3 luni in camper / 2012 / Mihai Rusu

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Popa Violeta
Membru CD
16
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Re: 3 luni in camper

Mesaj de Popa Violeta »

Foarte frumos traseul iar pozele ne incanta ochii la fiecare postare. Urmarim cu interes serialul "3 luni in camper" si savuram fiecare detaliu referitor la traseu, peisaj, campinguri sau starea drumurilor. Va felicit din toata inima pentru reusita expeditie, pentru traseul ales si pentru ca impartasiti cu noi bucuria acestei lungi plimbari. Voi prindeti zile de plaja la mare iar noi ne pregatim sa plecam in Kaprun la ski. Drumuri bune in continuare si asteptam urmarea serialului "3 luni in camper*.
Complimente d-nei Maria, d-nei Roxana si d-lui Gerard.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

11 Ianuarie - Almeria - Adra - Castell

Daca Almeria e un oras de coasta mare ca intindere, super frumusel, mai ales vazut de sus cocotati pe drumul de intrare, zona de dupa el, zona vestica, ne-a cam pus capac.
In cautarea unui camping, in zona Almeriei, in stinga jos pe harta, apare localitatea Roquetas, cu camping, locatie care am si cautat-o dup ace-am intrat pe ministradute.

Imagine

Am gasit un camping full ochi, cu multa lume pestrita, inghesuti ca sardelele.. Conditii tare triste pt 19 euro / noapte , majoritatea locurilor imposibil de folosit pt campere.
Tevile puse pt umbrare impiedicau parcarea. Gunoi peste tot. N-am mai facut poze...Ne-am uitat unul la altul cu multa amaraciune si am iesit cu cea mai mare mare viteza.
Aceasta cacialma ramine ca amintire. Vintul sufla cu mare putere, nori erau negrii, se insera. De aici am parcurs un drum secundar ingust printre sere ce nu se mai terminau.
Niciodata nu am crezut ca voi vedea sute de hectare de sere. Peste tot negrii, pe jos sau pe biciclete. Din cauza culorii, se confundau in noapte si erau f. dificil de localizat..
Intr-un final m-am luat dupa un TIR romanesc ce facuse dreapta spre drumul national si am iesit din acel extra-labirint de sosele intre sere, pe care zic eu ca-i bine de ocolit.

Imagine

Imagine

Drumul in noapte deja spre Adra a fost frumos, dar noaptea nu prea te bucuri de ce-i in zona. Am urcat serios pe coasta, dar dupa Adra a inceput soseaua pe doua benzi.
Am numarat zeci de urcusuri si coborisuri de ma saturasem. Cred ca e o sosea frumoasa, asta asa, din ce-am vazut noaptea, dar cred ca cel mai ideal e de strabatut ziua.

Imagine

Imagine

Dupa iesirea in national la Adra, am dat sms vecinilor crezind ca apar si ei. Dar de unde, ne-au raspuns ca ei erau deja in Granda, deci o luasera din Almeria de-a dreptul spre Portugalia..
Deci nu au mai urmat drumul de coasta...au zis ca a fost o neintelegere, dar, nu mai conta. Nu aveam alta varianta, decit sa ne urmam singurei drumul, asa batrineste si in stilul nostru.
Sincer, eram obosit, ceream pauza. Parcursesem ceva km, sufiecienti pt acea zi si cind mai esti si full, esti si mai obosit. Am tras intr-o parcare in fata unui restaurant, dar nu ne-a placut.

Intr-un final am ajuns in locatia Castell, unde navi ne dadea o statie BP cu parcare. Imbirligata din cauza pantelor locatiei, acea statie ne-a oferit linga ea o mica parcare la un cap de pod.
Am luat cina cea de seara, dupa ce cumparasem o bagheta calda contra sumei rezonabile de 0,85 centi. Greu cu camparea in astfel de zona de coasta. Avea dreptate acel camperist umblat.
.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

