Acum citeva zile am primit de la Dragos Iarovoiu un aer conditionat mobil cu care el a inceput un proiect si l-a abandonat; fiind demontat am putut sa vad principiul de functionare: de fapt splitul este asezat pe compresor; ambele au cite un calorifer pe unde circula freonul. In urma celor observate, parerea mea este ca ineficienta acestui model de aer conditionat se datoreaza faptului ca : folosit in casa, doar elimina aerul cald suflat de compresor, absortia facinduse cu aer din camera si indirect cu aer de afara.
Proiectul pe care il am este urmatorul:
- folosirea aerului conditionat prin asezarea lui in exteriorul rulotei, astefel nemai fiind nevoie sa-l car de fiecare data - doar in iesirile la mare sau in perioadele foarte calde ale anului; ce implica asta?
1. remontarea aerului conditionat
2. captarea atit a aerului absorbit de split(cald) cit si a celui expirat(rece)
3. izolarea cit mai buna cu izopren a carcasei splitului
4. crearea unei tubulaturi duble Izolate in interiorul rulote,i pentru aspiratie si expiratie(recircularea aerului din rulota), cu iesire prin podeaua rulotei; capace la capatul tubulaturii de sub rulota.
5. doua furtune izolate cu izopren care sa faca legatura intre aerul conditionat mobil si tubulatura de sub rulota de circa 1metru fiecare.
Vedem ce o sa iasa! O sa revin si cu poze!
Momentan doar poze cu aerul desfacut, se poate vedea principiul de functionare: