INCEPATORI :utile

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Savin Ionut
Membru forum
15

Re: INCEPATORI :utile

Mesaj de Savin Ionut »

:shock: E ok. Imi face placere. :) Nu pot cu Loganul sau nu pot cu categoria B? Petru ca pe talonul masini scrie ca pot tracta cu ea pana la 1100 kg cu dispozitiv de franare. Sarcina maxima autorizata la rulota este de 1080 kg. Din cate stiu eu pot conduce un ansamblu de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500kg cu categoria B. Sper sa fie corect. Daca nu s-ar putea sa am problema.
Savin Ionut
Dacia Logan 1,5+ Chateau Chiara 395
Bucuresti,Berceni 0740069004
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

CATEGORIA B:
1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizatanu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
3. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;

Cat are Masa proprie loganul ?
Dar rulota Masa maxima autorizata ?
Orice problema are o rezolvare practica
Cristi Dronca

Mesaj de Cristi Dronca »

Pe talonul Loganului exista o mentiune la rubrica 21 Observatii :masa max 2350 kg.
Recunosc ca nu stiu sa-ti explic foarte exact,dar te asigur ca asa este si decat sa te incurc mai bine tac si las alti colegi sa-ti explice mai bine.
Eu am intrebat de mai multe ori politisti de la rutiera,si chiar la inmatricularea rulotei, si mi-au spus acelasi lucru,masa proprie a rulotei pe care o pot tracta cu Loganul cu cat.B este 750 kg.
La Logan :proprie 1170,
total max autorizat 1540
remorcabil cu disp. de franare 1100
rubrica 21. Obs. masa max 2350 kg.
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Cel mai simplu ! Scrii un mail la bpr@b.politiaromana.ro Dai datele din talonul Loganului si intrebi cat poti tracta cu el .
Eu am primit raspuns cam in trei saptamani ...
Savin Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Savin Ionut »

Masa proprie a Loganului 1175 kg. Sarcina maxima autorizata a rulotei este 1080 kg. si la rubrica 21 scrie exact asa: MASA MAX TEHN ADM A ANS 2350 kg.
Eu cand am fost prima data la RAR (rulota adusa din Olanda si avea sarcina max. autorizata 1250) si i-am facut cartea de identitate a vehicului mi-au spus ca trebuie sa ma duc sa fac cerere de detarare pe Grivitei pentru ca nu aveam voie sa circul. Dupa 2 saptamani am fost din nou si am reusit.
Nu stiu ce inseamna ANS de la rubrica 23, dar stiu ce scrie la rubrica 11(remorcabila cu disp. de franare 1100 kg). De ce au mai scris 1100 cand puteau trece direct 750 si la rubrica 21 nu scriau nimic. Off .. Romania asta. :(
Savin Ionut
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

ANS inseamna Ansamblu masina + rulota .
Problema este daca se ia masa proprie a Loganului sau MTMA.
Cel mai sigur, trimite mail la BPR si vei avea raspuns oficial, pe care il printezi impreuna cu mail-ul trimis si il pui in torpedou, in caz ca nu te crede "organul" :lol:
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Normal,cred eu, era sa fie ANS=MMA Logan+MMA remorcabila, in cazul tau 1540+1100=2640 KG. Sa presupunem ca avam permis cat. B. C. E. etc. putem sa conducem un ansamblu care depaseste 2350 kg ? nu cumva ne amendeaza cei de la drumuri ca depasim MMA admisa de lege pentru ansamblul respectiv ? Poate gresesc, dar legea mi se pare putin interpretabila.
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Savin Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Savin Ionut »

Le-am trimis un mail celor de la BPR. Oricum nu stiu daca pot rezista tentatiei la vara. Cine sa-i mai inteleaga ce au vrut sa scrie in talon? Oricum ar fi ,trebuie sa-mi schimb masina.
Savin Ionut
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Loganul 1,4 MPI cu masa proprie de 1020 kg permite tractarea unei remorci cu sistem de frânare cu MMA de 1100 kg iar masa maximă în autotren este de 2300 kg.
Eu am o rulota cu MMA de 900 kg, deci mai am o rezervă de 380 kg pentru pasageri şi bagaje.Este mai puţin decât valoarea de 515 Kg care este sarcina maxima utilă a autoturismului.
Din discuţiile cu cei de la RAR, masa maximă în autotren este cea efectivă din trafic şi care se determină prin cântărirea de către echipele operative.
Această valoare este foarte importanta pentru autocamioanele de transport marfa, încărcate, care eventual
depăşesc sarcinile maxime admise pe osie şi în acest fel distrug drumurile.
Pentru tractarea rulotelor se pune mai puţin problema masei în autotren cât a valorii MMA a acestora care este trecută în CIV şi CÎ.
Este indicat ca înainte de plecarea la drum să se cunoască, cel puţin orientativ, care sunt masele în mişcare şi cât este apăsarea pe cârlig, valoare de asemenea foarte importantă pentru siguranţa deplasării.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

Loganul 1,4 MPI cu masa proprie de 1020 kg permite tractarea unei remorci cu sistem de frânare cu MMA de 1100 kg
Problema este la o rulota cu MMA intre 1020 si 1100 kg - tehnic poate fi tractata - dar nu cu B - ci cu B+E !
Masa in ansamblu (la mine scrie masa maxima in autotren) este data de conditii tehnice (probabil capacitate maxima de franare) si se cantareste pe sosea, intotdeauna este mai mica decat MMA masina + MMA remorca cu franare.

@ionut - Ansamblu 2350 - rulota goala 850 - masina 1175 = 325 kg maxim oameni si bagaje, nu conteaza ce si unde incarci, numai sa nu le depasesti. Cu 5 persoane de 80 de kg in masina incalci legea...

Sanatate!
VW T4 Multivan - in transformare
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Savin Ionut scrie: Am inteles ca greutatea care trebuie sa fie pe carlig nu trebuie sa depaseasca 70 kg .Adica sa o pot ridica singur fara prea mult efort.
Prin ridicarea protapului,e foarte relativa aproximarea greutatii.Exista cantare pt.protapul rulotei,nu sunt scumpe(eu am luat cu 5 euro);e foarte util si echilibrarea bagajelor in rulota,se face mult mai rapid si eficient.Butelia plina,plus un bidon cu apa de 20l (cum pun multi in fata,sau chiar bateria)au o greutate care trebuie compensate cu alte bagaje aranjate in rulota,pentru a se respecta acea greutate recomandata,intre 50-70 kg pe protap.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
dutu dan
Membru forum
16
Oras: BUCURESTI
Data nasterii: 05 Aug 1970

Mesaj de dutu dan »

Va salut domnilor va expun si parerea mea pe marginea acestui subiect .
La tractarea unei remorci [rulota ] cu un autovehicul din categoria B [3,5t] trebuie luate in considerare doua criteri legale :
1. pt. cei care au doar categ. B de permis trebuie luat in considerare articolul de lege referitor la acest subiect si anume acela care se refera la ansamblul format din autoturism si remorca care trebuie sa tina cont de masele maxime admise atat la autovehicul cat si la remoraca -MASA MAX. REMORCA < MASA PROPRIE AUTO SI MASA MAXIMA REMORCA +MASA MAXIMA AUTO <3,5t
2. masa tehnic admisa in ansamblu care nu are nici o legatura cu tipul de categ . de permis cu care conduci ansamblul si se refera la capacitatea din punct de vedere tehnic al autovehiculului de a putea remorca in siguranta o remorca [franare ,stabilitate pe sosea ,siguranta circulatiei in general ] si este controlata de AUTORITATEA RUTIERA ROMANA pe scurt ARR ,care are posibilitatea tehnica de a masura pe sosea incarcatura pe fiecare axa atat la auto cat si la remorca acestea trebuind sa fie in parametri stabiliti de producatorul autovehicului si al remorci [le gasiti in CIV si in talon]iar greutatea totala a ansamblului trebuie sa nu depaseasca MASA TEHNIC ADMISA IN ANSAMBLU .[se gaseste in talonul sau CIV autovehicului]
Referitor la punctul 1 categoria de permis am un raspuns de la BPR pe care l-am mai postat dar il mai trec inca odata :

R O M Â N I A
MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

DIRECÅ¢IA GENERALÄ‚ DE POLIÅ¢IE A
MUNICIPIULUI BUCUREÅžTI
BRIGADA DE POLIÅ¢IE RUTIERÄ‚

Număr de operator de date cu caracter personal 3223/2006
NESECRET
BucureÅŸti

Nr : 412. 162/ 03.08.2009

Domnului

DUTU DAN

Urmare a petiţiei dumneavoastră înaintată prin e-mail Brigăzii de Poliţie Rutieră şi înregistrată sub nr. 412.162/02.07.2009, vă informăm că potrivit prevederilor art. 30 lit. „b” pct. 3 din Regulamentul pentru aplicarea O.U.G. nr. 195/2002 republicată, fiind posesor al permisului de conducere categoria B aveţi dreptul de a conduce un ansamblu de vehicule a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă, a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte masa proprie a autovehiculului trăgător.

Cu stima,

Imputernicit
Sef Brigada de Politie Rutiera
Comisar sef de Politie,
Dragomir Alina

s-a raspuns la urmatoarele intrebari adresate de mine catre dansi

,,Art. 30. – Permisul de conducere se elibereaza pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii si subcategorii de vehicule:
a) CATEGORIA A: motocicleta cu sau fara atas;
b) CATEGORIA B:
1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, în afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;"

numele meu este Dutu Dan locuiesc in Bucuresti, sunt posesor de permis categoria ,,b" si am urmatoarele intrebari :
-de curand am deveni propietarul unei rulote[remorca speciala] cu urmatoarele caracteristici greutate proprie 712kg si greutate maxim autorizata de 1000kg , am citit cu atentie art. 30 litera b punctele 2 si 3 si sincer nu inteleg la ce tip de remorca face referire pct. 2 si la ce tip de remorca pct. 3 , asa ca ma vad nevoit sa va cer ajutorul la intelegera acestui articol , din cate am inteles eu este legal ca un posesor de permis categoria ,,B" sa conduca un ansamblu format dintr-un autovehicul tragator din categoria ,,B"<3,5 t si o remorca a carei masa total maxim autorizata sa nu depaseasca masa proprie a autovehicului tragator , acest ansamblu indeplinind si conditia de a nu depasi 3,5 t , numai ca in acest caz nu inteleg de ce la punctul 2 este facuta de legiuitor precizarea ,,si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg".
-in cazul meu intentionez sa formez un ansamblu in care atovehiculul tragator este un ,,LOGAN MCV";greutate proprie 1350 kg ,greutate maxim autorizata 1860kg,masa remorcabila cu dispozitiv de franare 1300kg si o rulota marca ,,Home Car Chateu" greutatea proprie 712kg ,greutate maxim autorizata 1000kg care este dotata cu sistem de franare propriu, intrebarea mea : este din punct de vedere legal acest ansamblu va putea circula legal fiind condus de un posesor de categoria ,,B" ?

Va multumesc pentru timpul pe care mi-l acordati si astept sa-mi explicati unde fac sau daca fac o intelegere gresita a textului de lege si daca cazul meu particular indeplineste cerintele legale .
DUTU DAN

Ti s-au dat doua urechi si o singura gura, pentru a asculta de doua ori mai mult decat vorbesti. (Proverb chinez)
Scrie răspuns