12 Ianuarie - 2012. Drumul pe coasta sudica a Spaniei, chiar daca e mai greu , intre Adra - Castell si Motril e bine de facut ziua, pt peisajele sale unice, se vede si in foto.
Chiar daca trageti un pic de masina in pante mai serioase, veti vedea un peisaj, ce dupa parerea mea a intrecut pe cele din Italia si Franta. Bravo spaniolilor pt soselele lor.
Si nu se opresc, muncesc in continuare la imbunatatirea drumului, continua autostrazile in multe locuri. Cred ca peste citiva ani drumul intre Almeria si Malaga, va fi super.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Dupa Motril spre Torre del Mar , drumul este de vis si are pe anume locuri 4 benzi fiind ca o semiatostrada. Acolo e bine ca insotitorul, sa stea cu aparatul pregatit.
Cine merge, are si ce fotografia.. Din pacate spaniolii nu prea au locuri de parcare, nici chiar pe autostrazi. Pt. oprire, trebuie folosite neaparat, intrarile in oras.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Ce bine e sa mai asculti citeodata si de cataloage, indiffetrent ca-s ACSI sau ADAC. Am parasit drumul la iesirea 272 cautind camping Torre del Mar.
Frumos campingul, dar full, tot ceva de genul sardelelor, insa, arata oricum, mult superior celui de ieri de la Roquete...Si citeva poze pt edificare..

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Aici am vazut ceva ce nu am mai vazut si n-am crezut , citeva pisici mincind la un loc cu porumbeii ! Asa o fi regula sau e intelegerea intre vietuitoare aici in Spania ?
Logic ca am facut si citeva poze pt amuzamentul tuturor.. priviti si va minunati unde a putut ajunge prietenie intre necuvintatoare.. Cred ca nu des vedem asa ceva. :)

Imagine

Imagine

Imagine

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Eram gata sa ma intorc de la camping Torre del Mar, dar, exact cind sa plecam, nevasta-mea vede un indicator cu alt camping, la 400 m si inaintam incet spre al doilea.
Dupa ce am trecut un pic printre case, pe stinga un imens loc cu zeci de campere parcate pe malul marii. Nu-mi venea sa cred ce vad. Nu aparea pe nicaieri ca Stellplatz
Atit de frumos arata locatia, ca in fotografii , incit am intrat la pas spre capatul acesteia, trecind printre camperele asezate care mai de care, in ce pozitie le convenea.

Imagine

Imagine

Imagine

Dupa ce-am parcat , am vizitat campingul nr 2 Laguna Playa. Full si aici campingul. Pretul de 22 euro nu mai conta nefiind locuri. Oricum cei din camping nu vedeau marea...
Asa ca, avind plinurile facute, am revenit intre ceilalti si am parcat cu spatele la nici 2 m de plaja. Locatia era peste asteptari. Deja Maria pregatea masa, si eu faceam poze.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Asa am dat din intimplare linga cele doua campinguri mentionate, de un Stellplatz neoficial, care prin pozionarea pe malul marii si suprafata, intrece toate asteptarile.
Sa vedem si cit timp va rezista, deoarece am inteles de la ceilalti, ca nu e officiala parcarea si in timp se intentioneaza se pare ca interzicerea parcarii pe acest teren.

Imagine

Imagine

Imagine

Am parcat spre margine, intre un englez si-un olandez ce avea masa, scaune, biciclete, totul afara , ca si in camping. Pina acum e locatia cu nr 1, cea mai buna, din tot traseul.
Faptul ca eram la 20 m unii de altii si ca la numai citeva sute de metri era orasul, era perfect. Am vazut si unde se goleau wc urile, la o canalizare speciala la marginea terenului
Dezavantaj : apa nu era. Aveam rezervorul plin, indeajuns pt o pauza linistita de citeva zile. Termometrul arata o temperatura in usoara crestere, ajunsese chiar la 22 grade.

Imagine

Dupa ce-am facut o tura pe plaja, am declarat o sedere de minim doua zile. Apoi am dat sms colegilor cu pozitia noastra si ei ne-au raspuns ca sint intr-o parcare f frumoasa .
Ajunsesera aproape de vama cu Portugalia, la 400 km in fata noastra. In asemenea locatie si cu asa vreme superba de plaja, am ramas linistiti pe pozitia noastra pt citeva zile.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

13 Ian - Torre del Mar- La prinz am iesit sa luam pine si sa mai cascam ochii. Orasul impecabil. Pretutindeni magazine tentante. Am facut si o poza ca de amintire linga portocali.
ce aveau toti fructe cazute pe jos. Tare imi venea sa iau una din pom , dar mi-am amintit de lebedele wieneze si bineinteles ca am renuntat, inghitind in sec. Am revenit la plaja.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Am scos scaunele pe plaja si-am tras un pic de bronz la a 2a cafea , prima pe 2012 si in luna ianuarie… Camperistii se bronzau fiecare pe scaunele si sezlonguri. Viata grea :)

Imagine

Imagine

Imagine

Maria si-a gasit repede prietenii, iar dupa scurt timp mi-am gasit si eu ceva activitate, pina sa imi deschid o bere, caci spre dupa masa, aveam sa vad chiar si 24,5 de grade ...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Se pare ca nu toate zilele de 13 sint cu ghinion. Am avut un 13 ianuarie ceva de genul 13 iulie. Am inteles perfect, fapul ca portocalii si mandarinii nu au cum rezista in Romania.
Tot asa am inteles, de ce am intilnit sute de campere pe traseu, toti vroiau la clima blinda si tot asa de bine, am realizat ca se poate sta in locuri superbe, cu cheltuieli minime...

