www.79ficcrally.pl

topicuri legate de calitatea de membru FICC
propuneri facute in atentia FICC
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Constantin Curelea
Membru CD
20

Re: www.79ficcrally.pl

Mesaj de Constantin Curelea »

In drum spre Polonia am poposit si la Termal Camping din Hajzdusoboszlo, Ungaria.
Imaginea a fost luata cu telefonul, personajele fiind surprinse la baie la prima ora a zilei.

Imagine
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Aveti dreptate Doamna Lenuta Curelea, am facut o greseala de neiertat omorand bietul trompetist cu pusca nu cu sageata. Nu am fost destul de atent la lectura ce ne-o faceati de fiecare data la obiective.
Si nu uit desigur ca si D-na Doctor Carmen Pascu ne delecta cu lecturi despre ce urma sa vizitam, si asta in masina in drum spre, sau chiar la fata locului.
Dar numai o poza?
Haideti, ca aveti o groaza, si completati si corectati unde e cazul cele postate.
Pana la urma ati fost cei mai fideli dintre excursionisti cu vizitarea in amanunt a obiectivelor.
Impresiile cu care am ramas, observatii si remarci ajuta mult la intelegerea de catre ceilalti a spiritului de grup in aceste excursii.
:oops:
Scuze SEFU, dar cred ca am recunoscut mana documentaristei.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Scuze, am deschis dupa postare, lincul de pe google.
Totusi din acele poze lipsim noi, cei ce am fost acolo.
Asa, cu fata noastra obosita de drum, dar multumita.
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

In drum spre Slawa, dupa oprirea comuna de la Hajduszoboszlo, noi am oprit pentru 1 noapte in Košice. Am vrut sa vedem cu ce s-au pregatit pentru "Capitala Culturala Europeana", si am ajuns la concluzia ca nu si-au chiar facut temele... Totusi am gasit cateva chestii interesante, de exemplu acest Tobogan de langa Zoo:

Imagine

Imagine

In afara de Tobogan ne-am facut plimbarea obligatorie prin centrul orasului. Simpatic centrul, cu flori colorate, pavaj interesant, un paraias interesant care curge prin mijlocul centrului si apoi dispare:

Imagine

Aici am luat primul contact cu pasiunea celor de prin zona pentru fantanile arteziene. Cei din zona insemnand Slovacia si Polonia! In taote fantanile arteziene am vazut oameni intrati sa se racoreasca! N-au nici o problema ca li se uda hainele...

Imagine

La un capat al strazii centrale se afla Catedrala Sfintei Elisabeta. Ne-am catarat in clopotnita:

Imagine

Imagine

Sus am danganit si noi acest clopot:

Imagine

In parcul de langa catedrala am gasit aceasta instalatie asta cu o multime de clopote. La ora fixa canta o melodie si fantana arteziana din spate executa un dans sincronizat:

Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Frumos
Cosmin a urmarit desigur obiective la care copii sa nu se plictiseasca. Ca doar nu erea sa ii duca in Aschwitsc.
Alin Rus a avut alt traseu, el cu barca lui cu motor, cu alte obligatii.
Dar, spre deosebire de familia Duret Atat Familia Rus cat si Familia Prund au fost alaturi de noi toata perioada la Slava si cu precadere la manifestarea de prezentare a Romaniei.
Familia Duret a reusit sa fie la inaltime pe traseul pana la Slawa, dar nu a fost alaturi dar nu a putut urma traseele noastre cu multi km pe jos.
este si motivul pentru care familia Duret nu apare in poze.
Dar in postare amea am pus o poza in care apare si autorulota damiliei Duret si am omis sa specific si prezenta lor in convoi. Rectific acum aces lucru.
Aceasta a fost o scuza catre familia Duret pentru ca i-am omis din descriere.
Totusi cu sunt de acord cu evadarea aceea din scurt de la Slava, tocmai cand urma putina munca si mai ales participarea la manifestare si la cheltuieli.
Uneori e eficient sa faci putin pe prostul si sa te eschivezi. Si nu spun asta asa din aer, am fost cu totii in Coszice-Slovacia si familia Duret a ramas la rulota la 100m de centru. Zicea ca nu stie sa plateasca parcarea automata dar cand a plecat de unul singur prin Germania a uitat ca nu se pricepe la drumuri prin strainatate. Poate sa se supere pe mine dar cred ca ne-a luat drept prosti. Pacat ca noi am vrut sa ne simtim bine impreuna si am insistat mult sa vina cu noi chiar fara a merge pe jos ci cu citi turul.
Duret Florin
Membru forum
13
Oras: Braila
Data nasterii: 26 Mai 1954

