Sfaturi cumparare rulota din Germania

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Re: Sfaturi cumparare rulota din Germania

Mesaj de Costin Tabra »

Bravo, felicitari! :D Asteptam pozele, la "RV-ul meu" si la "Calatorii in strainatate". Sa aveti drumuri multe si frumoase! :D
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Pentru ca ati trecut prin asemenea experienta (achizitionarea unei rulote din Germania) bucurosi am fi daca ne-ati povesti mai mult, in special cu cati euro ati cumparat-o ?
Sa putem si noi compara si cumpara.
Cumpara din Romania ( de la cei ce cunosc piata rulotelor second hand din vest, le cumpara si ni le vand cu un mic-mare, problema dansilor, profit) sau cu efortul nostru fizic, psihic si financiar, cumpara din vest.
Ne-ar fi utile parerile dumneavoastra.
Satnoianu Tudor

Mesaj de Satnoianu Tudor »

Nu stiu cât a fost profit si cât aventura în ceea ce am facut eu. Rulota am gasit-o pe net.Am ajuns la 3300€ dupa negociere.Vreau sa va spun ca neamtul la pretul asta s-a gândit de la început ,asa ca mare negociere nu a fost .Banuiesc ca pentru clienti poate fac reduceri mai mari.Eu am fost multumit de ce am gasit .Importanta pentru mine a fost perioada de dupa achizitie.Atunci am ajuns la concluzia ca rulota mea face banii.Cred ca daca vrei sa obtii profit din cumpararea unei rulote din Germania si vânzarea ei în România se poate .Eu nu m-am dus neaparat dupa profit.
Adi Mocanu
Membru forum
15
Oras: Suceava
Data nasterii: 25 Ian 1974

Mesaj de Adi Mocanu »

Buna ziua, am gasit o rulota adusa din Olanda pe care ar trebui sa o iau maine.
Puteti sa-mi spuneti ce acte trebuie sa primesc de la vanzator ?
-Deci imi trebuie cartea de identitate a masinii (RDW in Olanda)
-Actul de vanzare-cumparare intre olandez si roman.
-Copie dupa buletinul romanului
-Fisa de inmatriculare cu stampila la primarie pentru impozitul romanului
Oricum trebuie sa scot numere provizorii.
Altceva la ce trebuie sa mai fiu atent ?
Multumesc
Mercedes V220 + Caravelair Univers 425
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Salut Adi,

Sper ca raspunsul meu sa nu vina prea tarziu... :D .

In mod normal cam astea sunt actele de care ai nevoie, mai putin contractul de vanzare cumparare intre olandez si roman. Daca ti-l da si pe acela este si mai bine. Oricum, trebuie sa faci un contract de vanzare cumparare dintr-acela standardizat intre tine si vanzatorul roman.

Daca vanzatorul roman nu a scos CIV-ul de la RAR atunci va trebui sa te duci prima data la RAR pentru eliberarea CIV-ului rulotei (acolo ai nevoie de certificatul eliberat de RDW din Olanda, care de fapt este certificatul de inmatriculare a rulotei si nu CIV-ul..). Apoi te duci la Circa Financiara si declari rulota in vedere impozitarii (in termen de 30 de zile de la data dobandirii de catre tine). Vanzatorul nu iti da fisa de inmatriculare vizata la Circa Finanaciara de care apartine daca vanzarea s-a efectuat in mai putin de 30 de zile de la intrarea rulotei in tara (asa scrie la lege, insa de la caz la caz lucrurile pot sa fie diferite...). Cu actul de provenienta (contractul intre tine si vanzator), viza de la Circa Financiara de care apartii pe fisa de inmatriculare, taxele de inmatriculare platite (la CEC sau la Trezorerie), CIV-ul, Certificatul de Autenticitate si cartonasul galben cu ITP, toate astea 3 de la RAR mergi la Politia Rutiera si ceri inmatricularea rulotei.

Cel mai bine este sa mergi la fiecare din locurile enumerate mai sus si sa vezi EXACT ce acte si ce copii cer, astfel incat sa te duci cu "lectiile facute" cand ai toate actele.

Bafta!
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Scrie răspuns