Rally Adria, 22-29 iunie 2013

Intalniri nationale si internationale
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Re: Rally Adria, 22-29 iunie 2013

Mesaj de Cosmin Prund »

De la Makarsca la Zadar sunt 194 km (388 km dus-intors), mi se pare mult pentru o vizita de-o zi. Chiar daca-i mare parte autostrada, tot se vor face vreo 2 ore dus + 2 ore intors.

Parca ar fi mai interesant un camping in zona Trogir; De acolo la Zadar ar fi 1 ora, e aproape de Split si tot 1 ora pana in Makarska. De exemplu acest camping: http://www.kamp-seget.hr/cjenik-eng.htm Preturile sunt comparabile cu cele de la camping Jure.

Mai departe pe mine ma intereseaza drumul din Dubrovnik spre Romania. As vrea sa gasesc o "statie" interesanta undeva pe la mijlocul drumului, sa stau 2 nopti. Sa rup drumul si sa mai vizitez ceva, dar nu orase mari - prefer ceva frumuseti naturale: munti, lacuri, similare. Departe de orasele mari pentru ca probabil drumul de la Dubrovnik spre casa se va face in apropierea weekend-ului, nu vreau sa nimeresc intr-o locatie super-plina cu localnici iesiti la mici si bere. Caut variante prin Muntenegru, Bosnia, Serbia. Ideal ar fi in Serbia, dar mai cercetez.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Duret Florin
Membru forum
13
Oras: Braila
Data nasterii: 26 Mai 1954

Mesaj de Duret Florin »

Pe data de 11 februarie am postat spunand ca am primit confirmarea si desigur ca mergem, deci CONFIRMAM PARTICIPAREA. Daca mai trebuie ceva facut pentru aceasta, rugam sa ni se spuna. (ca de ex cardul international de sanatate de care a pomenit Dan Casandroiu). In rest, toate bune, am decis ca vom face drumul impreuna cu echipajul Baltateanu.
Duret Florin, Braila
Tel. 0740202470
Camper Benimar Aristeo 696
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

In acest moment toti colegii care s-au inscris la Adria Rally au confirmat participarea. Urmeaza ca Dl. presedinte Curelea sa trimita Federatiei croate, respectiv campingului Njivice, tabelul membrilor Clubrv afiliati FICC care vor participa la acest eveniment.
In ceea ce priveste traseul de urmat, discutiile raman deschise iar in functie de posibilitati si afinitati se pot forma grupuri mai mici sau mai mari.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Cosmine, campingul Jure are un mare avantaj, are nisip pe plaje, ceea ce este rar in Croatia. In rest sunt stanci de pe care te strecori si sari direct plonjand in apa.
La Trogir este foarte aproape de obiectivele importante dar daca vrei sa intri cu copii in apa o sa fie greu.
La intoarcere spre tara tine cont de vame unde copii trebuie sa aiba pasapoarte si trebuie sa nu uiti sa platesti exact dupa granita taxele de autostrada.
In rest Serbia pare o trara interesanta demna de vizitat.

D-na Popa, ce parere aveti de ideea cu sejurul de 3 zile la Jure?
Vreau parerea unuia care a mai fost acolo.
Mai vreau sa stiu daca exista obiceiul la Croati in asemenea ocazii-manifestari (la Umag de exemplu) sa se organizeze masa festiva de adio la sfarsitul celor 7 zile, caz in care poate, vrem sa ramanem pana la final.
Deasemenea, daca se organizeaza seri, sau zile nationale ca sa venim dotati cu costume si preparate specifice.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Popa Violeta
Membru CD
15

Mesaj de Popa Violeta »