Mesaj de Duret Florin »

@Traian Baltateanu
Vad ca v-ati suparat ca eu am plecat in Germania mai devreme, dar am fost impreuna cu grupul pana la Slawa, si am stat la defilarea de deschidere. Nu sunt obligat sa merg cu dumneata unde doresti.De ce nu scrii despre dumneata ca ai luat rute aiurea la Rally Adria, niciodata nu ai fost cu colegii. Dumneata incerci acum sa ma judeci ca nu mi-am rupt picioarele cu mata. Te rog incheie capitolul Duret, d-le Baltateanu.
Duret Florin, Braila
Tel. 0740202470
Camper Benimar Aristeo 696
Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Dupa Kosice ne-am indreptat spre Kracow / Cracovia, unde ne-am re-intalnit cu grupul (ei au ajuns cu o noapte mai repede pentru ca noi am dormit o noapte in Kosice). Aici, din nou, am preferat obiective interesante pentru copii.

Am inceput cu o vizita la "Muzeul Aviatiei Poloneze". Este un aerodrom dezafectat pe care sunt "parcate" o multime de avioane la fel de dezafectate, dar avioane reale, nu modele. Pe langa toate aceste avioane se mai viziteaza cateva hangare pline cu tot felul de chestii: motoare de avion, machete cu avioane de epoca si, cel mai interesant, o sala in care sa se joace copiii cu mansa unui avion, sa se joace cu un model de motor cu reactie sau sa isi incerce mana la pilotat un elicopter. Din pacate modelul pentru testat elicopterul era defect, dar ne-am jucat cu toate restul!

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Muzeul ne-a obosit bine de tot, pentru ca a fost in mare parte in aer liber, distantele sunt mari, agitatia copiilor mare. Cand am iesit de-acolo cel mic (Victor) a "picat" de oboseala, motiv pentru care ne-am modificat rapid planurile pentru ziua respectiva, am plecat spre Wieliczka sa vedem mina de sare, sa doarma copilul pe drum.

Din mina de sare n-are rost sa pun foarte multe poze, au fost puse deja. E un obiectiv interesant si care merita vazut, dar nu merita facut un ocol foarte mare pentru a-l vizita. Adica daca esti deja in Cracovia merita vazut, altfel nu:

Imagine

Imagine

Imagine

Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Dupa mina de sare (Wieliczka) ne-am intors in Cracovia si am facut o plimbare cu titi-carul prin oras. Masinutele astea electrice sunt o splendoare, le-am vazut prin toate orasele Poloneze si consider ca sunt un exemplu de urmat. Permit organizarea unor tururi de oras in grupuri mai mici decat "trenuletele" sau autobuzele turistice uzuale, sunt operate de persoane care cunosc suficient de bine locurile si care stiu raspunde la intrebari, nu polueaza, nu fac zgomot:

Imagine

Cu ajutorul acestui titi-car (si cu ajutorul domnului din imagine :) ) am vizitat centrul istoric al Cracoviei si Cartierul Evreiesc cu toate sinagogile lor.

In aceasta imagine se vede un calugar catolic in costum alb, pana in Polonia eu n-am mai vazut asa ceva. E drept ca n-am vizita prea multe manastiri din tari catolice. Am vazut calugari si calugarite si in acest costum alb, si in negru; nu stiu care-i diferenta:

Imagine

O minunatie de masina parcata in fata unui magazin de arta.
Nenea de pe titi-car i-a spus: "Polska Ferrari" :)

Imagine

Imagine

Imagine

A doua zi ne-am reluat vizitele prin Cracovia. Am inceput cu castelul Wawel, cu mentiunea ca pana sa ajungem noi deja erau vandute toate biletele pentru... tot. Am putut sa ne plimbam prin jurul castelului si prin curtea interioara a castelului, am facut o vizita la dragon si cam atat. Nu-i nici o problema, vedem data viitoare:

Imagine

Imagine

Din nou fascinatia Polonezilor pentru fantanile arteziene. Observatii copiii in chiloti care se joaca in apa:

Imagine

Am fost intr-un restaurant evreiesc, din cartierul evreiesc, sa mancam mancare Kosher :)
Deosebit de gustoasa!

Imagine

Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Pe drumul de la Cracovia la Slawa am facut o statie de cateva ore in Wroclaw. Un oras mare si frumos care in anul 2016 va fi Capitala Culturala Europeana. Merita o vizita!
Cea mai interesanta chestie in oras mi s-au parut PITICII. In tot orasul sunt instalati vreo 160 de pitici de bronz, si inca se instaleaza altii noi:

Imagine

Imagine

Din nou fantanile arteziene ale Polonezilor.
Oare n-au dus acasa???
Observati in a doua poza fata cu fusta neagra lunga, uda pana la genunchi :o E o chestie pe care nu pot sa o inteleg. Cum pot oamenii astia sa suporte haine ude pe ei.

