Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
In mai toate tarile nordice bautura, dupa cate stiu eu este la preturi prohibitive si daca imi amintesc bine prin anii 75-80, era chiar prohibita in Suedia.
Cred ca va mai aduceti aminte ce chefuri se trageau cu suedezele la mare :D , nu?
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Va salut , daca doriti sa ajungeti in Suedia puteti sa folositi urmatorul traseu .Bucuresti-Szeged-Budapesta(13ore),Viena-Linz-Regenburg-Nurnberg(8ore),Hamburg-Kiel (5-6ore) la Kiel imbarcare pe feriboot la ora 19.00 ,bilet de 2 persoane la cabina 480 eur cu mic dejun inclus, sosire Goteborg ora 9.30 si intins pana la Stocklhom unde am ajuns la ora 15.00 unde m-am cazat si am stat 4 zile .Impresionanta a fost vizita la un muzeu construit peste un vas al vikingilor din 1600 .In rest oameni relaxati chiar daca viata este destul de scumpa.Am fost mirat sa constat ca marca lor consacrata VOLVO modele noi 2007-2008 se regasea dar la un nr. de 2 %,in rest numai modele vechi 1990-1998.Am vazut ce inseamna sa fii linistit exact cum spunea o ghida intr-una dintre plimbarile pe care le-am facut pe canalele lor,in Suedia doar 18% din populatie este proprietara unei case,mai mult ,daca doresti sa faci un schimb de locuinta trebuie neaparat ca cel cu care faci schimbul sa vina in locul tau.Deasemeni apa lor este cea mai curata de pe planeta.Marturie sta faptul ca oricand de oriundepoti consuma apa.Deasemeni autostrazile lor ca si cele din Danemarca sunt super dar impanzite de balarii.Intervin cat mai putin in modificarea naturii.Returul l-am facut numai cu masina pe la Malmo circa 7 ore,am traversat cu feribootul pana la Copenhaga circa 40 minute si apoi am innoptat la Kiel.Mentionez ca traseul l-am facut fara RULOTA.Total km=14.300 in zece zile in luna februarie 2008.
Anghel Cristian scrie:Impresionanta a fost vizita la un muzeu construit peste un vas al vikingilor din 1600
Pe Swedish Ship of Goeteborg? corabia care facea ruta Goeteborg - China si India cu matase si ceai?
Eu am vazut-o in port in Goeteborg daca e vorba de aceeasi corabie, inca functionala si deservita de studenti de la academia navala.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Nelu Predonu scrie:oare cat o fi in Norvegia salariul mediu, sa poti platii in supermarket 4-5 euro pe o doza de bautura?
Noi am vorbit cu cativa localnici si toti aveau salarii mari, peste 3000 euro. De exemplu, bucatarul sef de la motelul de langa cascada Voringsfossen avea 4500 euro/luna iar paznicul de la parcare care rupea si biletele avea 1200 euro + cazare + masa asigurata. Acum, nu bag mana in foc pentru ce ne-au spus dar oricum salariile sunt mari si foarte multi lucreaza pentru stat, scoli, servicii medicale, extractie petrol si gaze, benzinarii, servicii de curatenie, paza, transporturi, muzee, birouri de informare si multe altele, asta in tara unde este mai putin industrializata economia, la oras ca prin toate marile orase, amestecate toate natiile lumii.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