Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Domnu Gabi Peterca eu am vazut ARR cand a oprit o rulota la pod la Giurgeni , a tras-o pe cantar,una cu 2 axe tractata de un Logan :? Acu o fi rezolvat el ca e in Romania , dar oare in Germania,sau Austria...acolo deja e alta poveste
Eu am circulat foarte mult in Europa ,si crede-ma la ei amenzile sunt foarte mari la depasiri de greutate si MMA a ansamblului, iar povestea cu Ungurii e deja bine stiuta cu spaga. Dar daca cumulezi o serie de amenzi sau faci vre-o infractiune si primesti vre-o amenda maricica ti se va retine autovehicolul pana la plata amenzii :( si ai sa vezi atunci daca nu ai actele in regula si masina sa nu corespunda tehnic ce amenzi au :mrgreen:
Citisem si faza cu plata asigurarii eu zic ca pt 70 lei pe 6 luni nu merita sa risti sa circuli fara asigurare..dar ma rog e alegerea ta.....
:D Ma vad obligat sa va prezint testul la care a fost incercata rulota mea inainte de cumparare , consider ca mai toate rulotele sa fie supuse unui astfel de test. http://www.youtube.com/watch?v=s4MQEYe4_0Y :lol:
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero
Rulota ta nu trebuie sa aiba MMA mai mare de 699kg (combi 739) daca ai carnet categoria B.Daca ai B+E chiar nu cred ca ar trebui sa-ti faci probleme de greutati daca masina este pina in 3500 kg.
Buna gluma cu tractarea rulotei ca Trabantul :lol: .Scrie in certif. de inmatriculare al Trabantului ca se poate tracta vreo remorca cu el? :shock: La 600 cmc,in doi timpi? :mrgreen: Cred ca glumesti.Oricum rulota cu MMA 400 kg n-am vazut pe aici,poate doar rulota cort(sau ceva facuta la comanda...);si certificatul de inmatriculare nu tine cont daca ai carlig sau nu.Daca o masina poate tracta o remorca,este specificat in actele ei,indiferent daca are carlig sau nu.La fel,chiar daca nu ai voie sa tractezi nimic cu o masina,poti sa-ti montezi carlig,in schimb(daca e omologat),ca nu te intreaba nimeni nimic,doar daca tractezi ceva.
Poti sa tragi atat cat scrie in CARTEA DE IDENTITATE A VEHICULULUI la rubrica 7 ultimele doua pozitii.
Nu conteaza ce scrie in Ungaria, ci ceea ce scrie la tine in CIV !
victor scrie:
@Odenie Sergiu , inainte de a da un raspuns ironic si nefolositor, mai degraba dati un search pe google si veti vedea si Trabant 1.1 , care culmea, este echipat cu motor BM 820 (licenta VW) de 1043 cmc. Chiar in Mures este un membru al clubului nostru "Traby Club Romania " posesor al unui Trabant 1.1 si in Cluj renumitul Trabant 1.1 CJ 01 SUA , nu mai spun de intalniri la care unii dintre noi vin cu rulota (dar tot ungurii sunt cei mai renumiti la asa ceva). Detin un 601 S din '86 si stiu ce este ala Trabant, iar in viitorul apropiat imi voi mai lua inca un Trabant dar de aceasta data un 1.1. Oricum, va multumesc si Dvs de raspuns si timpul acordat.
[/quote]
Nu am dat search pe Google referitor la Trabant,pentru ca nu am contestat posibilitatea de a fi trecut in certif.de inmatriculare (la Trabant 601S)dreptul de a tracta o anumita remorca usoara,doar m-a surprins asta,cunoscand materialul din care este construita caroseria,capacitatea motorului,etc.E adevarat ca a fost o oarecare ironie(dar nu rautacioasa),imi cer scuze daca m-am amuzat.Pentru tine e o pasiune Trabantul,ok.In schimb ce am scris e real si nu nefolositor.Da un search pe Google si vezi daca gasesti o rulota cu MMA 400 :!: (eu nu am gasit).Cum spuneam,poate o remorca cort sau o remorca pt. materiale ar corespunde greutatii maxime tractabile din talon.In plus,cand achizitionezi o rulota este bine sa tii cont ca este recomandat ca rulota sa aiba MMA 80% din masa maxima admisa la tractarea masinii,pentru mai multe motive expuse in topic-ul in care s-a discutat asta.Deci 80% din 400kg=320Kg MMA maxim recomandata a fi tractata daca in talon scrie 400kg.
Daca gasesti undeva o RULOTA cu MMA 320Kg,o cumpar eu (pt. week-end-uri);doar daca reuseste sa faca cineva la comanda una atat de usoara ar mai fi ceva sanse.
So...te-ai suparat degeaba,speram sa ai simtul umorului;("cine se supara i se taie nasul" ;doar stii ca s-au facut destule bancuri despre Trabant-uri,daca esti posesor;ma rog si unele blonde se mai supara ca se fac bancuri cu ele,altele nu).Pe langa ironie/umor am scris si realitatea,care,cred eu ca este utila.
Dati-mi voie sa aduc niste completari la cele scrise de fiecare dintre voi, ca unul care mai demult am avut o remorca-cort. Inainte de 1989, in DDR exista un mare combinat, se numea IFA-Combinat. Acolo se produceau cam toate autovehiculele din DDR: Trabant, Wartburg, Multicar, Robur etc. Ceea ce probabil ca nu multa lume stie este faptul ca tot acolo se construiau si remorci si rulote. Pentru Trabant se fabrica o remorca de bagaje cu dimensiunile cutiei de circa 1,2 m x 0,8 m, cu suspensie cu tampoane de cauziuc si MMA = 300 kg (era fabricata sub licenta Westfalia RGD). Pentru Wartburg, care era o masina ceva mai mare, se fabricau mai multe versiuni de remorci, atat pentru bagaje cat si remorci-cort. Tot pentru Wartburg s-a proiectat si construit o rulota, care avea MMA = 600 kg cu sistem de franare (daca nu ma inseala memoria). Deci, sergiu, vezi ca exista rulote foarte usoare (e adevarat, nu cu MMA = 300 kg, insa trebuie sa recunosti ca nici 600 kg MMA nu este deloc mult pentru o rulota complet echipata - mai putin toaleta :-) ).
Dupa 1989, cei de la IFA-Combinat au vandut licenta de fabricare pentru remorcile-cort in Olanda, firmei Alpen Kreuzer, care au continuat sa fabrice asa ceva pana in 2002 cand au dat faliment. Majoritatea remorcilor-cort aveau MMA = 550 kg, cu sarcina utila variind intre 250 si 300 kg, in functie de model.
Chiar si la ora actuala, mai pot fi gasite de vanzare rulote fabricate in DDR, insa sunt depasite din punct de vedere al dotarilor si al confortului. Iar remorci-cort, de asemenea, se mai gasesc, insa din ce in ce mai putine, caci in timp panza cortului s-a deteriorat daca nu a fost ingrijita.
Sper ca aceasta scurta incursiune in timp sa fie de folos pentru a lumina anumite detalii necunoscute. Daca va mai pot ajuta si cu alte informatii despre acest subiect, m-as bucura sa stiu.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com