Domnule Traian, deschiderea oficiala s-a facut anul trecut in centru, pe faleza, dupa ce ne-am adunat la receptie , am imbracat tricourile date de ei, ne-am pus ecusoanele si am defilat, cu muzica, prin localitate. Dupa cuvantul de deschidere am fost tratati cu scoici, peste, carnati, niste paste cu... (nu stiu cu ce), o tuica, vin, bere si suc. Lumea s-a asezat la rand si, care si cum a prins din meniul prezentat. Dar sunt sigura ca a ajuns pentru toata lumea. Organizatorii ne-au oferit un spectacol de muzica si dans sustinut de artisti locali iar noi am dansat cat ne-au tinut picioarele. Nu s-a tinut ziua Romaniei ca la Umag (FICC organizeaza o adunare anuala cu toate tarile, de unde si traditia cu "ziua Romaniei", "ziua Olandei" etc.) si deci nu am avut nevoie de costume populare. Pe acestea le pastrati pentru Slawa-Polonia, adunarea FICC din acest an, unde sigur vom organiza ziua Romaniei.
Nici noi nu am stat in camping toata perioada. Intr-o zi am fost in Slovenia si am vizitat pestera Postojna (este la 115 km de Krk) si castelul alaturat. In alta zi am vizitat Rijeka iar in alta am luat la rand porturile si oraselele din insula Krk. Colegii care au avut barci (Peti, Alin Rus, Gigi Catalin si Parpaneata) s-au miscat mai iute pe luciul apei si au vizitat locuri pe care nu le-am putut vedea din masina. Cu una, cu alta, participarea noastra la Rally Adria de anul trecut ne-a bucurat, ne-a placut, drept pentru care repetam reteta. Pentru detalii si poze vedeti topicul "Calatorii in strainatate cu RV" - "Concediu in Europa 15.06. - 15.07.2012"
Cu stima,
Violeta Popa
Masina Renault Trafic.
0722686928
Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Duret Florin scrie: [...] Daca mai trebuie ceva facut pentru aceasta, rugam sa ni se spuna. (ca de ex cardul international de sanatate de care a pomenit Dan Casandroiu). In rest, toate bune, am decis ca vom face drumul impreuna cu echipajul Baltateanu.
Cardul European de Sanatate este valabil in toate tarile din UE, asta inseamna ca nu este in valabil in Croatia pe perioada sederii noastre acolo. Croatia va deveni membru cu drepturi depline al UE abia in Iulie 2013, adica fix dupa ce plecam noi de-acolo. Daca n-aveti de gand sa-l urmati pe domnul Baltateanu spre Italia probabil cardul nu merita facut. E drept ca-i gratis, nu costa nimic, dar se sta la coada mult.

De mentionat pentru cei care au cardul de anul trecut 😉 Perioada de valabilitate este de doar 6 luni. Deci daca-i de anul trecut nu mai e valabil.

Eu probabil imi fac cardurile, vor fi valabile in excursia spre Polonia, dar le fac numai pentru ca NU stau eu personal la coada. Probabil voi face si Asigurare Medicala de calatorie, pentru ca sotia Daniela nu beneficiaza de card EU de sanatate pe motiv ca nu are nush' cati ani consecutivi de munca :roll: si daca tot fac asigurare pentru ea, fac pentru toata lumea; Asigurarea e ieftina si vine agentul acasa, nu stau la nici o coada.

In afara de asta, domnule Duret, sa va verificati pasapoartele, sa nu fie expirate. Pentru Ungaria, Croatia si Serbia inteleg ca este suficienta cartea de identitate, dar pentru a ajunge in Dubrovnik se trece prin Muntenegru. Parca-i mai sigur sa aveti pasapoarte.

Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Traian Baltateanu scrie:Cosmine, campingul Jure are un mare avantaj, are nisip pe plaje, ceea ce este rar in Croatia. In rest sunt stanci de pe care te strecori si sari direct plonjand in apa.
La Trogir este foarte aproape de obiectivele importante dar daca vrei sa intri cu copii in apa o sa fie greu.
Intre plaja cu nisip si distanta mai mica la obiective, eu as alege distanta mai mica la obiective. Daca stam 3 zile si vizitam 3 locatii diferite nu cred ca mai avem timp de plaja.
Oricum, merg unde merge majoritatea, cu mentiunea ca din Jure s-ar putea sa nu fac deplasarea la Split. Poate ma organizez altfel, plec o zi mai repede si ma opresc in Split, dupa care in ziua in care voi faceti vizita la Split, ma bucur de plaja cu nisip.

DESPRE PLITVICE

Colegii care doriti sa vizitati Plitvice, v-ati facut planuri? V-ati gandit ce traseu doriti sa urmati?
Eu ma gandeam sa plec din Njivice intr-o dupa-amiaza, sa-mi iau o noapte de cazare pe la o pensiune in Plitvice si a doua zi de dimineata, la ora 9 cand se deschid portile, sa plec pe unul dintre traseele "K" - adica traseele de 6-8 ore. Avand in vedere ca merg cu 2 copii, s-ar putea sa fac traseul in 9 ore, nu in maxim 8 cum zic ei acolo.

Cu rulota e mai greu la Plitvice, probabil ar fi necesare 2 nopti de cazare. Adica sa ajung azi dupa-amiaza acolo, campez, a doua zi fac traseul, dorm inca o noapte si apoi plecarea spre urmatoarea destinatie.

Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Interesant program a fost la Umag si sper sa fie la fel si acum.
Propunerea mea cu campingul Jure este doar o propunere si ma voi inscrie si eu alaturi de decizia majoritatii.
Cozmine, vizitarea Plitvice cu copii pe traseul lung este obositor si daca nu ati mai facut impreuna tarsee cat de cat lungi de drumetie cu copii o sa oboseasca ei, si voi odata cu ei. Pe cel mic trebuie sa il duceti intr-un rucsac in spate ca sunt locuri unde cu caruciorul e mai greu. Sunt multe punti din lemn, trepte si poteci cu pietris unde roata se afunda.
Nu e vorba de dificultate a traseului cum ar fi un drum de munte, dar e un traseu lung. Partea cea mai spectaculoasa este cea care se face in 4 ore iar celelalte au in plus inca echivalentul a jumatate din prima parte si mai au in plus traseul mai lung cu vaporasul pe lac de la ultimul punct din traseu la punctul de plecare.
Drumul din KRK la Plitvice se face cam in 2-3 ore dus si tot ata la intors. Intrucat veniti cu autoturismul puteti lasa rulota in camping si plecati la 8-8.30 si pe la 10.30 urcati in trenulet. Pe traseul de 4 ore puteti sta si 6 ore cu popasuri (sunt multe banci si balcoane, promontorii, in traseu). Va luati un rucsac cu de-ale gurii si lichide si o sa fie fara stres.
Desigur, faceti cum credeti, ca voi va cunoasteti mai bine posibilitatile.
In zona Plitvice exista pensiuni si hoteluri. Chiar la intrarea in parc de unde se cumpara biletele, exista un hotel nu prea scump unde am stat o noapte cu familia. Cred ca erea extrasezon si am gasit locuri la ora 18 cand am revenit din traseu. dar daca rezervati din timp...
Vedeti putin traseul KRK-Plitvice ca Google maps da variante cu autostrada mai lungi decat cele pe drum national.
Daca tot cauti un punct de oprire intre Dubrovnic si casa poti opta pentru vizitarea Plitvice atunci cu escala intr-un camping langa Plitvice, dupa care reintri in tarseul Zagreb, Balaton.
Intoarcerea mea spre casa cu includerea Italie nu este batuta in cuie, si, asa cum spuneam vreau sa mai vad cine este tentat de varianta.
Familia Duret e deja inscrisa la o astfel de escapada.
Vreau sa nu se inteleaga cumva ca fac traseu separat pentru ca sunt cu autorulota. Eu am un mare dezavantaj, nu pot vizita orasele mari cu camperul si daca voi gasi colegi care sa ne ia in autoturism la acele excursii voi contribui la consum. Altfel voi fi obligat sa strang totul si sa plec in vizita ca melcul cu casa. In acest caz nu prea iti vine sa te intorci pe acelasi traseu, si e de preferat sa faci un circuit.
Pana atunci urez La multi ani! sarbatoritilor din aest Weekend.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Nu am mai discutat un aspect.
Conform organizatorului "Cazarea participanților pe zona de camping va fi pe terenuri recent renovate, cu energie electrică, apă, canalizare, precum și internet Wi-Fi. Participanții vor fi plasati individual pe un teren sau două echipaje pe parcelă de teren, în funcție de mărimea și de distribuția participanților se va face în timpul înregistrării în tabăra, asigurându-vă că vă aflați, împreună cu alți membri ai clubului dumneavoastra de camping . Prețul pentru un sejur de șapte zile de la zona de camping este de € 85,00 pe persoana."
Trebuie sa discutam, cine ajunge primul sa incerce rezervarea intregului grup CLUBRV, in parcele apropiate daca nu alaturate.
Popa Violeta
Membru CD
15

Mesaj de Popa Violeta »

Deoarece plec printre primii din tara (15.06) sper sa ajung printre primii si la Njivice. Azi,.maine, Dl. Curelea va transmite lista participantilor catre campingul Njivice si deci vor avea o privire de ansamblu a grupului din Romania. Oricum, mai vorbim...
Cu stima,
Violeta Popa
Masina Renault Trafic.
0722686928
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Dna. Violeta,
Daca ajungeti printre primii, va rugam faceti un apel. Si eu merg. Confirmarea o am din martie. Insa inca nu stiu sigur daca 2 sau 4 persoane. Cealalta pereche vine cu cortul.
Mult bine !
Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Dintre cei prezenti la Rally are cineva catarg si steag cu Romania? Si steagul cu ClubRV e bun de avut.

Scrie răspuns