Doua vorbe despre camping-ul in care s-a organizat Rally si despre organizare.
Camping-ul este destul de mare si frumos, foarte multa umbra, este o padure de mesteceni batrani. Este organizat ca un mini sat de vacanta, cu distractii ca la mare/balci: topogane gonflabile pentru copii, masinute-cu-moneda, tot felul de alte jucarii cu moneda, trenulet turistic prin camping, tarabe cu de toate (gofre, inghetata, cartofi prajiti pe bat), cativa vanzatori ambulanti de kurtos colac, cateva restaurante cam prea fast-food, cel putin 4 tarabe diferite de Kebap. In general atmosfera placuta in camping, si imi imaginez ca in perioadele normale (fara Rally!) este mult mai bine.
Ca organizare de Rally au existat cateva probleme, dar in general putem sa-i laudam pe Polonezi, s-au descurcat bine.
Punctele pentru racordul la energia electrica foarte putine (avand in vedere numarul participantilor). Pentru exemplificare racordul meu la energia electrica s-a facut printr-o rola de 30 metri + inca o rola de 33 metri!! Am fost nevoit sa-mi cumpar o rola de cablu din Slawa, altfel eram fara curent. Aici a fost o problema organizatorica, pentru ca nu-i normal sa ai racordul de curent la 40-50 metri distanta. Si daca tot stiau ca punctele pentru racordul electric sunt la distanta anormal de mari fata de locurile de campare, trebuiau sa aiba la receptie role de cablu pentru inchiriere / imprumut / vanzare, nu sa ne trimita la cumparaturi in oras.
O alta problema a fost distanta fata de grupurile sociale, numarul insuficient al "posturilor" pentru spalat vasele si distanta uriasa pana la punctul de deversat WC-ul chimic.
Pe perioada de desfasurare a Rally-ului s-au incercat 2 imbunatatiri ale dotarilor camping-ului, si anume instalarea unui punct de acces la internet si dotarea camping-ului cu o masina de spalat haine pentru turisti. Rezultatul a fost ca la orice lucru facut in pripa: internetul nu functiona bine nici macar langa receptie (era supra-incarcat) si pentru masina de spalat haine au existat probleme organizatorice, masina de spalat era una obisnuita (nu una speciala de camping cu moneda) si in plus o singura masina nu a fost suficient, la numarul de participanti nici 4 masini n-ar fi fost multe.
Mai avem multe de postat, depocamdata o serie de poze de la parada, in completarea filmuletelor deja postate: