George Marcu scrie: ↑31 Aug 2020, 16:24
Sunt 2 verificari separate, ITP-ul pt masina/rulota si a doua pt instalatia de gaz a rulotei/camper.
Nu au legatura una cu alta dar in Germania pe noi ne-a cautat politia la ambele, noroc ca era rulota noua, mai putin de 2 ani si inca nu era necesara.
Spre rusinea noastra de atunci n-am facut niciuna pt gaz dar nici nu ne-a oprit/verificat nimeni.
La camper o sa facem cand se fac 2 ani atat ITP cat si la gaz.
Referitor la butelie cauta la firmele care se ocupa cu gazul pt auto, poate gasesti ceva, oricum iti trebuie montaj autorizat deci n-ai cum s-o pui in spatele blocului de unu singur.
Multumesc de raspuns George.
Regulile din Germania le stiu cat de cat, cu toate ca din 2016 cand s-au schimbat normativele nici ei nu prea stiu ce si cum.
La noi nu am gasit inca pe cineva macar sa faca o verificare a intalatiei de gaz la rulota/camper si sa fie recunoscuta TUV.
Eu am intrebat daca si-a montat cineva butelia sub camper sa am cateva informatii concrete de la noi. Forumurile si siturile din UK si Germania le-am tot citit (de acolo a plecat si ideea). Nu este practic ca la fiecare doi ani sa mergi in Germania sa faci verificarea la gaz.
Tancutile montate sub masina sunt concepute/proiectate sa fie montate acolo cu toate aprobarile.
Montajul in spatele blocului nu il pot face ca stau la casa :) :).