Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Cine are o schema de priza de remorca ? .... il rog sa-mi trimita si mie.... poate reusesc sa montez carligul la "ascutitoare" (Clio la doua usi)... stiu ca subiectul a mai fost dezbatut dar nu-l mai gasesc.... Multumesc anticipat ptr solicitudine, Marius.
Am cumparat un invertor de 1000 w cu 2500000 lei. Ca sa-l probez am alimentat din el un polidisc de 850 w. A functionat perfect, nu sa incalzit si in sarcina scoate 220v. Cind nu este in sarcina scoate 200v. Este facut in China. Nu am avut timp sa-l testez mai bine, dar o sa ma ocup special sa-l probez in toate conditiile si daca o sa fiu multumit de de cum functioneaza o sa va spun si eventual sa vi-l recomand. Va tranzmit salutari si sa ne intilnim cit mai curind.
Un acumulator auto este inferor unuia stationar la "livrari"curent pe timp indelungat.In plus descarcarea unui acumulator auto la 0 inseamna distrugerea lui in scurt timp.Vei vedea ca descarcandu-l mereu la aproape 0 timpul de functionare dupa incarcare va scadea putin cate putin.
Daca nu citeam aici nu ma dumiream cum de un acumulator de 60 Ah nou nout dupa ce am uitat o lampa aprinsa 3 zile si mai avea 2 v in ea ochiul magic care in mod normal ar fi trebuit sa fie verde dupa incarcare ma trimitea la service . Am incarcat acumulatorul dar nu mai tine ca prima data . Asa ca voi cumpara unul stationar . Vorba aceea " daca-i musai cu placere " . Legat de incarcarea de la masina nu stiu de ce trebuie sa fie complicat ca eu am rezolvat-o cat se poate de simplu . Am legat in serie cu firul de la bricheta de la masina ( care este cu siguranta de 20 A ) o dioda de curent mare la regleta de fire care intra in rulota . Bricheta consuma 7 A iar acumulatorul cam 3 A in descarcare max .Nu este nici un pericol curentul doar intra in rulota si nu poate iesi catre masina . Poti pune si o siguranta fuzibila daca vrei . Se mai pierde 0.45 V pe dioda dar nu este mult . La mine functioneaza dar sigur trebuie sa existe si propriul acumulator in rulota ca sa preia curentul mare de la sarcini .
Cei care au pe rulote instalatia ptr acumulator din fabrica,ce acumulatori folositi ? Reincarcarea dupa o iesire se face pe drumul de intoarcere sau e nevoie de redresor? Am instalatia pe ea,cu tavita de acumulator,cu panoul de comanda cu leduri de control ptr baterie ok-verde si baterie slaba-galben,cu intrerupator de comutare la bateria masinii sau a rulotei.Astea pe gel sunt scumpe,clar. Am autonomie pe 12 v,adica totul e transformat la 12 v chiar daca e alimentata la 220.Nu am becuri pe 220 v.Numai prizele. Transformatorul ala nu baga si in bateria rulotei cand e alimentat la 220 v? Cam atat! :D Deocamdata! :D
Hai mai baieti....dati-mi si mie un raspuns aici!!! Am luat o 'Varta' capsulata si fara intretinere,de 75 Ah. Se incarca de la masina pe drum? Se incarca de la 220 in stationare? Cum pot verifica?