Caracteristicile masinii cu care tractez rulota

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Marius Bogdan
Membru fondator
18

Mesaj de Marius Bogdan »

@bebe Pai daca Accentul este masina usurica la 1313 kg. goala,ce sa mai spun cand tractam rulota cu SuperNova,care nu avea nici macar 1000 de kg. goala?
Oricum mai am timp sa ma gandesc pana la toamna cand este programata, ca idee, achizitia unei masini noi.
Multumesc pentru sfat!
mig03
Marius Bogdan
Membru fondator
18

Mesaj de Marius Bogdan »

Diesel de 110 CP la 4000 rot/min si cuplu de 235 Nm la 1900-2750 rot/min.
Rulota pe care o am acum are 621/900 kg. ,dar "vanez" una de 741/1050 kg.
Masa maxima remorcabila la Accent este 1100 kg.
mig03
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

La puterea si mai ales cuplul ala,poti trage orice!!! Greutatea maxim admisa la tractare e facuta la aprox 80% din greutatea masinii,deci e ok!Si cu rulota pe care o ai si cu viitoarea!
Am observat o mica....chestie! Referitor la greutatea de apasare pe carlig si balansul fata-spate facut de rulota la drumuri rele.O sa continui la "carligul de remorcare".
Bogdan

Mesaj de Bogdan »

Cam mica greutatea de max 1100kg ! Te apropii de maxim ...O sa cam tragi de ea....
bebe944
Membru forum
18

Mesaj de bebe944 »

Accentul are suspensia mai moale fata dea Astra ...rezulta balans mai mare la drumuri rele si mai e faza cu piesele ; eu i-am cerut lui Peti perne de aer suplimentare pt spate pt Hyundaiul meu si....NU ARE , vezi ce inseamna diferenta de o masina germana , lui vali pt golf i le-a trimis imediat!!! 😉
Marcel Gheorghe
KIA SORENTO+ELDDIS HURICANE GTX
0747 122 122 ; 0788 356 759
Marius Bogdan
Membru fondator
18

Mesaj de Marius Bogdan »

Nu cred ca la greutate este vreo problema,pentru ca , verificat,cu frigiderul plin,cortul si copertina si toate celelalte hangarale puse in rulota n-am pus mai mult de 170 de kg in plus.
Dar,Bebe are dreptate!Intr-adevar,Accentul are suspensiile mai slabe!Si asta ar fi o problema.
Cat despre carlig:la Autoflex este 443,8+23,8 setul electric.
In plus am un prieten cu Accent,dar varianta mai veche cu motorul de 89 CP,care a ajuns la 90.000 km. si nu a facut decat reviziile la nr. de km. si altceva nu a schimbat.Pretul reviziilor este cam cu 10% mai mare decat al reviziilor la Logan.
mig03
ionus ioan
Membru forum
15

Re: Caracteristicile masinii cu care tractez rulota

Mesaj de ionus ioan »

Am permis categoria B si un MB 100 cu MMA de 2800 kg deci pot trage o rulota cu maxim 700 kg mma. Concret stiti pe cineva care s-a intalnit cu lupu si l-a tras penal pentru cateva zeci de kg peste limita legala? Stiti vreo casa pe roti care sa se numeasca rulota si sa aiba sub 700 de kg MMA? eu n-am gasit decat Qek -uri DDR-iste. Stie cineva cum decurge examenul pentru BE, te plimba cu o remorca prin oras sau te si pune sa faci parcari cu spatele?
Dumitru Marius Adrian
Membru forum
15

Mesaj de Dumitru Marius Adrian »

ionus ioan scrie:Am permis categoria B si un MB 100 cu MMA de 2800 kg deci pot trage o rulota cu maxim 700 kg mma. Concret stiti pe cineva care s-a intalnit cu lupu si l-a tras penal pentru cateva zeci de kg peste limita legala? Stiti vreo casa pe roti care sa se numeasca rulota si sa aiba sub 700 de kg MMA? eu n-am gasit decat Qek -uri DDR-iste. Stie cineva cum decurge examenul pentru BE, te plimba cu o remorca prin oras sau te si pune sa faci parcari cu spatele?
Pe rand !

-da , pe mine m-a tras pe dreapra si depaseam 3500Kg MMA . Am scapat `roamneste` , dar nu recomand nimanui , stresul e prea mare si `atentia ` la fel !
legea prevede dosar penal si amnda penala sau inchisoare de la 6 luni la 3 ani ...
- de ieri sunt posesor categoria BE in urmatoarele circumstante:
-scoala de soferi cu remorca dupa tine care sa se incadreze in BE (daca esti din Bucuresti sau Ilfov te pot ajuta pe PM sau la telefon)
-sala !
-traseul consta in conducere cu remorca in spate , paracre cu fata , manevra de mers inapoi in linie dreapta .

