosii si lamaie.Se pot pune si in interiorul pestelui.Se toarna uleiul pe toata suprafata si se complecteaza cu apa pana se acopera pestele.Se da la cuptor cca.40-45 minute,la foc potrivit.Dupa ce a scazut zeama cam jumatate,se adauga bulionul diluat cu vinul si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste putin ceapa,aprozimativ 30 minute. In acest timp puneti rulotistul la treaba,sa desfaca o sticla de Grasa de Cotnari,sa aprinda lumanarile si sa aranjeze masa pentru cina.
Va doresc POFTA BUNA!

poza

Scris: 14 Noi 2007, 22:35
de LILIANA DIACONESCU
Cat timp pestele este la cuptor,gospodina poate servii vinul ramas in sticla ,cu apa minerala sub forma de sprit.Asa fac eu :wink:

Scris: 14 Noi 2007, 22:45
de Petrescu Eugen
OOOOOPS! Se poate comanda ceva din toate astea?! :roll: :shock: :lol: :lol:

Scris: 14 Noi 2007, 23:02
de LILIANA DIACONESCU
Da.Daca aduceti un crap de Dunare. :D :D :D

Scris: 14 Noi 2007, 23:07
de Petrescu Eugen
Nu-i asta problema. Problema este ca asa ceva se face numai la cuptor! :oops:

Scris: 15 Noi 2007, 10:46
de ana
Lili,super gustos,am incercat de f.multe ori aceasta reteta.Vin cu o completare:se serveste cu "un catel" de usturoi pisat intr-un pahar de 500g iaurt cremoso danone.E un deliciu! :)

Scris: 15 Noi 2007, 10:59
de ana
Fetelor,sa-l rugam pe Maestro Eugen sau d-na Maria sa ne dea reteta de bors si saramura de peste(daca nu e secret culinar) :?:

Scris: 15 Noi 2007, 11:12
de ana
Maestro Eugen,la Isaccea, locuri minunate!
Imagine

Scris: 16 Noi 2007, 23:19
de ana
Reteta bucatarului! :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=wuDr0A1-J2w