www.79ficcrally.pl

topicuri legate de calitatea de membru FICC
propuneri facute in atentia FICC
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: www.79ficcrally.pl

Mesaj de Radu Pascu »

Despre Auscwitz-Bikenau, nu veau sa spun nimic. Si fara cuvinte este prea mult spus.
Doar priviti.

https://imageshack.com/a/HAjb/1
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Eu cred ca in viata mea nu am sa includ intr-un concediu o astfel de locatie. Oribil, no offence, dar nu sunt masochist!
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

In urma cu 3 saptamani eram in Dachau si intentionam sa vizitam "celebrul" lagar din timpul celui de al II lea razboi mondial.
Noroc cu Ioana ca ne-a bagat intr-un blocaj si am chibzuit mai mult la decizia de a face acea vizita.
Ai dreptate Gigi, la aceeasi concluzie am ajuns si noi. Nu se merita sa calcam intr-un loc in care s-au petrecut atrocitati abominabile.
Am virat-o spre Deggendorf.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Viata este frumoasa si cu bune si cu rele. Cat despre locatia amintita, este un muzeu care merita vazut, indiferent cata incarcare negativa produce.

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Vrem sa mai vedem poze in care apar atat Radu Pascu , Geta , Michel ... Cosmin P.... Fam Curelea.... si nu in ultimu' rand , " nashu" Duret .. & Doina...! :)
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Radu Pascu nu prea apare in poze. De obicei este in spatele aparatului foto :D
Credeam ca sunt mai interesante obiectivele turistice, nu personajele.

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Prima oprire in drumul nostru a fost la Coszice, fosta capitala culturala a Europei. Am parcat destul de "strans", fix in centrul orasului, cu toate atelajele din dotare. Am avut o dupamasa linistita, pe stazile pitoresti din centrul orasului.
Aici apar si personaje, mai putin fam. Duret, care a preferat sa astepte in parcare.

https://imageshack.com/a/xJgb/1

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Vineri seara, in 23 august, pe la ora 23 am ajuns si noi in Rasnov.
Noi am plecat spre Germania vineri in 16 august, dupa Sopot si Gdansk despartiti de celelalte doua familii Gheorghe si Curelea.
Am vizitrat Berlinul sambata duminica si luni si apoi am vizitat un prieten in zona Koln, dupa care am plecat intins spre casa.
Incerc si eu sa adun pozele si amintirile din acest periplu de 5000 de km.
Pozele puse de Radu spun destule despre calatoria noastra comuna, pana la Slawa.
Vizitarea localitatilor Torun, Gdansk si Sopot si apoi Berlinul vor face obiectul principal al adaugarilor mele.
Nu voi ezita sa adaug comentariile si impresiile mele personale despre istoria si politica Poloniei in comparatie cu cea a Romaniei.
Deasemenea voi face ceva comenatrii despre destinul celei mai importante capitale a Europei din punct de vedere economic in anii nostrii - Berlinul.
Oricum e bine de stiut ca Polonia este o tara care merita vizitata, pentru istoria si orasele sale, pentru mancarea buna si inca sanatoasa, pentru oamenii deschisi si fetele frumoase :lol:
Berlinul nu merita vizitat, este o rana deschisa, un santier permanet si un ghiveci de stiluri arghitectonice si mormane de moloz.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Buna seara,
Acum am ajuns acasa dupa cca. 3 saptamani de concediu si 5000 km parcursi.
Ioana, Lola sau cum s-o numi GPS-ul , nu au fost cele care au luat decizia.
A fi sau nu masochist nu are nici o legatura cu istoria.
Daca nu cunoastem istoria, trecutul, ci doar il banuim sau interpretam din pliante, suntem superficiali.
Muzeele de la Auscchwitz si de la Birchenau au fost create pentru a nu se mai repeta niciodata atrocitatile naziste si a nu uita ca toate natiunile lumii sunt egale si trebuiesc tratate ca atare.
Polonia este o tara deosebita.
Doar parcurcandu-i meleagurile si intrand in contact cu caracterul locutorilor intelgi de ce a rezistat in istorie si a renascut de atatea ori.
Orasele reconstruite, monumentele inchinate eroilor, sunt dovada continuitatii acestei natii.
Lacurile mazuriene, Varsovia sunt minunate si merita a fi vizitate.
Federatia poloneza de caravan si camping -PFCC a organizat acest eveniment bine pentru cele 500 echipaje prezente chiar daca au mai fost unele deficiente.
Multumesc organizatorilor dar si participantilor clubului nostru de la acest eveniment pentru spiritul de echipa dovedit.
Voi prezenta cat de curand imagini surprinse in timpul calatoriei.
De asemenea vom pregati un montaj foto-video cu participarea echipajelor romanesti la al 79 lea rally al FICC de la Slawa -Polonia 2013.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Sa incepem cu cateva poze ce lipsesc eventual din postarile celorlalti.
Am gasit o poza detaliu a vioarei destinata Printului Mihai pentru implinirea varstei de 10 ani.
Trebuie sa specific faptul ca nu sunt monarhist si probabil nici ceilalti care au vorbit despre asta nu sunt.
Am vazut acel muzeu dupa ce am fost patrunsi de atata istorie a unei natiuni care tine la istoria ei desi atat de zbuciumata., indiferent de orientarea politica.
Polonia este de mult republica dar cea mai demna perioada din istoria lor a fost dupa infintarea regatului sub Cazimir intai, prin secolul 13.
Polonezii sunt vecini cu doua mari puteri Germania si Rusia si au fost intotdeauna in concurenta cu aceste natiuni vecine (la inceput cu Prusia si Rusia Kieveana). Pe atunci Polonia (de exemplu sub regele Sobieski) se invecinau cu principatul Moldovei.
S-au luptat de la egal la egal cu Austria, Prusia, Rusia, Turcia , pe cand acele tari ereau in varful evolutiei lor.
La un moment dat Polonia a fost desfintata ca natiune si impartita intre prusaci, austrieci si rusi. Deabia dupa primul razboi mondial, la caderea imperiului Habzburgic si invingerea Germaniei (mostenitoarea imperiului Prusac), Polonia reapare pe harta Europei vecina cu Romania in nord.
Dar numai dupa 20 de ani Polonia a fost din nou ocupata de Germania hitlerista.
Au trait atunci, cea mai mare drama a unei natiuni : decimarea tuturor varfurilor intelectuale incepand cu absolventii de liceu, si subofiterii militari, pana la elitele intelectuale.
Si daca cumva le-a scapat ceva germanilor, au desavarsit opera rusii dupa incheierea pacii.
Mai mult, 14 milioane de polonezi au fost stramutati in estul germaniei (Silezia) de unde au fost deportati cu forta germanii.
In locul polonezilor stramutati de la nordul Romaniei, au venit rusi (ucrainieni), care vroiau, ca prada de razboi, teritorii de la germani.
Asa am ajuns noi romanii sa fim vecini la nord cu sovieticii (Ucraina ruseasca)
O istorie atat de zbuciumata nu putea sa nu lase urme in organizarea si aspectul local al teritoriilor locuite de polonezi.
Noi am vizitat cu precadere partea din Polonia dinspre Germania. Adica am vazut o tara de polonezi asezati in localitati germane.
Dar aceste localitati ereau in vechime tot poloneze astfel ca aceste natiuni si-au impletit existenta in istorie poate cam la fel cum au facut romanii, sasii si ungurii in anumite regiuni din Ardeal, Banat, Bucovina...
Fişiere ataşate
Dar ca sa vedem toate acele frumoase orase am mers ...uneori incolonati: Curelea, Gheorghe, Pascu, si Baltateanu, pe autostrazi sau prin localitati, pe drumuri cam la fel de "bune" ca la noi.
Dar ca sa vedem toate acele frumoase orase am mers ...uneori incolonati: Curelea, Gheorghe, Pascu, si Baltateanu, pe autostrazi sau prin localitati, pe drumuri cam la fel de "bune" ca la noi.
P1010653 (Copy).JPG (56.7 KiB) Vizualizat de 2281 ori
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Prima escala la Katowice Slovacia. Las colegii sa posteze poze.
Apoi Cracovia .
Centrul Cracoviei este un oval alungit inconjurat de o liziera verde de circa 100m latile - un parc cu copaci ci bancute inconjurand centrul vechi.
Piata centrala considerata una dintre cele mai mari din Europa (a doua dupa Piata San Marco din Venetia) are in mijloc un fel de "mall" medieval cu magazine de amintiri de o valoare adevarata, mai ales produse manufacturate, arta in ceramica, bijuterii din chihlimbar, cristaluri de Boemia, etc.
Cladirile ce inconjoara piata sint in stil germanic cu fatade pictate si cu bazoreliefuri.
Primaria nu este in centru ci pe o laterala.
Tot acolo este turnul din care se aude la ora fixa cantecul de vioara celebru, intrerupt conform legendei, violonistul fiind impuscat in timp ce canta.
In afara de aceasta piata, si poate mai frumoasa, este Strada Florian, care incepe cu poarta Florian si se termina cu arcul Pijorska. Apoi fortareata Barbakan, Biserica Sfanta Treime si Teatrul vechi, si desigur catedrala Sfintii Petru si Pavel.
Foarte interesant este modul in care polonezii isi prezinta monumetele din orase. Folosesc un fel de mini "kiki"-care electrice de 4-6 persoane, conduse de ghizi vorbitori de engleza (de obicei studenti in vacanta)
Aceste masinute se strecoara peste tot si fac turul locurilor de interes, insotind calatoria cu explicatii despre obiectivele respective in mai multe limbi.
Obiectivul cel mai vizitat este insa palatul Wawel fosta resedinta a regilor Poloniei pe timpul cand Cracovia erea capitala Poloniei.
Muzeul cuprinde mai multe obiective de vizitat cu optiuni si costuri distincte dintre care unele au locuri limitate la care nu prinzi loc decat in prima parte a zilei.
Noi am reusit sa vizitam doar muzeul armelor, muzeul tapiseriilor si grota "balaurului" ,simbol al palatului.
Foarte interesante si complete muzeele armelor si a tapiseriilor, unde fotografiatul este interzis.
Tapiseriile sunt cum se stie covoare de perete lucrade de obicei manual cu scene din istoria poloniei sau a tarilor de unde veneau ca si cadou pentru regii polonezi.
Salile palatului ereau birouri ale ministrilor si sunt mult mai spatioase decat salile din palatele regale Shonebrun din Viena, Versailles din Paris, Petrodvaretul din Sanct Petersburg, sau Prado din Madrid.
Probabil acest palat erea sediu administrativ nu palat rezidential al monarhilor cum erea in cazul palatelor amintite.
Si mobilierul demonstreaza ca salile ereau folosite ca birouri si sali de primire.
Muzeul armelor este cel mai complet pe care l-am vazut pana acum, pe perioade istorice, pe regiuni geografice, si pe tipuri de arme.
De la stilet cu pistol in maner, la tun canonier, de la arbaleta la armuri de 120kg...etc.
Pacat ca nu avem fotografii...
Tot in Cracovia exista un cartier celebru evreiesc cu chibutiuri , bazar de vechituri, cimitir evreiesc si sinagogi.
Organizarea vizitarii muzeului din palatul Wawel mi-a amintit de Platul Alhambra din Spania, iar barcile de pe Wisla mi-au amintit de Bateau La Mouche de pe Sena, din Paris.
Polonezii au invatat repede sa faca bani din turism, si trebuie sa recunosc ca au cu ce.
Fişiere ataşate
Cu cititurul prin Cracovia.
Cu cititurul prin Cracovia.
DSCF4132 (Copy).JPG (68.77 KiB) Vizualizat de 2473 ori
Pentru cine isi permite , o plimbare cu caleasca medievala cu cai frumosi ar fi un vis.
Pentru cine isi permite , o plimbare cu caleasca medievala cu cai frumosi ar fi un vis.
DSCF4083 (Copy).JPG (87.13 KiB) Vizualizat de 2473 ori
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

https://maps.google.ro/maps?saddr=Craco ... 16.95,,0,0
Este deosbit de incitant sa urmaresti pe google maps locurile pe care le-ai cunoscut deja.
Piata centrala din Cracovia si catedrala Sf. Maria sunt obiective deosebite.
La fiecare ora fixa, din unul din turnuri, canta un trompetist ( scuze d-le Traian) anuntand pericolul vrajmas. Sunetul este brusc intrerupt semn ca trompetistul a fost omorat de o sageata vrasmasa. Dar..reincepe dupa cateva momente atunci cand trompetistul a fost inlocuit de altul. Istoria continua.
Turistii sunt curiosi sa-l vada la una din ferestre pe trompetist. Noi nu am reusit sa-l descoperim.
Daca aveti rabdare, in imaginile de pe site, intr-una din poze, apare o trompeta la unul din geamurile turnului. Este tinuta de un om in carne si oase.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Scrie răspuns