10 Ian 2012 - Benidormul l-am parasit mai repede ca-n alte dimineti. La 10 eram pe drum.. Toata seara studiasem cu atentie ce posibilitati de campare avem in zona.
Gasisem mai multe campinguri dupa Alicante, in Santa Pola si Guardamar. Vecinul ne-a bagat iar pe o plaja frumoasa, pt a sta un pic in soare, cu scaunele si masuta..
Noi insa, visam campingul in care sa putem face o plaja adevarata, plus o mincarica gatita, ca doar caram cu noi o groaza de tot felul de produse. Deocamdata visam.
Drumul N332 Intre Benidorm si Torrevieja e dat ca national, dar are regim de autostrada. De fapt Spania are multe sectiuni care-s practic autostrazi dar apar ca secundare.
Se cam terminase cu sesul, incepuse zona muntilor, cu tunele si sosele cocotate. Pe laterale orasele diverse cu arhitectura lor specifica. Mult pamint sterp, dar era folosit..
Parca prin Santa Pola, cautind un stellplatz pe care-l stia vecinul de pe net, ne-am intilnit cu o familie de olandezi ce tocmai ieseau de la locatia care din pacate era inchisa.
Ne-a atras atentia camperul minunat pe care-l aveau, un miniautobuz Mercedes de nota mare. Omul a oprit intr-o parcare si a vorbit cu Gerard. Discutia a durat 30 minute..
In final omul ne-a zis: Daca vreti un concediu placut, fugiti direct in Portugalia ! Ne explica ca pe sud nu mai avem ce vedea, fiind multa coasta si putine locuri de campare.
Olandezii ne socasera..Cunoscusem si alti camperisti olandezi ce-au petrecut 6 luni in camper, dar,
aceasta familie era de 8 ANI pe drum !
Retineti !
Da,
de 8 ani in camper !..
Cred ca au intrecut toate recordurile de pina acum ! Stiau fiecare coltisor al Europei.. Ridea, intrebindu-ne daca noi stim Romania..fusesera chiar si la Chilia lui Daniel Sihastru..
Am discutat multe, i-am admirat dupa care le-am fotografiat Mercedesul, ne-am luat la revedre si continuat. Asta da o stire record, nu noi cu excursioara de 3 luni in camper :)
Deja aveam convingerea ca avem nevoie si de o pauza intr-un camping, asa ca am mers noi in fata dupa navigatie, strabatind Guardamar si apoi printre lacuri in zona Torevieja.
Am mers direct la campingul pe care-l gasisem in ACSI cu o seara in urma. Nu regretat niciodata ca facusem o mica deviatie de aprox 7 km, spre acest camping. Eram fericiti.. :)
La marginea orasului Torevieja, aveam a gasi un camping pe care il voi da exemplu oricui. Nu avea nici o treaba cu marea, dar dupa ce-am intrat, am zis ca am ajuns in lumea buna...
Intrare cu card, piscina, curat, magazin cu preturi incredibile, barulet cu terasa, iar in interior, o sa va desriu ce m-a facut sa trag concluzia ca era un camping fara cusur..si asa era.
.