Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Dupa vreo 25 de ani in care am mers cu cortul in concedii am decis sa cumpar o rulota. Bun, de unde o cumpar? Din tara sau de afara? Pana la urma, am decis, ma duc in Olanda si cumpar de acolo.
Incep sa caut oferte de rulote pe Speurders, da-i email-uri, cere poze detaliate din interior si exterior. In sfarsit am cateva oferte interesante de rulote, stabilesc cu proprietarii data sosirii mele in Olanda. Incep sa bag in GPS toate adresele. In principal aveam doua oferte mai interesante care erau prioritare, restul le stabileam in functie de distanta.
Deciza era deja luata pe 1 Septembrie plec in Olanda. Anunt familia, care initial a crezut ca glumesc, dar pana la urma si-au dat seama ca vorbesc foarte serios. Deja se apropia 1 Septembrie si m-am trezit ca stau si ma intreb de ce leg rulota, cu sfoara nu puteam, deci terbuie sa-mi montez carlig. Incepe, cauta carligul pana la urma am gasit si carlig si instalatie electrica pe care le montez in service.
Acasa, toti ma intrebau cum am curajul sa plec singur cale de aproximativ 2600 de kilometrii. In situatia asta satul de atata explicatii il intreb pe un coleg de servici daca nu vrea sa faca o plimbare cu sotia pana in Olanda. In prima faza acesta s-a uitat la mine si m-a intrebat "Tu esti sanatos la cap?". Vazand totusi ca insist a vorbit cu sotia si au decis sa mearga cu mine in Olanda. Ajuns acasa anunt familia ca nu mai plec singur ci cu un coleg si sotia lui. Deja toata lumea se mai calmase cand au aflat ca nu mai plec singur.
Dar, destul cu introducerea, sa trecem direct la subiect.
Ziua I (1 Septembrie 2007)
Dupa cateva cruci facute in fata bisericilor si un "Doamne Ajuta-ne" parasim Bucuresti-ul la ora 01:20 cu destinatia Pitesti - Ramnicu Valcea - Sibiu - Arad - Austria.
In jurul orei 10:30 - 11:00 ajungem in vama la Nadlag, dupa formalitatile de rigoare trecem frontiera in Ungaria de unde cumparam o vignieta pentru autostrada si ii dam "bataie" spre Viena. Drumul prin Ungaria a decurs normal, cu exceptia unui accident care a avut loc pe autostrada, dar care a fost depasit destul de repede (ne asteptam sa petrecem ceva timp, in blocaj, pana eliberau soseaua) datorita politiei care a deviat traficul pe alta banda.
Ajungem in sfarsit la granita cu Austria, aici iarsi "vama", ne numara citi suntem in masina si cate pasapoarte am dat. OK le iese la socoteala numarul de pasapoarte cu numarul de persoane si liber. Iarasi ne oprim in prima benzinarie de unde cuparam vignieta pentru autostrada si punem "cap compas" Viena.
In jurul orei 19:00 (ora Romaniei) suntem intr-un orasel din apropierea Vienei unde gasim cazare la o pensiune particulara foarte draguta si curata. De la gazda, aflam ca in acea perioada are loc "Festivalul Vinului". Dar, noi eram decisi sa bem o bere "adevarata" si mergem la festival unde gasim in sfarsit un local unde putem servii niste carnati si bea o bere buna. Dupa doua beri ne retragem spre pensiune.
Ultima oară modificat 31 Ian 2008, 14:07 de către Catalin Mihailescu, modificat de 8 ori în total.
Dupa micul dejun (inclus in pret) parasim pensiunea, in jurul orei 10:00 (ora Romaniei), cu directia Amsterdam. Trecem, in viteza, “granita” dintre Austria si Germania si intram pe minunatele autostrazi germane.
Noi, cu Logan-ul, mergeam cuminti pe banda 1. Uneori aveam impresia ca stau pe loc, cu asa viteza treceau bolizii pe langa tine. Incepem sa “inghitim” kilometru dupa kilometru pana imi spune colegul meu “Bai vezi ca am intrat in Olanda. Nu ai vazut placuta pe care scrie Olanda?”. De in sfarsit am intrat in Olanda.