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Citeva concluzii asupra statiunii Torre del Mar Malaga : In oras, statiune, sau cum vreti sa o numim, am gasit aceiasi perfectiune. Totul e impecabil si toate sint perfecte.
Chiar o adevarata statiune de litoral spanol. Garantez ca-I de nota 10, atit ca-i ceva cam departe de tara noastra. Lumea amabila peste tot. O locatie in care vom reveni.

Preturi : Am luat papuci de plaja din piele, cu 12 euro si scarpi super cu numai 10 euro, daca e de crezut. Preturile la mincare sint in general asemanatoare cu cele de acasa.
O alta surpriza am avut, cind am gasit si am si luat si cite 10 pachete de tigari fara filtru Gittanes 4,4 euro si Lucky Strike, 3,7 euro. Aceste tigari nu le-am intilnit de mult.
In final, ne-am facut o dublura la cele doua chei de la camper.., pret 10 euro doua chei cu breloc inclus,Incredibil dar adevarat. Ar fi mai multe exemple dar cred ca-i destul.
Seara am inchis-o cu doua pizee immense cum nu am mai mincat de mult , doua beri si doua cafele = total 22 euro, deci semn ca puteti veni fara grija financiara in Spania..
Efectiv i-am zis Mariei ca tare as mai fi stat inca o zi. A ramas sa decidem dimineata.

Spre seara, am vorbit cu un vecin camperist spaniol ce face parte din clubul camperistilor Spania. Am schimbat multe pareri si impresii, urmind sa tinem legatura. Frumos..
Am ajuns la concluzia ca in cazul in care o grupare ar dori sa viziteze Romania, sa ne gasim pt a merge imreuna. Aste-s alte probleme de viitor. in final poza cu catelul Tedi

Imagine

14 Ian - Torre del Mar - 8,30- Am inceput cu un rasarit de soare la orizont. Fiind frumos am ramas pe pozitie. Am mai tras citeva fotografii, plecase si vecinul spaniol cu Tedi.
Soare combinat cu ceva vint. Unii soseau altii plecau. Dupa ce am mincat bine si-am tras o tura de plaja, am bagat somnul de frumusete, ca de mult nu mai dormisem la prinz.

Imagine

Imagine

Imagine

La 3 ne-am trezit si mie mi-a venit ideea de a scurta drumul spre Huelva - Isla Cristina urmatorul obiectiv si cam ultimul pe Spania. Aveam de strabatut aproximativ 350 km.
Primii 200 erau traversarea muntilor si am gindit ca fiind simbata, circulatia e mai lejera. In 5 minute ne-am strins carabalicul si am plecat. Avantaj camper, poti pleca repede

Imagine

Imagine

Imagine

De la Malaga, am virat dreapta in sus spre Sevilla.Traversarea muntilor acestia, mi s-a parut mai grea, ori pt ca batea vintul din fata, ori ca aveam impresia ca-s goluri de aer.
De citeva ori a trebuit sa folosesc viteza a IV a cu toate ca panta anuntata era de 5 grade. In sfirsit, spre seara am trecut pe linga Sevilla, dupa o multime de schimbari de rute
Bine ca sint semnalizate bine si ca se circula fluent. Concluzia mea, e ca, spaniolii, sint foarte cuminti pe sosele in comparative cu alte natii. Viteza maxima 120 , chiar si 110.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Sevilla noaptea, arata ceva de genul Wienei cind cobori de pe A21. Frumos, lumini multicolore, firme de tot neamul.. Imi pare cam rau ca nu am facut mai multe poze...
Are insa Maria in celalalt aparat, un Canon G10 cu alte poze, mai calitative, dar nu-s descarcate. Am strabatut la pas toata zona. La intuneric am iesit pe ruta de Huelva.

