Bine v-am gasit...

topic de prezentare a noilor veniti
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Popa Mihai Daniel
Membru forum
5
Oras: Braila
Data nasterii: 20 Noi 1978

Bine v-am gasit...

Mesaj de Popa Mihai Daniel »

Buna ziua, ma numesc Mihai nu am momentan rulota sau autorulota. Doresc sa achizitionez o autorulota la mana a doua si am nevoie de cateva sfaturi. Urmaresc anunturile din Germania si Italia, familia mea are 4 membri si din ce am citit aici pe forum cred ca voi alege o autorulota cu alcoven si doua paturi suprapuse, pentru confort.
Am mari nelamuriri in legatura cu legislatia europeana si cea nationala in legatura cu lungimea autorulotei, ce lungime este legala pentru a putea parca in oras?
Nu inteleg diferenta dintre aer conditionat cabina si habitat, presupun ca cel cabina este cel traditional pe grilele din fata ale masinii iar cel pentru habitat este cel montat deasupra?
Observ pe anumite modele un fel de ventilator montat deasupra este doar pentru ventilatie sau poate fi aer conditionat?
Ce sa aleg ca fabricant, CI, McLouis, Roller Team, Elnagh Marlin, Miller...?
Ce motorizare este mai ok Ford, Fiat, Renault ?
Din experienta dumneavoastra aerul conditionat este obligatoriu pentru confort? Daca parchez la soare si autorulota are doar ventilatie este aerul suportabil in interior?
Ce conteaza mai mult la o autorulota anul de fabricatie sau numarul de kilometri?
Momentan acestea sunt nelamuririle pe care le am, va multumesc anticipat pentru ajutor!
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Re: Bine v-am gasit...

Mesaj de Ciprian Rosca »

Autorulota Dethleffs Just 90
Popa Mihai Daniel
Membru forum
5
Data nasterii: 20 Noi 1978

Mesaj de Popa Mihai Daniel »

Am citit subiectele de pe forum dar nu am gasit raspuns la intrebarile mele...
O alta problema este plata, cum ati procedat se face prin transfer bancar sau umblati cu seiful dupa voi?
daniel_cojocar
Membru asociat
11
Oras: Timisoara
Data nasterii: 14 Apr 1976

Mesaj de daniel_cojocar »

Salutare Mihai
Pai... incerc sa raspund si eu cu "intamplarile" mele, incepand cu ultima "problema"
Eu mi-am achizitionat autorulota din Germania si... cand am fost dupa ea, am fost cu banii cash (20.000 euro) in buzunar. De unde am cumparat-o (dealer) a acceptat banii cash, ba mai mult, chiar si bancnode te 500 euro.
Aerul conditionat de cabina, este aerul conditionat care functioneaza, ca la orice masina, pe motor (da, da aerul pe gurile de ventilatie). Aerul conditionat de habitat, este acel aer care poate fi de plafon (ex: Truma Aventa Eco/Confort) sau montat sub banchete (ex: Truma Saphir).
Aerul conditionat este un moft sau o necesitate in functie de cum esti de "rau" de caldura sau in functie de locul unde stai campat.
Acele ventilatoare observate sunt, defapt, trape cu ventilator care baga/scoate aerul din camper/rulota! Nu poate/este aer conditionat!
La producatori, sunt multi care ar putea fi alesi fata de ceea ce ai mentionat tu acolo. De exempu, a mea este Dethleffs! Mai exista autorulote bune facute de Hymer, Fendt, LMC, etc!
A mea autorulota este pe un Fiat MAXI 2.5 TDI cu 116 CP! O motorizare (Iveco) foarte buna pentriu vremea ei! Acum, Renault-ul este recunoscut ca fiind destul de linistit la "papatul" carburantului dar, nu pot sa vorbesc de fiabilitate in timp. In general motoarele aste sunt facute sa tina sute de mii de km, ceea ce nu este cazul camperelor. Si... la acest capitol se integreaza si raspunsul pentru ce conteaza "anul sau km"! Cred ca nici una nici cealalta! Totul tine de cum a fost intretinuta! Am vazut atat campere de 20+ ani care erau impecabile cat si campere de 2-5 ani care aratau execrabil!
Acum, lungimea autorulotei, cred ca este in functie de fiecare tara si... aici nu pot da un raspuns concret! A mea are 6,86 m si... nu am patit nimic pe orunde am fost cu exceptia gasirii locului sa intre "toata"!
Si... ultimul subiect, si eu cand am decis ca vreau autorulota, am plecat la drum cu ideea de Alcov! Dar, pe parcursul cautarilor, cativa prieteni m-au convins ca e mult mai buna o Semi-integrata decat alcov! Si d.p.d.v. al mersului (alcov-ul se comporta ca o vela), si d.p.d.v. al consumului (ia 1-2 l/100 km mai mult cea cu alcov), si d.p.d.v. al confortului din alcov (spatiu stramt, se incalzeste foarte tare acolo. etc).
Acum, sper ca am fost de ajutor cu cateva raspunsuri!
Duster 4x4 1.5 Dci
Rulota: KIP 41 EKL HY LINE '96
Fiat cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
Popa Mihai
Membru forum
11
Data nasterii: 20 Oct 1978

Mesaj de Popa Mihai »

Multumesc pentru lămuriri, la vama ati declarat suma de 20000 euro?
daniel_cojocar
Membru asociat
11
Oras: Timisoara
Data nasterii: 14 Apr 1976

Mesaj de daniel_cojocar »

Popa Mihai scrie: 09 Sep 2019, 14:42 la vama ati declarat suma de 20000 euro?
Nu! Atata timp cat se circula in spatiul UE nu trebuie declarata nici o suma (intrebat si primit acest raspuns de la vama Germana)!
Daca veneam din afara UE, trebuia sa declar sumele peste 10.000 euro
Duster 4x4 1.5 Dci
Rulota: KIP 41 EKL HY LINE '96
Fiat cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
Popa Mihai
Membru forum
11

Mesaj de Popa Mihai »

Multumesc pentru lămuriri.
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Salut !
Daca te temi pt siguranta ta si a banilor poti face in strainatate si o plata online dupa momentul in care ai factura proforma ... in acest fel nu mai umbli cu sume mari la tine insa vei fi nevoit sa astepti sa ”intre” banii ca sa pleci cu camperul de acolo sau ca sa ti se dea brieful ( cartea ID ) a vehiculului respectiv pt a face numere de zoll ( export ) si respectiv asigurare RCA .... exemplul l-am dat pt. Germania .... Austria sau Olanda... pt ca in Italia nu se emit nr. de export deloc .

Observatie ... in Belgia nu se primesc bani cash decat sume sub 2000 eur ...........numerar...
IN REST TOT NUMAI PRIN BANCA orice tranzactie auto.

INCA O DATA BINE AI VENIT IN COMUNITATEA CLUBRV ROMANIA !
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Popa Mihai
Membru forum
11

Mesaj de Popa Mihai »

Mulțumesc pentru informații, momentan am cumpărat un fiat doblo 223 din 2007 motor 1,9 JTD 77kw, am sa montez un carlig și am sa achizitionez o rulota.
În acte poate trage 1300 kg, cred ca este ok. Are 195000 km, săptămâna viitoare urmează revizia și distribuția.
Scrie răspuns