In jurul orei 21:00, pe o ploaie “imputita”, ne aflam la aproape 20 de kilometrii de Amsterdam si am decis sa ne oprim la primul hotel si sa dormim acolo (deja eram “zombie” dupa atata condus) urmand sa plecam a doua zi dimineata spre Heiloo sa vedem prima rulota. Ajungem la receptie si dupa ce aflu pretul (89 EURO / noapte) incep sa ma gandesc daca nu e mai bine sa ma culc in masina. Dupa insistentele colegului ma decid sa iau o camera de 2 persoane la fumatori. Vorbesc cu olandezul la telefon, stabilim sa ne intalnim dimineata in jurul orei 11:00 (ora Romaniei) sa vad rulota, mananc ceva si pic rupt pana a doua zi.
Ziua III (3 Septembrie 2007)
Parasim hotelul in jurul orei 8 (ora noastra) si plecam spre Heiloo, unde ajungem (cu o abatere de 4-5 metri) la ora stabilita. Tin sa multumesc pe aceasta cale GPS-ului care m-a ghidat “la fix” pe tot traseul.
Dau ochi cu rulota, deja sunt incantat de ceea ce vad. Incep verificarile, ma bag sub ea sa vad in ce stare este podeaua, verific aragazul, soba si frigiderul daca functioneaza. Ma uit dupa urme de infiltratie, verific chederele de la geam, aflu ce accesorii sun incluse in pret.
Totul este OK. Bat palma cu olandezul si mergem la RDW sa facem actele. Obisnuit cu birocratia noastra, aflu cu stupoare ca formalitatile de export si atribuirea unui numar provizoriu se fac in 10 minute. Platesc taxa de export si numere provizorii.
Aproximativ ora 13:00. Ma duc la gara, la GWK, sa fac asigurarea pentru rulota si gata.
URA!!! SUNT PROPRIETARUL RULOTEI.
Dupa ce am devenit proprietar, am stabilit cu olandezul ca voi venii mai tarziu sa iau rulota pentru ca mergem sa vizitam Amsterdam-ul.
Gasim, in apropierea Garii Centrale, o parcare subterana unde lasam Logan-ul si incepem sa “luam la picior” Venetia Nordului. Poze, filmari, cadouri pentru acasa, ochii “cascati” la cafenelele unde se consuma doroguri, croaziera pe canalele din Amsterdam cam asta ar fi de povestit despre vizita din Amsterdam. Las mai bine pozele sa povesteasca pentru mine.
Ne intoarcem acasa la olandez si il intrebam despre un camping cat unde putem sta peste noapte. Acesta nici nu vrea sa auda despre asa ceva trebuie sa stam la el. In cazul asta scot repede si eu un “ghift” pentru el (o cutie cu trei sticle de vin vechi de la Valea Calugareasca). Ramane incantat de cadoul primit. Ne asezam la masa si incepem sa discutam (in engleza) despre pasiuni, calatorii, etc. deja era surpins ca noi romanii stim sa purtam o conversatie in engleza. Incet, incet se face noapte si mergem la culcare.
Ultima oară modificat 31 Ian 2008, 14:08 de către Catalin Mihailescu, modificat de 6 ori în total.
In jurul orei 11 ne luam la revedere de la olandezi, leg rulota la masina si plecam sa vedem Marea Nordului (la 10-15 km. de Heiloo). Incerc sa ma obisnuiesc cu rulota pe strazile inguste, am impresia tot timpul ca voi “agata” o masina sau un biciclist. Incet, incet incep sa-mi dau seama de gabaritul ei si sa fiu din ce in ce mai increzator. Ajungem la Marea Nordului pe o ploaie marunta, ne udam aproape pana la piele, dar nu cedam, bagam mana in Marea Nordului. Am ajuns la capatul continetului. De aici punem “cap compas” Germania – Valea Rinului.
Trecem de Olanda si intram in Germania, dupa cativa kilometri de autostrada incepem “plimbarea” pe Valea Rinului, incerc sa nu fiu perturbat, de la condus, de castelele insirate pe o parte si alta a Rinului.
Ajungem, in jurul orei 20, in Lahnstein la campingul Wolfsmühle situat pe un afluent al Rinului. Aici intervine prima mea proba de “foc” parcarea rulotei pe pozitie. Dupa foarte multe incercari reusesc cat de cat sa parchez rulota, restul se face la mana. Calez rulota, leg rulota la curent, mancam ceva si la somn (prima noapte in rulota).
Despre camping numai cuvinte bune. Grupuri sanitare foarte curate, apa calda in permanenta. Singurul lucru mai rau este ca accesul in camping se face pe o alee foarte ingusta, nu stiu ce se intampla in cazul in care ma mai intersectam cu o alta masina. Eu unul nici nu vroiam sa ma gandesc, in momentul acela, la asa ceva.