Imagine

Inoptarea am facut-o la o mare statie REPSOL ce era anuntata cu parcare, restaurant, etc. Acolo am si facut si plinul la Diesel. Statia era bine amplasata si linistita.
Dupa o cinatraditionala, :) fasole cu costita si cirnati, made in Spania, nu va zic cit de buna a putut fi, am tras cu Maria o partida de Scrable, pt a mai trece timpul.

Imagine

Imagine

...
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

15 IAN - Mare statia REPSOL in care am inoptat si f. frumoasa. Afara inorat, dar mai cald. La 8 dimineata, erau 9 grade, deci rece, dar disparuse vintul si a inceput sa ploua.
Era prima ploaie pe 2012. Imposibil sa prinzi numai soare, mai sint si zile inorate. Ma gindeam ce fericiti sint localnicii de aceasta ploai,ce bine prindea culturilor si nu numai

Imagine

Imagine

Pina la Isla Cristina mai aveam 105 km. In tiimp ce beau cafeaua, completez in word textul excursiei, pentru a-mi fi usor cind ajung la internet, sa pot trancrie pe forum, noutatile..

Imagine

Imagine

Am plecat la pas, intrind prin orasele in cautarea unui bancomat. Vroiam sa intru in Portugalia cu cash pt ca asa e mai bine si acesta sa fie cit mai maruntit. Maruntul e cel folosit.
Imediat ne-am descurcat, chiar daca limita minima e de 300 euro. Am scos in doua rinduri a 300 eur si am plecat linistit catre Portugalia, strabatind prin ploaie, ultimele localitati.

Imagine

Imagine

Imagine

La Isla Cristina am gasit un camping imens, dar din cauza ploii nu am avut nici o tragere de inima de ia intra si de a campa. Aveam de toate si sincer ne statea gindul la Portugalia.
Am intrat totusi cu toata ploaia ce nu se oprea, pentru a intreba de conditii si preturi. Mi s-a parut cam piperat si conditiile erau asa si asa. Am tras doua poze, asa, ca amintire ..

Imagine

Imagine

Imagine

Odata cu traversarea podului imens peste marele Rio Guadiana, ce desparte Spania de Portugalia in partea sudica, am incetinit si am intrat catre prima statiune "Castro Marim".
Nu stiu ce sa zic, dar intrarea in Portugalia, de care auzisem numai lucruri bune, parca m-a facut sa uitam de ploaia ce se oprie, odata cu trecerea podului, era un bine ati venit.

Imagine

Imagine

Imagine

Vecinii, ne dadusera sms cu aceasta locatie unde erau parcati. I-am gasit imediat, intr-o parcare oficiala, foarte frumos amenajata de primaria oraselului. Conditii destul de bune.
Loc de golit WC ul, apa 100 litri contra unei fise de 2 euro. E un stellplatz cu 0 euro, si logic ca nu se asigura current. Locul amenajat pt aproximativ 30 de campere, voi pune poze
Dupa ce am schimbat citeva vorbe cu vecinii parcati de citeva zile aici, am luat o pine portugheza cu numai 65 de centi si am bagat repede cite o omleta cu telemea, asa ca acasa :)

Imagine

Imagine

.
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Pff! Nenea Rusulica te invidiez tare, dar ma razbun in wickend ca merg la schi :D.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Eeee...mai Gigi prietene, sa va priasca skyul, dar las' ca va vine rindul... Chiar de aia i-am zis lui Maria, ca o sa car butelia spaniola si adaptorul, special pt a ti le preda personal :)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Dupa ce am parcat intr-un coltisor, linistiti, caci loc intre camperele aliniate nu era si a fost mai bine asa, am tras o excursie prin oraselul renumit prin cetatea unde a locuit Columb...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Am strabatut stradute cu case pestrite, unele aranjate, altele simple, asa cum imi visam sa vad, exact ca-n filmele vazute in tinerete. Lumea e saracuta,dar vesela si foarte amabila.

Imagine

Imagine

Imagine

Iata-ma ca vrind nevrind am vizitat si cetatea lui Columb, cetate ce este marele punct de atractie a zonei. Am fotografiat de sus locatia unde se aflau si camperele. Frumosa vizita...