Cu respect !
Avento Royal 445 Exclusive ,
Nissan Terrano 2 ,
adionweb@yahoo.com ,
Jilava , Ilfov ,
0726499910
Catalin Popescu
Membru forum
16

Mesaj de Catalin Popescu »

Buna dimineata.
Oameni buni,nu ma erijez in moderator,dar discutia trebuia sa fie la: viewtopic.php?f=1&t=1456&st=0&sk=t&sd=a ,aici se discuta despre caracteristicile "tractoarelor"...
In alta ordine de idei,am tot auzit idei de genul "doar cateva (zeci de) kg";ca ne place sau nu ,legea nu face discriminare pt.kg depasite:1 kg sau 1.000 kg se afla tot sub incidenta Codului Penal !Nu doresc nimanui,dar asa cum scria Dl. Curelea,la un control combinat Politie-RAR nu cred ca se poate cadea la o "intelegere"...oare merita riscul ?
Dpdv al examenului de categorie BE(pt.ca nu vad rostul pt CE),se desfasoara ca la orice categorie:sala (11 intrebari)si traseu (nu va pune nimeni sa faceti parcare laterala cu spatele :shock:,sau alte "minunatii"),nu se taie maini,nu te impusca,este mult mai usor decat prima oara pt.B.
Fara a face pe inteleptul,nu cred ca merita sa-ti cumperi o "chitzimie" de rulota din cauza MMA-urilor,mai bine dai examen,mai ales ca acum programarile se fac la una-doua zile de la inscrierea la examen...eu am prins programare 7(sapte)saptamani. :oops:
Cu speranta ca nu o sa-mi purtati pica,va doresc o zi minunata tuturor :D
Hilux Vigo + Knaus 500
ionus ioan
Membru forum
15

Mesaj de ionus ioan »

Va multumesc pentru sfaturi, sunt f pretioase, tocmai am aflat ca la mine in Sibiu se poate face scoala pentru subcategoria BE (am inteles ca in putine orase din tara se organizeaza cursuri pt BE, majoritatea iti baga chestia ca trebuie CE, cred ca da mai bine la scor) si am sa iau masuri adecvate, mi-am luat deja chestionare!
Catalin Popescu
Membru forum
16

Mesaj de Catalin Popescu »

Imi pare bine ca nu v-ati suparat,nu vreau sa par pretios...
In ce priveste BE,aproape la toate scolile de soferi contactate,primeam invariabil aceeasi povata:"faceti dom-le CE,diferenta e mica,va antedatam noi pt.programare"...pt.ca scolarizarea era de 3 luni,dar nu vad rostu' sa faci mecanica si alte prostii,aproape toata lumea zice:mai bine CE....dar este foarte posibil sa nu-ti foloseasca toata viata,poate doar daca vrei TIR... :D
Referitor la examen,sala a constat doar din intrebari strict legate de atelaje:MMA-uri,lumini de remorca,ce categorie trebuie intr-o situatie data...etc,iar traseul a fost foarte natural: 20 min de condus in trafic,o intoarcere pe o strada rezonabila(dpdv al traficului si latimii),dat inapoi in linie dreapta,chestii normale...
Intradevar sunt multe orase in care nu se poate obtine cat BE,dar unde exista posibilitatea este pacat sa-ti cumperi o rulota nu dupa necesitati ci fortat de MMA-uri.Si de ce nu:"bigger is better",vorba americanului,big screen TV,big pool,big car... big tits..ups,scuze:lol:
Multa bafta !
Hilux Vigo + Knaus 500
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

buna ziua ,sunt nou pe forum si proaspat posesor de rulota.Rulota este Dethleffs,pe o singura punte,greutate proprie 644 kg cu maxim autorizata 900.Masina cu care voi tracta rulota ,este un Opel astra g caravan de 1,7 dt.Masa proprie a masinii este de 1185 kg -total maxim autorizat 1815 kg.Pentru remorcare in certificat scrie :remorcabil cu dispozitiv de frinare 1100 kg.,iar fara dispozitiv de frinare 600 kg.Fiind nou in domeniu ,va rog sa imi spuneti daca ma incadrez in lege.Nu as dori sa am probleme la drum .Va multumesc .
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Scrie răspuns