Salut - in cautare de rulota

topic de prezentare a noilor veniti
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Barbulescu Silviu
Membru forum
9
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 17 Noi 1974

Re: Salut - in cautare de Autorulota

Mesaj de Barbulescu Silviu »

Am sunat azi pentru rulota din Craiova sa intreb una-alta din ce se vedea in poze. (descifrate cu ajutorul vostru).
Pana la treaba cu boilerul, proprietarul a raspuns la nelamuririle mele (erau destul de clare lucurile din poze - niste mici infiltratii, un maner exterior lipsa, plase de tantari doar la geamurile din plafon, etc); Pana aici nu m-a deranjat nimic (in sensul ca nu puteam sa am pretentia sa arate si sa fie rulota asta ca noua la acest pret in jur de 1500 euro când o rulota similara noua costa 20,000 euro); Chiar nu as fi avut o problema (din ce am inteles eu nu e obligatoriu sa demolezi o rulota din temelii pentru o mica infiltratie intr-un spatiu neimportant);
Am intrat in impas la boilerul de apa calda. I-am spus ca din poze nu rezulta ca ar avea in sensul ca in nici una din poze nu apare boilerul. Dar sa-mi spuna macar verbal daca are sau nu. (adica nu e nici o conditionare - il cred pe cuvant). Si initial a zis ca are, apoi ca nu are si in final a zis ca raspunsul final este ca sa consider ca nu are. Si ca-l deranjez cu prea multe intrebari...

A 2-a rulota cu 4 locuri din pacate pica din start pentru ca are 1,80m înălțime. Era aproape 2000 de euro dar nu ii lipsea nimic. La 1,80m nici nu merg sa o vad ca e prea mica ca si inaltime.

Din ce am vazut eu din pozele de pe net putine rulote sunt inalte de 2,10m. (cel putin cele din perioada cautata de mine 1985-1995).
Poate cineva cu experienta sa-mi confirme?
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
Suzuki SX4 4x4 1,6 120 CP
0770 476 181
Viorel Grosu

Mesaj de Viorel Grosu »

O rulota care cred ca este buna dar sare putin peste pretul dorit de tine.
http://www.buletinulauto.ro/rulote/rulo ... 25165.html
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

Am scris deja ca as fi luat o rulota de la unul din colegii care au rulote de vanzare daca as fi avut 2500-2700 euro.
Revenind la rulota e putin joasa rau (la o prima vedere as baga mana in foc ca e sub 1,90 m).
Ar mai fi o problema la ea ca nu pot sa o tractez cu SX4 (daca era pana in 1200 kg mergea).

In rest totul arata foarte bine (e bine ingrijita/intretinuta la prima vedere). O rulota foarte buna daca nu era criteriu de selectie treaba cu inaltimea. (daca la a 4-a persoana in caz exceptional as renunta - la asta nu).
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

Am inceput sa le vad ca sa zic asa :D ; In sensul ca acum imi dau seama din poze când o rulota nu are cabina de baie, când e prea mica pe inaltime, când e veche desi in anunt nu e scris - etc. In cele mai multe cazuri proprietarii - doar imi confirma ceea ce stiam deja.

Multumesc de ajutor - e greu de gasit o rulota care sa indeplineasca toate criteriile dar imi propun sa o gasesc 8) ; Cam in 2 saptamani sa o si iau.
Ca dupa aia o dau in telenovele cum scria foarte bine un coleg. :lol:
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Viorel Balcu
Membru forum
11
Oras: Stefanesti de Jos
Data nasterii: 29 Iun 1958

Mesaj de Viorel Balcu »

La fel, am patit eu, de ziua mea, am fost sunat de finul meu, mare om de afaceri, constructor de case, m-a intrebat ce-mi doresc de ziua mea, normal o casa, i-am spus, a mormait ceva, si repede sa nu-l dezamagesc... ar fi buna , o masina,... daca o casa e prea mult,, a avut obiecti...a urmat un tv...o bicicleta, si pana la urma m-am multumit cu o guma de mestecat mestec , in gol de atunci... tu ai plecat, sa-ti cumperi o Autorulota... dar cand am vazut ce buget ai, si cum ar trebui sa arata aceea , rulota.. ce pretentii... un pachet de guma e foarte indicat, strange 4000- 5000, mergi la germanica, holanda, etc . dar pana atunci, faci un pic de, scoala de soferi, pentru C, si E, pentru ca o rulota adevarata sare de 1200 kg, si peste 5m... bafta
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

Apropo de adepții teoriei ca o rulota buna trebuie sa sara de 2000 de euro am vazut ieri o rulota la fata locului la 1700 euro impecabila (comparativ cu cea vazuta de mine prima oara la 1800 euro nici nu avea termen de comparatie); A fost atat de bine intretinuta ca nici nu ziceai ca a fost folosita vreodata desi avea 20 de ani vechime). Nicio zgarietura cat de fina, nici un dulap rupt sau nefunctional.
Mirosea ca afara. Nici macar miros de aer inchis nu era. Nu am stat sa verific nimic din punct de vedere functional pentru ca ma simțeam claustrofob in ea. Avea 330m lungime si 1,90 inaltime. Am zis pas din start pentru ca era prea mica ca lungime.
Nu o sa mai ma duc sa vad rulote de mai putin de 4 m si 1,90 inaltime ca nu are rost.
Ref. la pret am gasit rulota care asta vara costa 4000 euro si acum incearca sa o vanda cu 1999 euro.
Exact cum spui yaht pe roti de 6,920 m lungime. Dau exemplu - nu ma intereseaza rulota si nu stiu daca e buna sau nu.