Imagine

Imagine

Si-acum sa va povestesc o "patanie" interesanta in Worclaw.
Am parcat rulota in parcarea unui centru comercial de la intrarea in oras, ne-am notat cu grija ce scrie pe centrul comercial sa nu ne pierdem, ne-am documentat rapid cu Google si am identificat tramvaiul cu care sa ajungem in centru. Ne-am plimbat ce ne-am plimbat prin centru, pana au obosit copiii! Moment in care am decis sa luam un taxi, sa ajungem mai repede la rulota.
I-am aratat taximetristului numele centrului comercial si surpriza... Pe hartia noastra scria "Hala Targowa". Se pare ca asta insemna de fapt un fel de "Piata" si ca exista cate-o Hala Targowa in fiecare cartier!

Mai departe-i spunem taximetristului sa ne duca la "Hala Targowa" de langa centrul comercial dinspre iesirea din oras, sa mearga spre "Stadion" pentru ca noi am trecut pe langa stadion. A doua problema, in Worclaw sunt 2 stadioane, unul "nou" si unul "vechi". Pana la urma i-am cerut taximetristului sa urmeze pur si simplu traseul tramvaiului cu care am venit si in felul asta ne-am gasit rulota.

Data viitoare facem poza cu magazinul la care parcam, mai ales daca nu cunoastem limba, sa nu riscam sa dam indicatii gresite.

Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Pana in prezent este cea mai detaliata prezentare a excursiei la Slawa iar pozele sunt exceptionale (Victor butonand la avioane si Tudor salutand pitici m-au incantat). Ma bucur ca v-ati facut timp sa ne prezentati si noua (celor care au ramas acasa) cate ceva din frumusetile Poloniei pe care le-ati vizitat. N-ar fi rau sa facem excursii pe tari, in grupuri mici de rulote avand astfel posibilitatea de a vizita cat mai multe obiective turistice din tara vizitata. Anul asta Polonia, la anul Austria, in celalalt an Germania, si tot asa.
Imi place ce ne-ai prezentat pana acum si cum bine stii zicala cu " nemultumirea romanului", mai vrem poze :shock:
Complimente Doamnei Daniela si celor mici.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Foarte frumoas si imi dau seama ca merita vizitata Polonia, noi doar am traversat-o cand am fost in Tarile Nordice.
P.S. Eu intotdeauna imi salvez locatia unde am lasat masina sau rulota in G.P.S, e cel mai sigur.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Am pus deja cateva filmulete de la "Ziua Romaniei", dar vreau sa pun si o serie de poze.

Se pregateste Muzica:

Imagine

Maestrul de ceremonii:

Imagine

Toata lumea contribuie la pregatit mesele, de la mic la mare:

Imagine

Uitati-va bine la pliantele de pe masa. S-au dus toate.
D-l Curelea a primit de la Ministerul Turismului acele carti/reviste mari cu prezentarea Romaniei, deosebit de frumoase, cu poze, etc.
Am avut 25 exemplare in limba Engleza, 25 in Franceza, 25 in Germana si 25 in Poloneza. N-a mai ramas nimic, s-au dat toate. Erau cu adevarat frumoase si se potriveau bine la acest eveniment:

Imagine

Au venit Lacustele, si... n-au mai plecat:

Imagine

Impartim Clopuri.
Nu mai stiu cate clopuri am avut: au existat clopuri de 2 dimensiuni, unele micute, unele mai mari. Am avut fluiere din lemn, opincute, sararite sculptate in lemn, am fost destul de bine pregatiti.
Dupa parerea mea clopurile au avut cel mai mare succes.

Imagine

Activitate intensa la mesele noastre.
Observati undeva in spate o lacusta cu parul cret. Dupa cum spuneam, lacustele nu pleaca.

Imagine

Imagine

Imagine

Carismaticul presedinte al F.I.C.C., dl. João Pereira ne-a onorat cu prezenta:

Imagine

Imagine

Imagine

Dupa ce ne-au plecat toti musafirii ne-am apucat noi sa mancam ce-a ramas pe mese.
Incredibil dar au mai ramas si bunatati, inclusiv branzeturi fabricate si aduse d-l Baltateanu.
Sarmale n-au ramas.

Imagine

Scrie răspuns