Ovidiu, am urmarit toate postarile, felicitari pt excursiile in munti, inclusiv pt Transalpina. Asa cum am mai scris, noi cunoastem bine zona, avind 7 concedii la activ in Obirsie.
Referitor la indemnul tuturor de a face Transalpina, tin sa va spun ca am facut in lung si-n lat drumurile spre Obirsie, cu exceptia celui spre Rinca care era 3/4 impracticabil...
Sa nu credeti ca sintem fricosi de inaltimi si forestiere, dar in functie de atelajul avut, te avinti sau nu. Am mers cu usile deschise gata sa sarim, in caz ca scapam camperul.. :)
Dar, era alt camper de o alta valoare...care imi permiteam sa-l pierd intr-una din coboririle din Obirsie. ( plouase rau si coboram inclinat spre ripa, in usor derapaj, ca-n filme )
Recunosc ca "morcovul era mare", dar am mers. Cu Hymerul nu as mai face asta. Foarte mult conteaza si conditiile meteo. Daca vremea este buna si excursia poate fi o reusita.
Pe acele timpuri, drumurile in si spre Obirsie, nu erau nicidecum asfaltate...In 2006 , incepusera lucrarile. Statia de asfalt era in Obirsie. Dar ce a fost a fost, acum e alteceva.
Deocamdata avem traseu prin nordul tarii, dar e posibil ca dupa 25 august sa facem si Transalpina in functie de programul prioritatilor. Oricum eu ma tot documentaez de aici:
http://www.transalpina.biz/harta.html - Sint informatii complexe deloc de neglijat, cu descrieri exacte, cu imagini, fimulete proaspete, ce nu prea am intilnit in forulul nostru.
In final, explic de intreb inainte de a face acest traseu, pentru a nu mai fi pus in situatia care o vedeti mai jos. De retinut ca am plecat pe ploaie..! Nu mai comentez, priviti :
Sper ca in Septembrie, sa postam poze si de pe Transalpina. Poate pina atunci se mai avanseaza si cu finalizarea drumurilor. Tinem legatura si poate intre 25-30 aug mergem.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.transalpina.biz/
Transalpina grad asfaltare
La inceputul lunii Iulie 2011 Transalpina era asfaltata dupa cum urmeaza:
Novaci - Ranca : 18 Km - integral asfaltat
Ranca - Pasul Urdele : 10 Km - integral asfaltat
Pasul Urdele - pod peste Lotru : asfaltati 16 din 16 km
Pod peste Lotru - Obarsia Lotrului : asfaltati 3,5 din 4,5 Km (-1)
Obarsia Lotrului - Dobra : asfaltati 58 din 60 Km (-2)
Dobra - Jina : asfaltati 2 din 7 Km (-5)
Sugag - Sebes : asfaltati integral 25 Km
Asadar la sfarsitul lunii iunie 2011 asfaltarea pe Soseaua Transalpina era realizata aproximativ
pe 113 din cei 120 de km dintre Novaci si Jina.
Semnal GSM la telefon pe Transalpina nu mai este incepand cu urcusul de la Dobra - Sugag
pana la Obarsia Lotrului unde Orange are din nou ceva acoperire.Vodafone insa nu.
Intre Obarsia Lotrului si Ranca semnal GSM mai este pe Varful Muntinu, tot Orange, si dupa
Pasul Urdele in apropiere de Varful Papusa, cand Orange si Vodafone au din nou acoperire.