3 luni in camper / 2012 / Mihai Rusu

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Maria Holom
Membru forum
14
Oras: PLOIESTI
Data nasterii: 11 Apr 1958

Re: 3 luni in camper

Mesaj de Maria Holom »

Hai, mai repede cu reportajul ! :mrgreen: Drumuri usoare si sa aveti grija de voi !
Camper Hymer Exsis-t 588
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

Va urmaresc si eu cu interes expeditia, nu am putut scrie pana cum ca mi-am ros unghiile. Va felicit pentru initiativa si modul de viata, la pensie sper sa fac si eu la fel, de asemeni va doresc un concediu prelungit si placut.......de neuitat.
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Chiar daca o asemenea calatorie presupune fonduri si neaparat mult timp la dispozitie,iar pentru mine sau altii e deocamdata doar un vis,va doresc calatorie placuta si drumuri bune.Relatarile sunt asemeni unui roman,pe care-l citesti,tot citesti savurand intamplarile si nu te mai saturi,asteptand happy end-ul.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Nea Mihai, stiu ca nu prea gasesti internet dar nu ne mai tine pe jar, baga poze, poze si iar poze... si clipuri daca poti... Si mai pune si cu termometrul ala ca parca ma incalzesc nitel...
Si cand prinzi net fa o arhiva si trimite-o pe mail, ridicam noi pozele pe forum. Sa ai bafta de vreme si distractie placuta !!! :D
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Adrian.Apreotesei
Membru forum
13
Oras: Bacau
Data nasterii: 10 Mai 1977

Mesaj de Adrian.Apreotesei »

Toata stima si respectul pentru acesti oameni, care la momentul cand "trag linie" ca sa zic asa, vor avea ce sa isi aminteasca si ce sa povesteasca.
Oameni care traiesc cu adevarat si se bucura de viata, de ce le ofera clipa urmatoare. Ce poate fi mai frumos? Cu prietenii intr-o asemenea vacanta, noi dardaim de frig si dv va scaldati la 25 de grade, noi muncim si asteptam cu nerabdare sa vedem pe unde ati mai ajuns.
Am stabilit ca pagina de start pentru Google Chrome, acest post.
Va multumim pt ca impatasiti si cu noi aceasta excursie, si va dorim sa aveti drumuri usoare si vreme buna.

PS: Ma intreaba sotia cati bani cheltuie oare? Poate la sfarsit ne puteti funiza si o astfel de informatie, orientativ.
Cu stima Apreotesei Adrian, tel. 0730559613
WV SHARAN 1.9 TDI, 115CP + TEC TE 490P2 Siena (BC 06 YRV)
adrian.apreotesei@gmail.com tel 0730559613
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Multumim tuturor pt aprecieri si comentarii, sfaturi, etc. Asa cum am promis de la inceput, vom face tot ce putem, sa continuam transmisia, " cit mai in direct ".
Nu va spun unde am ajuns, pt ca am pregatit aceste zile textul in word, dar neavind net, va trebui sa incarc pozele, pe etape, sa fie continuitate. In 2-3 zile apar.
Atit putem sa va spunem decit ca am ajuns intr-un loc superb, de unde nu avem de gind sa ne mai miscam citeva zile. Azi am cumparat modem si l-am alimentat..
Multumim tuturor si speram sa reusim foarte curind a va relata pe cit posibil toate detaliile de orice fel cit si cele financiare, km si de alta natura. Deci pe curind :)

Imagine

In aceasta zona sintem campati off camping, un stelpllatz, unde nu pot sa dau o cifra, dar aproximez ca sintem peste 100 campere...in fundal se vede marea. Altitudine 3 m..
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

9 Ian - Traseu : Cullera - Gandia - Oliva - Altea - Benidorm.

Dupa ce-am strabatut cea mai frumoasa zona de ses intre Gandia si Oliva, ne-am apropiat de Benidorm, un oras imens cu mare renume, seamna cu Los Angeles..
Pina in Benidorm soseaua trece prin Altea, zona cred ca zona magnatilor, prin constructiile de lux, deci o trecere de la foarte simplu si sarac la zona celor instariti.

Imagine

Imagine

Mult timp am regertat, ca nu am intrat in zona saraca, cea a "fetitelor", pentru a incerca unul din multele campinguri afisate de-a lungul soselei drepte din zona Xabla.
Imi pare rau ca nu am intrat pe aceasta zona de curbura Cabo de Sant Antonio si Cabo de la Nao, dar poate reuseste altcineva. Daca ne intoarcem pe aici sigur voi intra.

Imagine

La prima statie am gasit butelie de voiaj REPSOL si-am luat una pt a sta fara grija cind se termina cea mare. Deja eram linistit si imi placea cu totul altfel excursia.
Am renuntat a comanda butelia rosie olandeza de 200 euro, pt ca am realizat ca degeaba o ai daca statiile nu ti-o si incarca cu GPL. Pina aici erau doar doua locatii.