http://olx.ro/oferta/rulota-hobby-class ... 40gMQ.html
https://lajumate.ro/oferta-rulota-foart ... 28122.html

Am vorbit cu cineva cu experienta si nici prea lunga nu e bine sa fie rulota ca iti limitezi mult de tot accesul (adica pe un teren denivelat cu o rulota exagerat de lunga nu ai ce sa cauti ca lovesti cu ea de pamant); Cele mai scurte iti permit un pic de offroad (evident limitat chiar daca degajarile sunt mai bune). Ideal ar fi o rulota de 1,90-2,10m inaltime si 4,5-4,8 m lungime.

Eu zic ca in perioada asta cu un buget de 2000 de euro pot sa gasesc o rulota medie ca dotari si dimensiuni; poate chiar buna. Vom vedea ca am si spirit autocritic si o sa o prezint aici (e posibil sa trec cu ea prin RAR / ITP / inscriere / etc)
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Adrian Coman
Membru forum
11
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 10 Iun 1967

Mesaj de Adrian Coman »

Silviu Cantemir scrie:Multumesc pentru sfaturi; Experienta voastra ma ajut sa ma indrept catre o solutie mai buna.
Am plecat de la sugestia lui Viorel si am gasit ce ma interesa (contrar părerii mele initiale pot gasi rulote cu greutate mica care sa aiba si dus);
Eu imi închipuiam ca sunt mult mai grele rulotele.

Nu stiam ca impozitul e asa de mic. Si nici nu cred ca o rulota poate fi vehicul istoric ca nu are motor.
Daca era autorulota acolo este cu totul alta discutie (se justifica din multe puncte de vedere).

Trebuie sa ma pun la punct cu masele si mma-urile (am verificat mai bine si seatul poate trage 1400 kg cu dispozitiv de franare). Eu am gasit in ultima ora rulote mult mai usoare cu dus. (800-900 kg).
Partea proasta este ca eu am montat carlig de tractare pe Suzuki sx4 care poate trage mai putin - 1200 kg cu sistem de franare. Si ar fi bine daca reusesc sa ma incadrez la 1200 kg ca am tot ce imi trebuie la SX4. Pe seat nu am.

In conditiile astea e mult mai fezabil sa cumpar o rulota si sa renunt la autorulota.

E complicat sa inmatriculezi o rulota? Costa ceva mult? (exista ca la masina taxa de prima inmatriculare sau ceva scump?).
Am vazut ca cele aduse din anglia arata foarte bine (chiar am vazut unele cu mobilier de foarte buna calitate) si au pret mai bun. Interior curat.
E vreo problema cu ele?
:!: Silviu, suna-ma pentru detalii suplimentare :!: ... numarul eu de telefon il gasesti in semnatura. Multumesc. :)
Reparam Rulote si Autorulote - Piese de schimb SH sau noi.
Ruloteadi - 0744319217
Mihai Sacala
Membru forum
11
Data nasterii: 26 Oct 1979

Mesaj de Mihai Sacala »

Cele doua rulote pe care le-ati prezentat sunt radical diferite. Cred ca e bine sa ne documentam inainte de a aprecia munca altui om.

Toate bune!
Volvo V40 + Burstner 390 tk
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

:shock: La ce rulote te referi? ca am prezentat multe
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Niky Radu
Membru asociat
14
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Cele 2 link-uri care le-ai pus cu rulota Hobby din postarea nr. 54, nu sunt identice, ele seamana pe exterior dar in interior sunt diferite...deci parerea ta este gresita !
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

E gresita - dar am scris ca nu sunt interesat de ele asa ca nu aveam motive sa fiu f. atent. Insa ideea transmisa la modul general este corecta - in ianuarie-februarie se vand mai greu rulotele decat in sezon. Cred ca aici esti de acord cu mine.
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Niky Radu
Membru asociat
14
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Am vandut rulote in decembrie si februarie, nu e o regula , ca iarna nu se vand rulote...dar cu acea postare ai indus cititorii in eroare si nu te-au verificat si colegul ti-a atras atentia( probabil are cunostiinte de una din ele). De regula nu exista negociere de 1000-2000 de euro la o rulota, doar de cateva sute. Incidentul ar trebui sa te faca sa "citesti" mai bine pozele pentru a descoperi anumite probleme. Cand vei ajunge la concluzia ca vei cheltui cateva sute de euro din bugetul de 2000, pe drumuri in tara te vei intreba cu ce ai gresit !...deocamdata ai facut vizite scurte, prin Bucuresti, dar tentatia e mare sa iesi prin tara...
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Scrie răspuns