Frați creștini și colegi rulotiști,
CRISTOS A ÎNVIAT!
https://www.youtube.com/watch?v=lWucXPc_2ls
Am trăit fiecare moment al Învierii Domnului nostru Isus Cristos, alături de colegii mei rulotiști, într-un peisaj minunat. Am plecat de acasă în Sâmbăta Sfântă,
30 aprilie, Anul Domnului 2016,
iar când m-am apropiat de Muntele Ceahlău, el veghea dintotdeauna asupra noastră și asupra lumii, acolo, la locul lui, de dinainte de istorie.
Bilder hochladen
Odată ajuns la Camping Ursuleț am dort să văd, să vizitez, să cunosc Mănăstirea Durău. Pentru că eram la o distanță foarte mică de mănăstire, am plecat pe jos să o vizitez. Doream foarte mult să cunosc locul unde voi veni la Înviere, câteva ore mai târziu.
Zis și făcut. Am plecat liniștit, să mă reculeg la mănăstire.
Bilder hochladen
Bilder hochladen
Bilder hochladen
Bilder hochladen
Bilder hochladen
Nu am putut să intru imediat în Biserica Mănăstirii Durău, mi-au trebuit câteva zeci de minute să stau în fața intrării și să mă reculeg, să mă liniștesc și să am acea dispoziție sufletească – smerenie și umilință – ca să intru în Biserică. Înainte de a intra în Biserica Mănăstirii am mai privit încă o dată în jur, am citit liniștit scurta prezentare a mănăstirii,
Bilder hochladen
am tras aer adânc în piept, și am intrat.
Ulterior am aflat de pe internet că deasupra intrării în pronaos a fost pictată următoarea inscripție: „Cu voia Tatălui, binecuvântarea Fiului și ajutorul Sfântului Duh, în vremea păstoriei I.P.S. Nicodim, mitropolitul Moldovei, prin strădania doctorului Paul Gotcu și sprijinul câtor-va drept credincioși creștini, împodobitu-s'a acest sfânt lăcaș, în milostivă clacă, de studenții și diplomații Academiei de Arte-Frumoase din Iași, sub călăuza dascălului lor, zogravul N. Tonitza. Sfințirea lucrului de zugrăvire și înoire s'a făcut cu strălucită sărbătoare la 14 septembr. 1937.”.