Imagine

Imagine

Imagine

De la intrare si pina la iesire, o mita neagra frumoasa foc si jucausa, nu s-a mai despartit de Maria ce-i facea toate poftele. Am pozat si in postura de vinovati ca venisem in Portugalia.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

A urmat o vizita pe la Agentia pt zona sudica ALGARVE, de unde a doua zi am luat tot felul de pliante. Apoi am intrat la o cafenea de cartier unde am savurat cite un capucino bun rau ...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

La finalul excursiei, am vizitat Taverna din fata locului de campare. Am vazut ca aveau si Entrecosto adica Costela sau mai bine zis Spare Ribs si am rezervat o masa pentru la ora 7,30

Imagine

Imagine

Imagine

A urmat o seara intr-adevar frumoasa, dar o sa postez dupa ce luam micul de jun, caci Maria ma asteapta cu toate pregatite si soarele e sus, se pare ca ne asteapta la o noua zi de plaja...
Cristi Nastase

Mesaj de Cristi Nastase »

Pisica,luati pisica cu voi ,este superba
Conduci si mangai cotoiul ,nea Mihai :D
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Am deja o pisica Cristi, o alint din mers, nu mai imi trebuie inca una, ca m-ar da in faliment, asa ca-i bine asa cum e ...Hai sa continui cu poze din locul unde am ajuns.

Imagine

Duminica seara la 7,30 eram la Taverna. Simplu, frumos si curat. Oamenii foarte amabili, vorbeau engleza si ne-am inteles perfect pt costite stinse cu bere si ceva desert

Imagine

Imagine

Imagine

A iesit o seara deosebit de frumoasa, cu veselie, glume, ghiftuiti cu de toate, cu un pret ce-a depasit ateptarile noastre, adica aperitiv,fripturi si desert + bere, 55 euro toti

Imagine

Imagine

Imagine

16 Martie - Luni - Am aflat de o locatie la VILA REAL, pe malul riului Guadiana, ceva mai bine amplasata, chiar linga oras si am pornit la drum fiind la numai citiva km.
Dar, pina sa mergem la o Stationare indelungata, am traversat podul inapoi in Spania pt. a umple butelia Repsol, ce era pe duca. La Portughezi e alta firma si alt sistem...

Imagine

Imagine

Atentiune atentiune, miracol de miracol, la AYAMONTE, ultima localitate spaniola inainte de trecerea in Portugalia, am incarcat cu GPL , atit butelia spaniola cit si cea nemteasca !
La intrarea in localitate, pe partea stinga apare mare ca centru- statie umplere cu GPL GAZ. deci e simplu. Apoi la 1 km este LIDL de unde am facut plinurile la frigidere. Bun asa..

Imagine

Imagine

Imagine

Dupa revenirea in Porugalia, am ajuns la locul unde ne aflam si azi, un loc deosebit de frumos pe malul Riului Rio Guadiana in locatia Vila Real de Sant Antonio. Si citeva imagini :

Imagine

Imagine

Imagine

Asa zisul viitor camping , asta urma, deorece se lucreaza la creerea spatiilor destinate utilitatilor, este si foarte aproape de oras, la 2-3 minute, practic vis a vis de locul parcarii.
Dupa ce-am stat o noapte in multime, am cautat un loc unde sa ne priiasca si am tras la unul din cele doua peroane a fostei gari dezafectate. In dreapta vad riul si in stinga e orasul..

Imagine

Imagine

Imagine

Avem toate conditiile unei sederi comode. Linga noi se afla si un paznic caruia nu-i scapa nimic. Atit de perfecta era si este locatia, incit am decis sa incepem cura de leneveala.. :)

Imagine

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

17 Ianuarie - Vila Real - Multumiti de locatia la peron de pe linia doi, pt ca tot imi plac trenuletele, ne-am facut pregatirile pt o sedere de durata. Ne bucuram de soare din plin.

Imagine

Imagine

Imagine

Am iesit pe faleza care e la 3 minute de noi, am fotografiat o multime de barcute multicolore, dar ce m-a blocat a fost multimea pestilor aflati aici, erau sute, mii, f multi si mari.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Am parasit faleza intrind in oras si am dat o tura pe stradutele inguste si pline de tot felul de magazine. Mai bine facem excursia impreuna, caci pozele va spun mult mai mult ..

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Si cite ceva si de la ora apusului. Am intrat la un capucino pt a beneficia de internet, dar semnalul era f slab. Intr-un magazin am vazut ceva interesant pt Cristi Bucataru.. :)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

A fost efectiv o zi de recunostere a zonei. Am fost foarte multumiti de ceea ce am vazut, de locatia aleasa. Intr-adevar, Vila Real de Sant Antonio, merita vizitata de oricine.

.
Scrie răspuns