Transalpina- Drumul strategic

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
George Chirila

Re: Transalpina- Drumul strategic

Mesaj de George Chirila »

Intradevar ,de la intersectia Obarsia Lotrului cu Petrosani ,incep problemele .
De la Pasul Groapa Seaca - 1575 m ,pana la intrarea in Petrosani ,pe Valea Jietului ,drumul este facut praf . Dumneavoastra pe unde ati venit ? Am impresia ca nu ati facut Transalpina ,ci v-ati intersectat cu ea ,la Obarsia Lotrului ! Cu respect.
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Ovidiu, am urmarit toate postarile, felicitari pt excursiile in munti, inclusiv pt Transalpina. Asa cum am mai scris, noi cunoastem bine zona, avind 7 concedii la activ in Obirsie.
Referitor la indemnul tuturor de a face Transalpina, tin sa va spun ca am facut in lung si-n lat drumurile spre Obirsie, cu exceptia celui spre Rinca care era 3/4 impracticabil...
Sa nu credeti ca sintem fricosi de inaltimi si forestiere, dar in functie de atelajul avut, te avinti sau nu. Am mers cu usile deschise gata sa sarim, in caz ca scapam camperul.. :)
Dar, era alt camper de o alta valoare...care imi permiteam sa-l pierd intr-una din coboririle din Obirsie. ( plouase rau si coboram inclinat spre ripa, in usor derapaj, ca-n filme )
Recunosc ca "morcovul era mare", dar am mers. Cu Hymerul nu as mai face asta. Foarte mult conteaza si conditiile meteo. Daca vremea este buna si excursia poate fi o reusita.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Pe acele timpuri, drumurile in si spre Obirsie, nu erau nicidecum asfaltate...In 2006 , incepusera lucrarile. Statia de asfalt era in Obirsie. Dar ce a fost a fost, acum e alteceva.
Deocamdata avem traseu prin nordul tarii, dar e posibil ca dupa 25 august sa facem si Transalpina in functie de programul prioritatilor. Oricum eu ma tot documentaez de aici:
http://www.transalpina.biz/harta.html - Sint informatii complexe deloc de neglijat, cu descrieri exacte, cu imagini, fimulete proaspete, ce nu prea am intilnit in forulul nostru.

In final, explic de intreb inainte de a face acest traseu, pentru a nu mai fi pus in situatia care o vedeti mai jos. De retinut ca am plecat pe ploaie..! Nu mai comentez, priviti :

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Sper ca in Septembrie, sa postam poze si de pe Transalpina. Poate pina atunci se mai avanseaza si cu finalizarea drumurilor. Tinem legatura si poate intre 25-30 aug mergem.

Imagine

Imagine

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.transalpina.biz/

Transalpina grad asfaltare

La inceputul lunii Iulie 2011 Transalpina era asfaltata dupa cum urmeaza:
Novaci - Ranca : 18 Km - integral asfaltat
Ranca - Pasul Urdele : 10 Km - integral asfaltat
Pasul Urdele - pod peste Lotru : asfaltati 16 din 16 km
Pod peste Lotru - Obarsia Lotrului : asfaltati 3,5 din 4,5 Km (-1)
Obarsia Lotrului - Dobra : asfaltati 58 din 60 Km (-2)
Dobra - Jina : asfaltati 2 din 7 Km (-5)
Sugag - Sebes : asfaltati integral 25 Km
Asadar la sfarsitul lunii iunie 2011 asfaltarea pe Soseaua Transalpina era realizata aproximativ
pe 113 din cei 120 de km dintre Novaci si Jina.

Semnal GSM la telefon pe Transalpina nu mai este incepand cu urcusul de la Dobra - Sugag
pana la Obarsia Lotrului unde Orange are din nou ceva acoperire.Vodafone insa nu.
Intre Obarsia Lotrului si Ranca semnal GSM mai este pe Varful Muntinu, tot Orange, si dupa
Pasul Urdele in apropiere de Varful Papusa, cand Orange si Vodafone au din nou acoperire.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Cristian Irimescu
Membru forum
16
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

http://www.norc.ro/street-view/
De acum si pentru transalpina!!
Cica Ovidiu
Membru forum
14
Oras: craiova
Data nasterii: 19 Apr 1967

Mesaj de Cica Ovidiu »

domnu rusu!
tare mertzu ala cu lanturi si pe fata!(era cumva 4x4?)
visul meu:camper 4x4!!!
revenim
sa imbogatesc un pic topicul:anul acesta transalpina am facut-o dupa cum urmeaza:
sibiu-saliste-tilisca-rod-poiana sibiului-jina-dodra-sugag - oasa-obarsie-pasul urdele-ranca-novaci
portiunea poiana sibiului - jina -dobra-sugag-se urca si se coboara prin paduri si munte- o splendoare-dar!!!!!...nu este asfaltat
dar......vesti bune!- se poate face cu orice 2x4 si in plus se lucreaza la el pt asfaltare, deci:curaj
se poate campa off inainte si dupa poiana sibiului:panorame de neuitat si neocolit!
cred ca o sa fac si un topic
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Cristian Irimescu
Membru forum
16

Sandu Toma scrie:@George
Nu trebuie confundata Transalpina (DN67C) cu Strategica !
O imagine de pe Strategica..
George Chirila

Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Intrebare: se poate pe Transalpina cu rulota de 7 metri? Masina poate, nu-i problema, panta de 10% o "negociem" fara probleme, numa' sa nu fie schimbari bruste de gradient, sa nu dau cu fundul de drum!
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
George Chirila

Mergeti fara probleme .Eu am fost cu o rulota de 7,35 m .Sunt cateva pante mai accentuate dar nu aveti nici-o schimbare brusca de gradient . Drumuri bune va doresc !
Andrei Radu
Membru forum
12
Oras: Ramnicu Valcea
Data nasterii: 25 Apr 1979

Mesaj de Andrei Radu »

Si eu am fost cu o rulota de peste 6 metri si nu am avut probleme. Trebuie avut grija la pantele foarte mari si la curbele stranse.
Drum bun. 😉
Cristian Irimescu
Membru forum
16

o, ho . ....ho.. o spun a cata oara?

ia de nu confundati transalpina cu strategicul... netul va poate oferi o multime mare de informatii..
:mrgreen:
Scrie răspuns