RASPUNS OFICIAL LA CATEGORIA DE PERMIS PT. TRACTARE RULOTA

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Încuiat
Alin Mihaila
Membru asociat
12
Oras: București
Data nasterii: 08 Iul 1981

Re: RASPUNS OFICIAL LA CATEGORIA DE PERMIS PT. TRACTARE RULO

Mesaj de Alin Mihaila »

Ca sa fie treaba treaba m-am inscris si la scoala pentru BE! pam-pam :)
Dacia Duster 1.5 dCi, 4x4 + Hobby 440 Excellent Easy
Totul pentru țară, nimic pentru mine- Carol I
Tel. 0748124289
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Sper sa nu spun prosti, dar asta nu inseamna ca se poate conduce un ansablu in care remorca (rulota) e mai grea decat masina. Bafta la examen!
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
George Stanescu
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 14 Dec 1963

Mesaj de George Stanescu »

b) CATEGORIA B:
1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, în afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;"

Textul de lege este destul de clar,trebuie doar inteles.
Hobby 450
Octavia Break
Alin Mihaila
Membru asociat
12

Mesaj de Alin Mihaila »

Multumesc frumos pentru explicatii, imi cer scuze ca sunt un cretin si nu inteleg legea, dar tocmai am spus mai sus putin ca-mi voi schimba masina pentru ca masa proprie a masinii mele este mai mica decat mma a rulotei, iar comentariul ulterior a fost ca-mi voi lua si E-ul ca sa termin povestea...
Si apropo de categoria E, mai precis cu BE se poate tracta o remorca mai grea decat autovehiculul tragator cu conditia ca masa maxima de remorcare (a nu se confunda cu masa proprie) a autovehiculului tragator sa fie mai mare decat masa maxima autorizata a remorcii, iar in cazul meu, in cartea masinii scrie ca pot tracta 1100 de kg care e mai mult decat 1050 (mma al rulotei)...Totusi depasesc Masa maxima in autotren recomandata de producator, in cazul meu Dacia, ceea ce inseamna omor saracu' Logan...
Cam asta am inteles eu din "Regulile de aplicare ale ordonantei 195 art. 30"...Crede-ma ca atunci cand deschid gura, mai ales intr-un domeniu in care nu sunt stapan pe mine, ma documentez destul de bine. 😉
Numai bine!
Tel. 0748124289
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Pff! Belea, buna ziua ai dat, belea ai castigat. Nosol rau, zau! Nu noi am intrebat, no offence!

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Alin Mihaila
Membru asociat
12

Mesaj de Alin Mihaila »

Nu-i problema, dar comentariul meu de astazi era ca o completare haioasa la situatia cu care ma confrunt! Nu sunt tipul care sa se agite aiurea, sunt calit pe santiere :) dar comentarii d-astea smecheresti gen "totul e clar dar tu esti un tembel ca nu-ntelegi" nu prea sunt pe placul meu...
Imi cer scuze daca am exagerat! :D
Tel. 0748124289
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Ok, acum totul e clar!

Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

@Alin...poti tracta linistit rulota ta cu Loganul, nu confunda masa masinii cu mma-ul masinii, ti-a explicat un coleg mai sus, ai 225 kg la dispozitie sa nu depasesti ansamblul,ma indoiesc ca pleci cu atatea kg dupa tine!! faci degeaba B+E, numai daca ai de gand ulterior sa iei un Jeep si sa depasesti cu rulota cele 3500kg...nu esti singurul cu Logan de pe forum...da-mi un telefon te rog maine la 0744670978 cosmote si iti explic ce nu intelegi.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Ninel Gavanescu
Membru forum
15
Oras: ALEXANDRIA
Data nasterii: 02 Oct 1972

Mesaj de Ninel Gavanescu »

ps. Avand in vedere mail-ul dumneavoastra, inaintat Brigazii de Politie Rutiera si inregistrat sub numarul 707730/25.06.2008, va informam ca, in conformitate cu dispozitiile art. 30 lit. b, pct. 3 din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului Romaniei nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, conducatorul auto, posesor al permisului de conducere categoria “B”, poate conduce un ansamblu de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500kg., format dintr-un autovehicul tragator din categoria “B” si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator.
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero
Ninel Gavanescu
Membru forum
15

Daca te risti, logan=1025kg , rulota mma=1050kg :mrgreen: :mrgreen: esti puscariabil .
Adica, dosar penal si ti-o spune un ,,profesionist "
Multumesc !
Te doare, osteanul meu?
Tel. 0770992575
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Ati explicat asa de bine ca am inteles si eu, va multumesc. Dar daca am BE cat pot sa tractez? :(

Ninel Gavanescu
Membru forum
15

:mrgreen: CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a întregului ansamblu depaseste 3.500 kg;
Te doare, osteanul meu?
Tel. 0770992575
Încuiat