GURA PORTITEI

topicuri de prezentare, impresii, imagini, facilitati, preturi
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Pascu Liviu
Membru forum
18

GURA PORTITEI

Mesaj de Pascu Liviu »

STIE CINEVA CUM ESTE LA GURA PORTITEI SI CUM ESTE DRUMUL PANA ACOLO? :?:
eek!

Mesaj de eek! »

http://dordeduca.ro/?location=impresii& ... 2777#P4029

Imi pare rau, si eu as fi vrut acolo, insa mosia lui Bittner e cam scumpa, o oaza pentru bogatani.
Pascu Liviu
Membru forum
18

Mesaj de Pascu Liviu »

sa inteleg ca nu este drum pina acolo ?
sau nu ne lasa sa ne asezam rulotele sau cortu?
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Daca te uiti pe harta vei vedea ca, Portita este o zona a deltei aflata pe o limba de nisip ce s-a format intre mare si lacul Rezelm, Razim sau alte denumiri lipovenesti. Zona nepoluata, izolata, salbatica a atras turistii.
Cu multi ani in urma, s-a construit un restaurant , casute pe plaja lata intre 50 si 200 m, dintre mare si lac, loc de pus corturi cat cuprinde. Mirific peisajul. Peste, pasari salbatice, broaste testoase sunt fauna cea mai raspandita in zona.
Cu rulota, nici gand caci nu-i drum de acces. Se ajungea in acel loc cu cortul in spate sau la casute, dar, numai pe apa, cu ceamul ( un mic vaporas, denumit asa de lipoveni ).
Se lasa masina in Jurilovca si pe apa, cu vaporasul se ajungea la Portita.
Povestea-i mai veche, nu stiu care-i situatia astazi.
Poate ne spune cineva ?
Cu cortul merita de petrecut cateva zile.
Doru Stoicescu
0721.18.05.16
Ionita Bogdan
Membru forum
19

Mesaj de Ionita Bogdan »

Eu am fost acolo anul trecut si am trecut cu masina doar pt ca aveam in ea niste echipamente de dus acolo. Am facut cu asa zisul bac cam 2 ore dus iar senzatia nu e cea care trebuie. Chiar daca te-ar duce cineva acolo nu poti urca pe bac fara sa rupi rulota .Drumul pe apa este placut daca nu sunt valuri. Daca ai noroc de valuri poti face si 4 ore si mai mult decat asta ai sa blestemi ziua cand te-ai gandit sa vii acolo. Sansa sa te trezesti cu rulota in apa exista ......dar astea sunt povesti pt ca nimeni nu te va lua nici o data sa te duca acolo.

Drum bun!
Calin Jurca
Membru forum
17

Mesaj de Calin Jurca »

Gura Portitei 2000:

Imagine

Imagine

Imagine
Amalia & Calin
0722.240.240.
thunder

Re: GURA PORTITEI

Mesaj de thunder »

pascu liviu scrie:STIE CINEVA CUM ESTE LA GURA PORTITEI SI CUM ESTE DRUMUL PANA ACOLO? :?:

este super
drumul este bun pana la ajirilovca duca care numai cu barca se poate ajunge
Dan Dumitru
Membru forum
18
Oras: MIOVENI
Data nasterii: 08 Mar 1968

Mesaj de Dan Dumitru »

In 2004 si 2005, pot sa-ti spun ca a fost extraordinar. Ca sa-ntelegi, am stat la casute cate o saptamana in fiecare an si te asigur ca nu erau tantari nici macar cati sunt in Pitesti in perioada de vara. Se facea dezinsectie de cel putin 2 - 3 ori pe zi, in toata statiunea. Tot de atatea ori pe zi se facea curetenie. Alt aspect placut: nu am auzit nicio manea; nu am auzit pe nimeni sa se planga de obiecte furate (si am avut toata perioada harnasamentul de pescuit, barca, motor, undite, baxurile de bere si apa lasate afara langa casuta sau la debarcader). Statiunea este (sau, a fost in perioada de mai sus) foarte linistita, dar mai scump decat litoralul Romanesc. Se poate ajunge cu masina pana la Jurilovca Acolo lasi masina si peridocul/rulota (in siguranta) intr-o parcare pazita ~ 5 ron/zi, se pleaca cu un vaporas 30-40 ron/cursa (posibil preturile sa se fi modificat intre timp) sau cu salupa rapida, pana in statiune. Nu este o localitate (cu bastinasi), este statiune turistica (casute de lem, piatra, vile cu aer conditionat de 3 -4 stele, etc). Taxa de pescuit era ~ 10roni/zi; barca fara motor ~ 20 roni/ora, cu motor ~ 60 ron/ora. Ai foarte multe posibilitati: Marea Neagra intr-o parte cu o plaja foarte bine ingrijita, iar pe partea cealalta un superb peisaj de Delta (cu tot ce tine de ea - balti, ghioluri, lacuri canale, toata flora si fauna ei).
Intr-un cuvant: super!
La birou nu am decat o singura fotografie de acolo (cred ca este din 2004, pentru ca in anul urmator am avut alta barca mai puternica): incerc sa o pun mai jos.
Fişiere ataşate
barca 1.jpg
barca 1.jpg (70.81 KiB) Vizualizat de 7970 ori
RENAULT SCENIC 1.5 DCI
CHATEAU La CAR 380
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Orice problema are o rezolvare practica
Dimitriu Adrian
Membru forum
16

Mesaj de Dimitriu Adrian »

din cate stiu eu nu se ajunge cu rulota acolo......drumul e pe nisip si marea neagra pe la vadu iar pe bac de la jurilovca nu cred ca ai rampa sa urci cu rulota....in rest locatie e splendida dar .....pacat ca s-a aflat de ea"__:)))
adrian +adriana+alexandra =logan 1.4+... 0745384804 galati
Ramona Vieru
Membru forum
16
Oras: BUCURESTI
Data nasterii: 27 Iul 1981

Mesaj de Ramona Vieru »

Ne aflam in anul 1997 sfarsitul veri inceput de toamna dupa o noapte petrecuta la un hotel in babadag <bantuit> ca scartaiau toate ,am primit oferta de cateva zile la portita ,am lasat masina la jurilovca si am traversat lacul intr-o salupa ,valuri foarte mari ,mari....ajunsi la portita era pustiu ,cativa pescari o singura cladire unde noi am stat era de protocol si o unitate militara daca retin bine sau ptr masurarea temperaturi era liniste si foamete ca ni se terminase conservele ,,,peisaje frumoase, fara tantari ,vant puternic, ici colo cate un cort care erau pe picior de plecare ,in spate era lacul in fata era marea in departare erau cativa delfini care inotau, in afara de foamea care am indurat-o totul a fost o experienta minunata
vieruramonacarmen@yahoo.com
Fam.Vieru:0722737481
P.S.Traiasca albinele care ne polenizeaza florile.
jacek
Membru forum
16

Mesaj de jacek »

Buna ziua, is possible to come here with ruleta/caravan?
I dont understand Romanian language :( :oops: scuzati, but I m learning!

Jacek. :D
Please write me in english, my romanian is from google translator.
Eu nu cunosc limba română, dar din ceea ce este Google Translator ...
Scrie răspuns