Campingul „Don Quijote” din Costinești a luat ființă anul trecut, în anul 2021, administrator fiind Victor Rusu și familia lui. Am aflat despre acest camping de pe Facebook, dintr-o postare făcută de Victor. Eram în căutarea unei locații care să mi se potrivească din toate punctele de vedere și așa am descoperit acest loc minunat! Cred că încă din luna februarie – martie 2021 am început să iau legătura cu proprietarul.
Campingul este situat foarte bine, în partea de sud a Costineștiului, într-un loc foarte liniștit. Accesul se face foarte ușor, drumul este bun, asfaltat, liber, nu este aglomerat, se circulă foarte bine și ușor. Ne-am înțeles tare bine, chiar de la început, din primele discuții. Când am ajuns în vară la Costinești, Victor s-a oferit să mă ajute cu parcatul rulotei, aranjatul ei. Foarte amabil! Și el, și tatăl lui! Victor a fost extraordinar de atent să mă așeze lângă bunul meu prieten Thomas, venit de la câteva mii de kilometri cu rulota, din Germania.
Gazdele sunt foarte ospitaliere, atmosfera campingului este una de familie. La rulotă ni s-a adus din partea casei, în fiecare zi sau seară: ciorbă, plăcinte, gogoși, prăjituri, tort, iar, la cerere, se poate face comandă pentru diferite soiuri de pește. Oamenii au fost atât de amabili, atenți, respectuoși, cu bun simț și drăguți! Au întrebat în fiecare zi, discret, dacă este totul bine, dacă avem nevoie de ceva. Victor luptă încă de anul trecut cu autoritățile ca să aibă curent. Așa este la noi...
Cât timp am fost acolo, au pictat și decorat foarte frumos zona de dușuri și a toaletelor. Să știți că și acolo s-a lucrat cu multă grijă și cu multă atenție. A propos, au apă caldă la dușuri și la spălător de la un sistem foarte ingenios de încălzire a apei. Sistemul își face foarte bine treaba.
Ne-am plimbat prin Costinești, prin centru, seara. A fost o plăcere, mai ales pentru copii și prietenul nostru neamț Thomas și Elena. Tatăl lui Victor, om cu suflet mare, l-a ajutat pe Thomas să își monteze panou fotovoltaic și să treacă sistemul rulotei pe 12 V. Român l-am făcut și pe neamțul nostru.
Cât am stat acolo am văzut că s-au cazat o mulțime de străini veniți cu cortul, cu motocicleta, cu rulotele, camperele sau campervan-uri și toți au fost mulțumiți. Fără să vreau, mi-am făcut alți prieteni. Și noi ne-am prelungit șederea, mai mult decât ne propuseserăm. Vă recomand cu inimă caldă să îi vizitați pe acești oameni, să treceți poarta campingului, să citiți și articolul din revista noastră, articol în care am descris, de la început, cât de bine ne-am simțit toți la Victor:
https://en.calameo.com/read/0047487370bfca2e1316b
Respect, Victore!
Respect, Bro!
Ne vedem cât de curând!