Ziua V (5 Septembrie 2007)
Plecam din Lahnstein (Germania) dimineata cu destinatia Bregenz - Seecamping Bregenz (Austria), unde ajungem seara. Incepem “ritualul” de parcare, calare, etc. si la somn.
In acest camping, am intrat “pe incredere”, la aceea ora nu mai era nimeni la receptie, decat un anunt “Intrati. Vorbim maine.” Pozitia campingului este excelenta fiind situat la aproximativ 100 m de malul lacului Constanta. Conditiile asigurate fiind la superlativ.
Ziua VI (6 Septembrie 2007)
Dimineata mergem sa vedem si noi Lacul Constanta, cateva poze la lebede, rate salbatice si “calare” spre tara. Incepe se ploua, chiar sa ninga. Zapada care a inceput sa se depuna pe sosea, eram la aproape 1500 m. altitudine. Nu va mai zic ca masina avea cauciucuri de vara si aveam ceva pante de urcat. Aveam impresia ca se invart cauciucurile in gol, ca ma trage rulota la vale, dar incet, incet am urcat.
Urmatoarea oprire undeva pe langa Viena, in St. Polten – Seecamping. Un camping scump si infect (grupurile sanitare erau sub orice critica).
Fişiere ataşate
Amsterdam
P9035591 [640x480].jpg (63.4 KiB) Vizualizat de 3496 ori
Ultima oară modificat 31 Ian 2008, 14:09 de către Catalin Mihailescu, modificat de 5 ori în total.
Parasim fara regret campingul si hotaram sa ne mai oprim in Romania la Camping Route Roemenie. Ajungem la granita, pregatesc actele rulotei, crezand ca voi fi intrebat de unde am rulota. Vamesii romani nici macar nu ma intreaba de unde am rulota multumindu-se doar sa vada daca suntem trei persoane in rulota.
In jurul orei 18 ajungem la Camping Route Roemenie (in apropiere de Arad), un camping mic si foarte curat. Datorita pozitiei lui, aproape de granita, il recomand celor care vin sau pleaca din tara prin puctul de frontiera Nadlag.
Ziua VIII (8 Septembrie 2007)
Parasim Camping Route Roemenie, incantati de faptul ca si in Romania mai exista conditii bune de campare. Mergem pe ruta Deva, Sibiu, Ramnicu Valcea, Pitesti, Bucuresti.
Seara in sfarsit, dupa o saptamana de plimbat prin tari straine, ajung acasa unde sunt asteptat de familie sa vada noua achizitie.
Tot traseul, aproape 5000 Km, a fost parcurs cu un Logan Berlina 1.4 Mpi cu un consum mediu de 8,7 l/100km, cu o viteza la dus de 130-140 km/h, iar la intors cu o viteza de 80-90 Km/h pe autostrada.
Sfarsit
Fişiere ataşate
Amsterdam
P9035606 [640x480].jpg (68.85 KiB) Vizualizat de 3492 ori
Ultima oară modificat 03 Noi 2007, 15:52 de către Catalin Mihailescu, modificat de 4 ori în total.
Culmea ca pe 01.09.2007 in jurul orei 14.00 am plecat din Bucuresti si eu in aceeasi directie sa-mi cumpar o noua rulota.
Eu am ajuns in Nord aproape de mare si m-am intors in Bucuresti pe data de 09.09.2007 ora 18.00.
Poze am pus la sectiunea RV-ul meu si topik-ul ,,noua rulota''.
1. felicitari ca ai plecat sa iti cumperi singur rulota.
2. sa iti fie rusine ca ai plecat fara sotia ta! eu in locul ei nu ti-as mai fi dat mancare calda... :D :D , dar tinand cont de ce ai adus de acolo, ai mai fi avut circumstante atenuante.
p.s.: vezi, asta ascunde de doamna ta, sa nu vada, si eu am vrut sa plec singur la prima rulota, dar nu m-a lasat a mea, daca ea nu a putut merge ca era bolnava, mi-a "bagat" un prieten pe gat ( :lol: ); la a II-a chiar n-am mai scapat, chiar daca era in delegatie in germania... (m-a pus sa ne intalnim la frankfurt, la gara... )
pe vremuri: FORD MONDEO (desigur...), acum JEEP GRAND CHEROKEE + DETHLEFFS CAMPER