Imagine

Imagine

Dupa urcarea pe frumoase serpentine pina in Benidorm, cu masina full de abia gifia in pante, ne-a aparut in fata orasul ce semana cu Los Angeles prin constructiile inalte moderne.
Venisem intinsi la un camping care dupa ce-am strabatut tangential orasul, am realizat cu mihnire ca si acesta era inchis iarna. Ne-am resemnat tragind in parcarea de la Carrefour..
Parcarea e oficiala si semnalizata ca pentru campere si rulote ! Alaturi mai erau citeva campere. Ca intotdeauna, e imposibil sa nu uiti ceva acsa. Maria uitatse sa-mi ia ..papucii..
Asa ca, am avut o tema de a vizita Carrefourul imens. Am incheiat o seara calda, foarte mihnit ca ne-am grabit si nu am oprit totusi si in zona cu campinguri pe linga care trecusem.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

De ciuda am baut doua visinate si o bere.Vecinii au facut o vizita la Mc Donald, hobbyul lor pt a cauta internet dar s-au intors fara. Nu va spun cum am dormit. Asta e, se mai intimpla.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

10 Ian 2012 - Benidormul l-am parasit mai repede ca-n alte dimineti. La 10 eram pe drum.. Toata seara studiasem cu atentie ce posibilitati de campare avem in zona.
Gasisem mai multe campinguri dupa Alicante, in Santa Pola si Guardamar. Vecinul ne-a bagat iar pe o plaja frumoasa, pt a sta un pic in soare, cu scaunele si masuta..
Noi insa, visam campingul in care sa putem face o plaja adevarata, plus o mincarica gatita, ca doar caram cu noi o groaza de tot felul de produse. Deocamdata visam.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Drumul N332 Intre Benidorm si Torrevieja e dat ca national, dar are regim de autostrada. De fapt Spania are multe sectiuni care-s practic autostrazi dar apar ca secundare.
Se cam terminase cu sesul, incepuse zona muntilor, cu tunele si sosele cocotate. Pe laterale orasele diverse cu arhitectura lor specifica. Mult pamint sterp, dar era folosit..

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Parca prin Santa Pola, cautind un stellplatz pe care-l stia vecinul de pe net, ne-am intilnit cu o familie de olandezi ce tocmai ieseau de la locatia care din pacate era inchisa.
Ne-a atras atentia camperul minunat pe care-l aveau, un miniautobuz Mercedes de nota mare. Omul a oprit intr-o parcare si a vorbit cu Gerard. Discutia a durat 30 minute..
In final omul ne-a zis: Daca vreti un concediu placut, fugiti direct in Portugalia ! Ne explica ca pe sud nu mai avem ce vedea, fiind multa coasta si putine locuri de campare.

Imagine

Imagine

Olandezii ne socasera..Cunoscusem si alti camperisti olandezi ce-au petrecut 6 luni in camper, dar, aceasta familie era de 8 ANI pe drum ! Retineti ! Da, de 8 ani in camper !..
Cred ca au intrecut toate recordurile de pina acum ! Stiau fiecare coltisor al Europei.. Ridea, intrebindu-ne daca noi stim Romania..fusesera chiar si la Chilia lui Daniel Sihastru..
Am discutat multe, i-am admirat dupa care le-am fotografiat Mercedesul, ne-am luat la revedre si continuat. Asta da o stire record, nu noi cu excursioara de 3 luni in camper :)

Imagine

Deja aveam convingerea ca avem nevoie si de o pauza intr-un camping, asa ca am mers noi in fata dupa navigatie, strabatind Guardamar si apoi printre lacuri in zona Torevieja.
Am mers direct la campingul pe care-l gasisem in ACSI cu o seara in urma. Nu regretat niciodata ca facusem o mica deviatie de aprox 7 km, spre acest camping. Eram fericiti.. :)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

La marginea orasului Torevieja, aveam a gasi un camping pe care il voi da exemplu oricui. Nu avea nici o treaba cu marea, dar dupa ce-am intrat, am zis ca am ajuns in lumea buna...

Imagine

Imagine

Imagine

Intrare cu card, piscina, curat, magazin cu preturi incredibile, barulet cu terasa, iar in interior, o sa va desriu ce m-a facut sa trag concluzia ca era un camping fara cusur..si asa era.

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

10 Ian 2012 Camping FLORANTILLES Caretera ( Torrevieja )- Adresa : San Miguel de Salinas - cod 03193. Vizionati : http://www.campingflarantilles.com

Imagine

Imagine

Un camping care merita vizitat indiferent siuatia. Un adevarat camping, patron spaniol, dar plin de turisti englezi. Are atit stacaravane dar si locuri de campare binedefinite.
Conditiile sint extra super, dar las pozele sa vorbeasca. Totusi, vizitati pagina lor de web si realizati poate mult mai bine. Eu descriu pe scurt, asa cum ma pricep, ei altfel..

