INCEPATORI :utile

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Cristian Steriopol
Membru forum
17

Re: INCEPATORI :utile

Mesaj de Cristian Steriopol »

Sa ai grija si la asezarea bagajelor in rulota si la forta de apasare pe carlig sa nu fie nici prea mica nici foarte mare .
Atentie la viteza ca nu e buna !
Nu conduce cu rulota in spatele tirurilor foarte aproape de ele ! Nici nu-ti inchipui cat de bine franeaza , asa ca stai mai departe de ele !
Drumuri bune !
Zile bune !
@cristians tel. 0245222086 ; 0760691892
Dacia 1310 + Caravelair Brasilia 365
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

Savin, gasesti aici manualul de utilizare pentru cupla ta.
viewtopic.php?f=24&t=1613
Daca nu te descurci, suna.
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Ai verificat amortizoarele rulotei?
O cauza a intrării facile în balans este şi dezechilibrul pe suspensie, datorită încărcăturii neechilibrate sau a amortizoarelor defecte.
Mersul în spatele tirurilor reprezintă cel mai periculos moment al deplasării.
Atenţie: Sunt unii şoferi de tir sau de autocar care frâneză brusc în mod intenţionat atunci când sunt talonaţi de un ansamblu autoturism+rulota.
Este cu totul altă maniera de conducere a unui asemenea ansamblu decât deplasarea solo.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Bine ai venit printre noi Ionut, verifica si pastilele de la sistemul anti balans, acestea pot fi uzate si nu mai indeplinesc rolul pe care il au,eu le-am schimbat pe ale mele si totul este OK acum, daca se uzeaza,acestea lasa urme pe carlig, zgarieturi care iti vor afecta utilizarea altor pastile noi.
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Savin Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Savin Ionut »

Intradevar este vb despre AkS 1300. Am citit manualul si am gasit problema. Eu nu lucram cu parghia cea rosie,o tineam tot timpul lasata. Asa se intampla daca nu vorbesc cu cine trebuie :) . Am inteles ca greutatea care trebuie sa fie pe carlig nu trebuie sa depaseasca 70 kg .Adica sa o pot ridica singur fara prea mult efort. Am amortizorele bune,la fel si cauciucurile. Stau in spatele unui tir ,dar pastrez distanta. Ideea e sa merg constant cu 90 si sa fiu atent la cel din fata, nu la vitezometru(stiu ca limita lor este de 90). Din cate stiu eu, in afara avem aceeasi limita de viteza ca si ele.O sa verific si pastilutele(am citit in manual) Va multumesc tuturor. Sunteti de nota 10. 😉
Savin Ionut
Dacia Logan 1,5+ Chateau Chiara 395
Bucuresti,Berceni 0740069004
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Autoturismele au limita de viteza 90 sau 100km/h in functie de categoria drumului.
Cand tractezi o remorca/rulota, in afara localitatii, trebuie sa mergi cu 10km/h mai putin decat limita si mai trebuie sa respecti si VITEZA MAXIMA CONSTRUCTIVA a rulotei, care de obicei este de 80km/h.
Deci 80km/h este viteza optima ...si legala !
Orice problema are o rezolvare practica
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

Daca am pe rulota cumparata vestitul semn nemtesc de 100 km/h - cum nu scrie nicaieri altundeva viteza constructiva - sa inteleg ca pot sa merg la 100 km/h pe autostrada? Mai trebuie sa dovedesc la organe cu altceva?
Multumesc!
VW T4 Multivan - in transformare
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

In CIV (rubrica 16) sau in talon v-ati uitat ?

(2) Viteza maxima admisa in afara localitatilor pentru autovehiculele care tracteaza remorci sau semiremorci este cu 10 km/h mai mica decat viteza maxima admisa pentru categoria din care face parte autovehiculul tragator.
Orice problema are o rezolvare practica
Cristian Irimescu
Membru forum
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

PENTRU GERMANIA.

Viteza de 100 km/h pentru remorci

Incepand de cand?
La data de 22.10.1998 a intrat in vigoare Regulamentul nr. 9 de complectare a Codului Rutier din Germania: pe autostrazile si pe drumurile nationale din Germania, viteza de 100 km/h este permisa pentru autovehicule cu remorci in anumite conditii.
Ce tipuri de autovehicule cu remorci pot atinge viteza de 100 km/h?
vehiculul de tractiune este un automobil a carui greutate totala nu depaseste 3,5 t;
vehiculul de tractiune este un vehicul cu urma dubla, altul decat un automobil, a carui greutate totala nu depaseste 3,5 t;
Atentie: Acesta limita de 3,5 t se refera in fiecare dintre cazuri doar la vehiculul de tractiune, deci greutatea totala a vehiculului cu remorca poate depasi cu mult 3,5 t.
Sunt permise doar vehicule cu remorca. Un schimb liber intre remorca si vehicul de tractiune nu este posibil.
Prezumtii pentru viteza de 100 km/h la:

• vehiculul de tractiune:
ABS pe vehiculul de tractiune
• remorca:
pneuri cu o vechime de cel mult 6 ani si proiectate pentru cel putin 120 km/h = categoria de viteza L (este valabila data de fabricatie a pneurilor si nu data primei inmatriculari a remorcii);
remocile cu frana trebuie sa fie dotate cu amortizoare hidraulice pe osii (de exemplu amortizoare de tip AL-KO Knott);
remocile fara frana nu trebuie sa fie dotate cu amortizoare;
raportul X dintre greutatea totala admisa pentru remorca si masa neta a vehiculului de tractiune va avea valorile maxime:
in cazul remorcilor fara frana: X = 0,3
in cazul remorcilor cu frana si amortizoare hidraulice:
rulote: X = 0,8
alte remorci: X = 1,1
deci: greutatea totala admisa a remorcii = X ori masa neta a vehiculului de tractiune
Va puteti calcula greutatea totala a remorcii dvs.:

Masa neta a automobilului
Tipul de remorca:

Va rugam sa introduceti masa neta a vehiculului de tractiune (poz. 14 din talon), sa alegiti tipul de remorca pentru care doriti calculatia si dati click pe "CALCULEAZA"

• Exemplu: Audi A 4 Avant 1,8 greutate totala admisa 1815 kg, masa neta 1340 kg

80 km/h fara frana GG* deja inmatriculat 80 km/h cu frana GG* deja inmatriculat 100 km/h fara frana factor 0,3 GG* nou 100 km/h cu frana rulota factor 0,8 GG* nou 100 km/h cu frana alt tip de remorca factor 1,1 GG* nou
670 kg 1200 kg 1340x0,3=nou 402 kg GG* 1340x0,8=nou 1072 kg GG* 1340x1,1=1474 kg = mai mult decat admis pt. Automobil, deci inapoi la 1200 kg

Ce trebuie sa faceti pentru a putea circula cu remorca dvs. atasata cu o viteza de 100 km/h ?

• verificarea tehnica
Se prezinta vehiculul impreuna cu remorca la un centru autorizat de verificare tenica. De aici se obtine adeverinta pentru 100 km/h (cu conditia indeplinirii cerintelor sus mentionate).
• autoritatea rutiera
Adeverinta obtinuta se prezinta la autoritatea rutiera unde va fi certificata oficial. Certificarea este valabila doar pentru remorca si vehiculul de tractiune pentru care a fost eliberata si trebuie pastrata si prezentata impreuna cu talonul. De la autoritatea rutiera se primesc doua plachete sigilate cu mentiunea 100 care trebuiesc fixate astfel:
placheta mai mica in vehiculul de tractiune pe parbriz, din interior, sus, central
placheta mai mare in spate pe remorca.

Pentru Romania, se aplica codul rutier valabil..

http://stedele.ro/info2.php
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

In talon nu scrie - iar in CIV scrie un mic zero...
Sanatate!

P.S. Masina are goala 1225 kg si maxim 1725 - rulota are goala 650 si maxim 850 kg - deci mult sub 0.8 - mai ramane sa ma uit la anvelope, dar cred ca au DOT 2005.
Ultima oară modificat 23 Feb 2010, 23:34 de către Ovidiu Ciobanu, modificat 1 dată în total.
VW T4 Multivan - in transformare
Cristian Irimescu
Membru forum
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Legea e clara, in Romania

Viteza maxima admisa in afara localitatilor pentru autovehiculele care tracteaza remorci sau semiremorci este cu 10 km/h mai mica decat viteza maxima admisa pentru categoria din care face parte autovehiculul tragator.
Vormind de un CIV de Romania... :D
Cristi Dronca

Mesaj de Cristi Dronca »

Ionut cred ca stii ca nu poti tracta cu Loganul o rulota a carei greutate proprie depaseste 750 kg,iar rulota ta are 850 kg, si in cazul unui control te poti alege cu dosar penal,pentru ca este infractiune nu contraventie. :!:
Hai ca te-am naucit cu informatiile,drumuri bune si vant din spate !
Scrie răspuns