Rally Adria, 22-29 iunie 2013

Intalniri nationale si internationale
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Re: Rally Adria, 22-29 iunie 2013

Mesaj de Popa Violeta »

Anul trecut l-am invoit pe Stefanel de la scoala, Oricum ultimele zile nu fac mare lucru . In Croatia am aflat ca a iesit a-l treilea la premiere. Asa ca, o zi sau doua nu cred ca mai conteaza, numai sa ajungeti cu bine.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Cosmin
Eu cand plec spre Austria, de exemplu, fac 7 ore de la Rasnov la granita, dar din Sibiu vei face 5 ore. Dupa granita mai faci o jumatate de ora pana pe autostrada dupa care cu 90-100 la ora mai faci trei ore pana pe M0 centura Budapestei si inca 2 ore pana la o eventuala locatie pe lacul Balaton pe autostrada M7.
In total 10 ore. Deci nu e indicat sa mergi nonstop pana la Balaton daca nu vrei sa ajungi acolo la 12 noaptea sau dupa.
Daca faci popas pe autostrada intre Budapesta si Balaton sau inainte de Budapesta si dormi acolo (in parcare pe autostrada) poti opri acolo cand nu mai poti la prima parcare unde simti obosela. Dimineata dupa micul dejun poti pleca pe la 9-10 dimineata din acea parcare .
Daca platesti autostrada in Slovenia 20 euro poti merge pe autostrada pana la 50km de Rijeka adica aproape de KRK.
In felul asta ai posibilitatea sa vizitezi locatiile din Slovenia avand vigneta in saptamana de sejur pe insula. Vigeneta de Slovenia oricum va trebui platita si daca faci economie la cazare dormind in loc de camping in parcare pe autostrada. In plus dormitul pe autostrada are avantajul ca nu mai te abati din drum si pierzi timpul la dus si intors.
In felul asta ajungi fara probleme in 22 iunie in KRK.
Dormitul in parcare pe autostrada se practica. Si eu am dormit de mai multe ori asa cand am simtit ca mi-e somn. Nu e problema cu parcarea cu rulota in parcarile de pe autostrazi. Desigur este de preferat sa fie un grup ca sa fie mai sigur.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Dupa ce depasiti Balatonul, chiar la granita (3 km) aveti camping termal Letenye. Am stat anul trecut trei zile aici deoarece
ne-a placut. Au doua bazine termale si doua semiolimpice, cu apa normala, un snack bar, dusuri si toalete impecabile, bucatarie cu aragaze si frigidere si loc de campare sub copaci, la umbra (cam 20-22 euro/zi). Nu este nevoie sa intrati in Slovenia deoarece drumurile in Croatia sunt foarte bune. De la Letenye (vama) tii E 65/A1 pana la Njivice avand 280 km ce pot fi parcursi in 3-4 ore. Deschide pe Google "harta rutiera Croatia", prima postare scrii stanga sus Letenye, mai jos Njivice si imediat aveti traseul cu toate datele. Daca gasesc iti pun cateva poze de anul trecut.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

stie pantera ce zice!
:D
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Participarea noastra la Rally Adria este deja anuntata personal de catre fiecare dar trebuie sa se faca si anuntarea de catre asociatie (membra FICC) si sa confirme participarea asociatiei. dar tot asociatia poate anunta organizatorii de la Rally Adria ca din motive organizatorice clubul nostru nu poate participa (pentru ca, tocmai atunci, avem adunarea generala a asociatiei)

Pe de alta parte, avem de cantarit daca aceasta deplasare o facem dintr-un fel de obligatie de reprezentare sau atarna pentru noi mai mult sa ne simtim bine si sa facem din aceasta deplasare o experienta personala deosebita fara constrangeri de data si locatie.
Daca s-ar pune problema sa mergem in Croatia pentru 2-3 saptamani cu scopul principal de a vizita aceste locuri, ar fi de preferat sa ne alegem alta locatie de baza undeva in zona Split, de unde avem acces mai usor la mai multe zone interesante. Putem studia oferta de campinguri si cu o programare prealabila putem obtine preturi chiar mai bune decat in KRK.
In afara de asta s-ar putea face un program de vizita cu obiective vizate, durate si resedinte mai multe de durata mai scurta, ca doar suntem cu rulaota nu la hotel. Daca vrem sa vizitam coasta Dalmata pana la Dubrovnic cu resedinta principala in KRK ne va costa combustibilul cu mult mai mult decat reducerea optinuta de la campingul din KRK.
Am putea face un program exact cu locul si data unde vom fi pe tot parcursul, astfel incat cei din grup sa poata participa la cate excursii vor, sau sa ni se ataseze pe parcurs.
Asta ne-ar da o libertate mult mai mare de miscare si de vizitare.
Dar asta ar presupune sa renuntam la participarea la Rally Adria.
De fapt pentru ce participam?
Ne intereseaza un vin sau o prajitura primita gratis de la organizatori? Reprezentam clubul si impartim ceva pliante ca sa invitam pe ceilalti in baza noastra de campinguri din Romania. Facem reclama campingurilor din Romania gratis, sau cu eventuale cheltuieli din fondurile asociatiei.
Singurul motiv serios ramane mandria nationala de a reprezenta Romania imbracati in costume nationale.
Asta din urma ramane singura care ma face sa oscilez inca si sa astept si parerea altora.
Vreau si parerea celor 10 inscrisi la Rally Adria( daca nu postat aici cel putin pe PM). Noi, cei din cele 10 echipaje putem pana la urma sa decidem singuri cum ne petrecem concediul.
Duret Florin
Membru forum
13
Oras: Braila
Data nasterii: 26 Mai 1954

Mesaj de Duret Florin »

@Traian Baltateanu
Participarea noastra la Rally Adria se face din motive diferite de cele expuse de dvs, nu pentru berea de fructe (ca nu-mi dau seama cum ar fi) nici pentru mandria de a reprezenta tara in costum national (ca oricum nu se vor gasi costume pe masura noastra).
Noi suntem dornici de o iesire afara, nu am mai fost pana acum, si am considerat o oportunitate de a merge impreuna cu alte echipaje care stiu cum e treaba pe afara.
"In afara de asta s-ar putea face un program de vizita cu obiective vizate, durate si resedinte mai multe de durata mai scurta, ca doar suntem cu rulaota nu la hotel. ... Daca s-ar pune problema sa mergem in Croatia pentru 2-3 saptamani cu scopul principal de a vizita aceste locuri, ar fi de preferat sa ne alegem alta locatie de baza undeva in zona Split, de unde avem acces mai usor la mai multe zone interesante. " - Ei da, asta ar fi ceva foarte interesant, si ne-ar place mult mai mult. Ne intereseaza aceasta initiativa.
Duret Florin, Braila
Tel. 0740202470
Camper Benimar Aristeo 696
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Timp pentru o vizita "pe indelete" in Croatia, eu personal, nu voi avea. Altfel spus, indiferent de data la care va avea loc aceasta vizita, tot pe fuga va fi: maraton pe directia Croatia, poate un pic mai relaxat pe drumul inapoi dar in nici un caz un timp total mai lung de 2 saptamani.

Sunt deschis pentru o alternativa la Rally, dar nu de dragul AG-ului.
Daca se intampla ca alternativa la Rally sa-mi permita prezenta la Intalnirea Nationala si implicit la AG, foarte bine! Dar nu-mi schimb planurile de vacanta de dragul AG-ului.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Dan Casandroiu
Membru forum
12
Oras: Vulcana-Pandele, judet Dambovita
Data nasterii: 24 Iul 1977

Mesaj de Dan Casandroiu »

Catergoric nu eu, care de-abia devin membru al asociatiei, sunt in masura sa reprezint asociatia pe undeva,pe oriunde, sau ca si rulotist de un an de zile, sa reprezint tara intr-un astfel de domeniu. Alcoolul gratis nu ma incanta deoarece nu sunt consumator, iar pentru o prajiturica nu fac sute de kilometri!
La fel ca si dl. Duret, pe mine ma intereseaza iesirea, impreuna cu echipaje experimentate, pentru un plus de siguranta pe meleaguri straine.
Pe de alta parte, nu vreau sa fac din concediu o alergatura catre numeroase obiective de vizitat si drumuri de strabatut. Juniorul meu e inca mic si se plictiseste repede, asa ca as prefera ( cu exceptia drumului) in zilele de stat in Croatia cel mult 2 puncte de oprire (de preferat in natura, orasele, indiferent de pitorescul lor, inca nu ne incanta). Urmaresc insa cu interes propunerea dvs., desi, la momentul acesta, marturisesc ca imi pare mai realizabila (pentru mine) participarea la AdriaRally.

Stiu ca nu e (inca) treaba mea, imi permit insa sa fiu off-topic si sa va prezint o posibilitate de rezolvare a unor situatii de genul celei aparute acum - AG suprapusa peste o excursie a unor membri. Am sa va citez exact prevederile din statutul unei asociatii profesionale al carei vicepresedinte sunt, prevederi care si-au dovedit functionalitatea!

”Se accepta si se considera constituita legal Adunarea Generala si in cazul unei sesiuni de comunicare colectivă in mediul electronic, in vederea luarii unor decizii de tip vot on-line, care nu constituie o modificare a statutului conform legii si nici nu privesc situatiile financiare anuale, dar numai daca sunt indeplinite simultan următoarele condiţii :
a) folosirea unui sistem care permite distribuirea şi confirmarea primirii informatiei in format electronic simultan către adresele de e-mail indicate de membrii Asociaţiei in formularul de aderare ori a celor indicate ulterior de acestia si confirmate a fi valide si detinute de cel in cauza
b) rezervarea unei perioade de cel putin 10 zile intre data distribuirii informaţiei şi data la care se deschide fereastra de vot, care consta fie in transmiterea pe cale electronica a optiunii privind aprobarea/respingerea proiectelor de Hotarari ale Adunării Generale, fie in exprimarea votului la o adresa web ce permite autentificarea, caz in care votul personal va fi confirmat prin mail fiecarui membru care a votat, pentru fiecare proiect de Hotarare in parte
c) netransmiterea sau neexprimarea votului electronic se considera abtinere si nu poate fi considerată aprobare tacita, voturile transmise vor fi validate si numarate daca vin de la adresele de mail confirmate de membri sau in urma autentificarii on-line
d) Consiliul Director coordoneaza transparent dezbaterile şi comunicările colective si, in functie de numarul voturilor valide si de complexitatea dezbaterii, poate propune extinderea termenului final de vot, dar nu mai mult de 30 de zile calendaristice de la deschiderea ferestrei de vot
e) o hotărare luata folosindu-se mediul electronic va fi considerată validă după informarea tuturor membrilor Asociatiei, inclusiv a celor care nu au votat, prin mail sau postare pe site-ul Asociatiei

In cazul hotararilor luate in urma voturilor on-line, acestea pot fi supuse, in urma unei cereri justificate, reconfirmarii in plen, dar in cazul respingerii, nu pot fi anulate decat daca numarul voturilor exprimate valabil in plen este mai mare decat al celor exprimate on-line.”

In alta ordine de idei, in tentativa mea de a deveni membru al asociatiei ClubRV, am incercat, fara rezultat, sa gasesc Statutul ( a carui respectare ma oblig sa o respect prin adeziune).

Multumesc!
Ford Transit Riviera - DB 09 CZH
Ghidul locurilor de campare din Romania, gratuit la www.takethelongwayhome.eu
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

cineva incurca lucrurile !
la adria rallyi nu e nici o prezentare,reprezentare...acela este la ficc rallyi in polonia !
aici se aduna cluburi,si un ultima vreme cum se vede nici macar cluburi,merge cine vrea,se inscrie personal.
pana acuma doar printr-un club partener se putea merge...
deci nu e nici o reprezentare ...
cu sau far club...
totul suna despre bani .
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Cand faci un cerc de 10 rulote si arborezi steagul tricolor (cam toate steagurile europene sun tricolore) si pui un baner cu CLUB-RV, arati ceva celor ce trec pe acolo.
Cred ca europenii sunt obisnuiti mai mult cu corturi si rulote instalate abuziv prin parcurile capitalelor de catre purtatori de CI Romanesc.
Poate e bine sa afle ca in Romania exista si oameni demni de respect.
De aceea am intrevazut purtarea unui costum national romanesc (chiar daca este de harghita sau mures, tot mandrie nationala se numeste).
Vom vedea ce vom mai face si in acest sens.
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

M-a sunat nasul :) Florin Duret de la Braila si m-a rugat sa trec pe forum faptul ca cei ce doresc sa mearga afara anu' asta la diversele intalniri din Europa , ar vrea sa -si ridice cardurile CLUB RV - FICC la 1 mai la Venus de la C-tin Curelea .( o parte din membrii )
In acest sens luati legatura cu Costel si trimiteti-va datele ca sa vi le faca si sa vi le dea, chiar daca achitati acolo pe loc cotizatiile si cardul .... vedem ori le face de acasa ori luam imprimanta ( aparatul ) la noi si le facem pe loc vedem ce zice si Costel si cum e mai bine de facut si mai convenabil !
Trebuie sa trimit si eu 2-3 carduri unora care nu sunt din Bucuresti , inclusiv lui Rusu Mihai ( membru fondator ) care a trimis cotizatia din Germania si banii de card FICC...deci le iau tot atunci .
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Incerc sa descopar si sa localizez cat mai multe obiective care merita vizitate in Croatia, in afara de cele pe care le stiu deja.
Uite un link interesant de prezentare a croatiei http://www.besttourism.ro/ghid-europa-croatia.html
Extrag aici cateva fragmente de text dupa care o sa incerc sa le ordonez. Pentru inceput obiective pe care eu nu le cunosc:
Solin
Ruinele stravechiului oras Salona (cunoscut acum ca Solin) sunt situate in tinuturile vinicole de la nord de Split si constituie cea mai interesanta zona arheologica din Croatia. Salona a fost capitala provinciei romane Dalmatia incepand din vremea lui Iulius Cezar si pana in 614 D.H., cand a fost cucerita de barbari. }n afara zidurilor vechiului oras se afla un loc de veci al crestinilor ucisi in perioada cand aceasta religie era considerata ilegala, precum si o bazilica din secolul al V-lea, aici fiind deschis un muzeu de arheologie. La sud se gasesc ruinele unui lacas de cult crestin, care cuprindea o bisericuta, o baie publica si un spatiu pentru botezuri. La extremitatea vestica a Salonei se pot vizita vestigiile unui vast amfiteatru datand din secolul al II-lea D.H., distrus de catre venetieni in secolul al XVII-lea, pentru a nu putea fi folosit ca refugiu de catre invadatorii turci.
Korcula
Insula Korcula este acoperita din belsug cu vii si maslini, iar coasta ei sudica adaposteste cateva golfuri pitice si plaje de buzunar. Orasul omonim este o cetate medievala tipic dalmata, fiind o aglomerare de case cu acoperisurile rosii, adapostite dupa ziduri inalte de aparare. Piata Catedralei este puternic influentata de stilul venetian, biserica insasi fiind dedicata Sfantului Marcu si continand doua picturi de Tintoretto. Langa catedrala se gaseste Palatul Abatiei, datand din secolul al XIV-lea, iar in partea opusa acestuia se inalta Palatul Gabriellis, construit in secolul al XVI-lea, care adaposteste in prezent muzeul orasului. Conform agentilor de turism locali, insusi Marco Polo s-a nascut in Korcula, casa in care acesta a locuit fiind deschisa pentru public.
Atat am gasit interesant dintre cele nevazute de mine, deocamdata. Dar cele vazute sunt
Pe coasta Dalmata dinspre Rijeca spre Dubrovnic
Insula KRK, Zadar, Trogir, Split, Dubrovnic. Lacurile Plitvice sunt la peste 100km de KRK in alta directie decat coasta Dalmata.
http://www.webphoto.ro/destinatii/centr ... zadar.html
http://ontheroad.ro/zadar-trogir-croatia/
Peninsula Istria
Se afla in extremitatea nord-vestica a coastei Dalmate, aproape rupta de restul Croatiei, fiind unita de aceasta printr-o fasie subtire de uscat, in apropierea localitatii Rijeka. Forma ei este asemanatoare cu cea a unei inimi, iar granita pe care o are cu Slovenia vecina este mai mare decat legatura cu propria sa tara. Intreaga regiune este extrem de pitoreasca, remarcandu-se atat prin frumusetea nealterata a padurilor sale, cat si prin vestigiile romane din principalele sale orase, deosebit de bine conservate. Numai in (cuvant interzis), de exemplu, se poate vizita un amfiteatru roman in perfecta stare, precum si un templu al lui Augustus. Printre localitatile istriene ce trebuie neaparat vazute se mai numara statiunea turistica Opatja si orasul Rovinj. In sudul peninsulei se afla insula Krk, cea mai mare inclusa in teritoriul Croatiei.

Rovinj
Situat pe latura vestica a Peninsulei Istria, Rovinj este un oras fermecator, cu strazi curate si elegante, pavate cu piatra cubica. Localitatea este marginita de maguri impadurite, in josul carora s-au construit elegante hoteluri pentru turistii ce vin aici din intreaga lume. Portul orasului este ticsit in permanenta cu vase de pescuit, de aici ajungandu-se foarte usor in localitatea italiana Trieste. In plus, Rovinj are propriul sau arhipelag, format din 13 insule de smarald, perfect vizibile de pe coasta atunci cand cerul e senin. Orasul este dominat de cea mai mare cladire in stil baroc din peninsula Istria, Catedrala Sf. Eufemia, avand o inaltime de 57 metri si datand din vremurile cand Rovinj era unul din bastioanele flotei venetiene. Moastele Sfintei Eufemia au fost aduse aici de la Constantinopol in anul 800 dupa Hristos, la 5 secole dupa martirizarea acesteia. In fiecare an, la 16 septembrie, Sf. Eufemia este sarbatorita de catre credinciosi. Revenind la cele laice, acvariul din Rovinj este deschis de peste un veac, adapostind o colectie impresionanta de pesti veninosi si anemone multicolore. In sudul orasului, se gaseste parcul forestier Punta Corrente, un loc minunat pentru plimbari, inot si declaratii de dragoste.
In masura in care am timp ar fi bine sa pot pune cap la cap aceste obiective cu pozitionare pe harta, distante de parcurs si campinguri in traseu dupa care sa putem discuta un traseu pe etape cu opriri in campinguri si vizitare, astfel incat sa nu facem cei circa 2 x 700km drum cu o banda pe sens si multe curbe, decat intr-un circuit.
Scrie răspuns