Imagine

Imagine

Felul cum a fost gindit , felul cum a fost executat, ma face personal sa-l categorisesc ca unul din cele mai perfecte campinguri intilnite de mine pina acum. Excelent.
Efectiv tot ce-ti trebuie la nas. Nu trebuie sa faci curse cu wc ul in mina, nu trebuie furtune de 10 metri, totul e la capatul parcelelor ce desprt locatiile. F bine gindit…

Imagine

Imagine

Imagine

Ne-am simtit extraordinar de bine, am intins masa si scaunelele, Maria a dat drumul la gatit, inclusiv mi-a facut pofta de a minca o ciulama de ciuperci in deplasare..
Linste, curat, plin de flori, chiar daca asezarea campingului nu are nici o treaba cu marea. Am simtit efectiv ca ne aflam in conditii de nota 10 pt numai 14,99 euro !
Pina aici , am mai oprit si la alt camping, dar pt 43 euro.. nu oferea nimic in plus si era net inferior la conditii. Deci, e ideal e de oprit, de vazut si apoi luata o decizie.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Aici ne-am incarcat bateriile, ne-am spalat rufele + lenjeria si le-am uscat contra sumei de 5 euro, am luat net tot cu 5 euro, net cu viteza adevarata, nu m-am chinuit..
In final, am am storpit ciulamaua de ciuperci cu un whisjy si o bere pt colegi si i-am propus Mariei, sa scoata trepiedul sa mai facem si noi doi cite o poza impreuna... :)

Imagine

Imagine

...Va urma, sigur miine dimineata, caci s-a facut de ora 1 si daca n-am avut net, m-am cam dezobisnuit sa ma culc la astfel de ore, asa ca, va doresc vizionare placuta !

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

11 Ian 2012 - Cu toata frumusetea campingului, vecinul nu a putut fi induplecat sa mai raminem inca o noapte. Era pregatit de plecare inca dela ora 10, ceea ce nu mai facuse.
Poate pentru ca si vremea se schimbase, era un pic inorat, dar nu ne deranja de a mai sta. Ne-am gindit sa nu spargem gasca, cu toate ca merita inca o zi in asemenea locatie.
In final am cedat si-am zis sa continuam impreuna spre punctual sudic Almeria, prin Catagena-Aquilas. Am strins si noi carabalicul cu lacrimi in ochi cum se zice. Era f. frumos.
Am plecat sa cautam in zona prima vulcanizare, deorece constatasem cu totii, ca roata stinga spate, se lasase bine si mi s-a parut, ca era din cauza valvei, dar urma sa vedem.

Imagine

Imagine

Imagine

Dupa ace ne-am invirtit un pic in zona, am vazut un Peco unde puteam umfla un pic roata pt a continua. Tot acolo am fost indrumati catre prima vulcanizare ce era la 1 km de Torrevija.
Pina sa intram in Peco, am tot strigat in statie la vecini, dar se pare ca acestia o aveau inchisa, sau nu au auzit-o. Nu puteam merge cu roata slaba, asa ca noi am intrat in vulcanizare.
Ei insa s-au dus si s-au tot dus. Atunci mi-a venit in minte melodia "drumurile noastre toate, se vor intilni vre-o data"... si am intrat bucuros ca gasisem usor o vulcanizare in apropiere

Imagine

Imagine

Contra sumei de 15 euro am plecat dupa o ora cu valva noua si presiunea facuta la toate rotile. Camperul era full, cred ca depasisem 4 tone dupa ultimele cumparaturi..

Imagine

Am pus navigatia noastra in sfirsit pe Almeria si-am inceput a urca serios in munti de toata frumusetea. Cea mai mare parte a drumului l-am facut pe o autostrada super.
Conducind de la inaltime, iti permite o vizualizare f.buna a zonei montane Murcia - Lorca - Almeria. Fiind o zona plina de munti, am ales acest traseu pt a fi ceva mai usor.

Imagine

Imagine

Pe masura ce coboram spre Sud, unde era si telul nostru, temperatura era in continua crestere, drept pentru care au inceput a innvia mustele in camper, se vede in foto de jos... :)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Drumul traverseaza citeva masive muntoase destul de inalte, iar soseaua perfecta, intra deseori in tunele, asa cum se poate vedea in fotografiile de mai jos, e superba zona.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

La un moment dat, ne-a aparut si imaginea lucratorilor de pe plantatii, poza ce o posetz mai jos, cu toate ca nu stim daca totusi or fi fost romani sau alta nationalitate..
Zic asta, pt ca am intilnit, slujbasi din toate colturile lumii. Cel putin ce mi-a fost dat sa vad ceva mai jos la Almeria, dar urmeaza sa prezint si ce-am putut vedea acolo.

Imagine

Imagine

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

...Citeva foto ce nu cred ca mai trebuie explicate. Plantatii pe teren steril, munti si iar mmunti, autostrazi si sosele la inaltime, si ceva drumuri tipic spaniole.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Bravo nenea Rusulica, multumim pentru poze si pemtru tocanita de ciuperci. Sa aveti drumuri bune si distractie frumoasa.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Scrie răspuns