Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Panait Valentin scrie:Si eu folosesc metoda lui parpaneata : copiez Direct link dupa care apas ''butonul Img si intre cele doua paranteze patrate,unde clipeste ''liniuta'' dau ''paste'' adica =>
Daca nu te descurci, suna-ma la nr 0727376704 si primesti ''indicatii pretioase'' in direct. Invitatia este valabila pentru oricine doreste sa ataseze poze cu : http://imageshack.us/
Rezultatul trebuie sa fie asta :
Nu stiu cine se ocupa de administrarea forumului dar ma gandesc poate ar putea "fura" ideea celor de la autovit unde la atasarea fotografiilor acestea se redimensioneaza automat si atunci cand urmaresti ceva toate fotografiile au aceeasi dimensiune.
La noi una mai mare una mai mica.
Poate cine se pricepe, si daca nu implica mari costuri suplimentare se poate realiza.
Ma gandesc ca autovit-ul este un site care genereaza profit si aceste facilitati costa, dar nu imi pot da seama cat poate sa coste.
E doar o idee, imi dau seama ca sunt doua lucruri diferite, autovit-ul si forumul nostru, dar poate merge si la noi.
Cu stima Apreotesei Adrian, tel. 0730559613
WV SHARAN 1.9 TDI, 115CP + TEC TE 490P2 Siena (BC 06 YRV)
adrian.apreotesei@gmail.com tel 0730559613
Implementarea unei astfel de solutii nu (cred) ca presupune probleme deosebite la implementare si nici costuri deosebite per server, dar ridica indirect costurile cu gazduirea. Sa ma explic:
In acest moment imaginile sunt limitate la 800x600 si 100Kb. Aceste limite sunt foarte joase pentru genul de imagini pe care am dori noi sa le postam: imagini cu natura, copaci, iarba, oameni. Acest gen de imagini presupun foarte multe detalii fine si care nu se pot comprima bine la 100kb - motiv pentru care, in acest moment, majoritatea utilizatorilor posteaza imaginile prin intermediul unui site separat de stocare imagini, precum ImageShack. Pentru ca o functie gen autovit sa functioneze corect limitele de dimensiune ale imaginilor ar trebui ridicate, si asta ar ridica in mod semnificativ costurile cu gazduirea (care acum e gratuita pentru club, dar cineva sigur plateste factura). Cand e vorba de gazduire servere, cea mai costisitoare resursa este "banda", adica transmisia de date propriuzisa, nu stocarea datelor. Mai multe imagini mari pe server si mai usor de incarcat pentru utilizatori se va traduce direct in mult mai multa banda de internet necesara.
Pe urma se pune problema rezolutiei la care aceste imagini vor putea fi, in final, incarcate. Eu de exemplu voi continua sa pun imaginile cu ImageShack indiferent de facilitatile oferite de forum: Acolo pot incarca imagini la rezolutie intreaga si utilizatorul poate ajunge de la imaginea din forum la imaginea intreaga cu cateva clickuri. In mod sigur forumul nu poate pastra imagini intregi, asta inseamna cativa Mb pentru fiecare imagine.
In final problema cu ImageShack (si alte servicii similare) este ca sunt servicii externe, forumul/clubul nu poate influenta in nici un fel rezolutia la care aceste servicii furnizeaza imaginile. Totul este la latitudinea utilizatorului care posteaza imaginile.
Buna ziua,
Dle Stoica, imageshack este un server greoi, pe multe forumuri am vazut ca apar probleme datorita lui. Personal, folosesc http://imgur.com/ si nu am intampinat niciodata probleme pe niciunul dintre forumurile ale caror membru sunt, plus ca este mult mai rapid, iar interfata este intuitiva. Succes! O zi buna in continuare!