cauciucuri recomandate

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Tavi Dragotoiu
Membru forum
17
Oras: Timisoara
Data nasterii: 02 Apr 1975

Re: cauciucuri recomandate

Mesaj de Tavi Dragotoiu »

La mine la axa dubla si MMA 1150kg in talon scrie 145 SR 13 74 S, originale pe ea avea DUNLOP 145 R13 73S, deci cauciucuri normale, si cand le-am schimbat anul asta am montat FIRESTONE 145 R13 75T. Poate la axa dubla nu sunt necesare C-uri, cu toate ca nu vad de ce ar fi nevoie la rulote de cauciucuri cargo, pentru ca sunt usoare, nu sunt remorci care transporta incarcaturi. Eu zic sa pui ce scrie in talon, e cel mai sigur.
Tavi
RO +40745007103
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Ce spune Tavi mi se pare logic si corect si eu m-am gandist sa le schimmb pe ale mele, nu sunt uzate dar sunt vechi. Inlocuieste cu ce e trecut in talon.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

mircea floricel scrie:am si eu o intrebare...caut o anvelopa de 175/70/14 pentru rulota. mma este de 1100 kg, deci imi trebuie indicele de viteza de la M "in sus" iar indicele de greutate cel putin 86. intrebarea este: trebuie neaparat sa apara scris pe anvelopa "14C" (cargo)? sau sunt necesari doar indicatorii pomeniti mai sus?
In cazul in care nu ai gasit explicatia,eu m-am lamurit discutand si cu cei de la vanzari.Cele care au inscriptia "C" (cargo) sunt destinate masinilor care au incarcare mare.Spre ex. eu am luat Sava 88T(sarcina 530 kg;rulota mea are MMA 1000kg).Pentru sarcina mai mare nu aveau decat "C"uri de-asta pentru sarcini mai mari trebuie .De ex. pt.1100 kg ar trebui indice de 550 kg/roata(pt. siguranta,as zice eu,chiar ceva mai mult);nu aveau decat "C"uri pentru asemenea greutate.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Marius Ulesan
Membru forum
14
Oras: Targu Mures
Data nasterii: 21 Iul 1975

Mesaj de Marius Ulesan »

poate reuseste vreun coleg sa ma lumineze care este diferenta intre cauciucurile 165 r13 si 165 sr 13 , deci ce reprezinta acel "s" ?
Skoda Octavia 2 4x4 si Beyerland 430 tm
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Cred ca aici sunt lamuriri: http://www.carbibles.com/tyre_bible.html cum le "descifram". :idea:

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae »

Mai sergiu e foarte ok ce ai gasit tu dar am si eu o intrebare? Vad ca uitam in ce tara ne-am nascut si am trait tara se cheama Romania si aici in tara asta se vorbeste si se scrie limba romana, ce facem cu ce ai postat tu aici?
Intreb fara nici o problema fiindca as fi interesat sa citesc ce scrie acolo dar observ ca scrie in alta limba, asa ca iti spun eu si suta la suta multi se uita si trec mai departe,
Ce ne facem cu cei care nu le-a placut sa treaca pe la scoala? asa ca mine care nu am facut decit 8 clase si pina la clasa a 8a nu am facut engleza ce am de facut ca as vrea sa citesc si eu ce scrie acolo dar nu stiu sa citesc .
Sa imi angajez un traducator ca sa pot citii ce postati voi in alte limbi? Sau sa caut si eu asa ceva prin China si sa postez aici ceva foarte interesant in limba chineza?
Hai sa nu uitam ca traim in Romania si e cel mai corect ca sa scriem si sa citim romaneste daca vreti engleza sau alta limba sunt sigur ca sunt destule siturii si la ei in tara si puteti conversa in engleza cit doriti.
Nu mi-o lua in nume de rau dar sincer repet nu stiu engleza ce am de facut ?
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

La bunavointa unui om de a cauta un raspuns la o intrebare pusa, trebuie sa raspunzi si tu cu bunavointa de a ruga pe cineva sa-ti traduca ceea ce scrie pe site-il respectiv.
Garantat, in momentul de fata 75% din tinerii sub 30 de ani se descurca cu un text in engleza.
Nici eu nu ma pot lauda cu cine stie ce engleza invatata prin scoli pe vremurile vechi, darrrrrrrrrrrr, ma pot lauda ca vorbesc si scriu o engleza destul de fluenta ,pe care am avut bunavointa sa o invat fiindu-mi neaparat necesara .
Orice problema are o rezolvare practica
Stoica Cristian
Membru asociat
15
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 28 Iul 1957

Mesaj de Stoica Cristian »

Sau apelezi la Google translate.........
Skoda Octavia Scout 4x4 si rulota Sterling Eccles Diamond stoica_cristi2007@yahoo.com . tel:0723536215
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae »

Am inteles pe aici trebuie sa fie numai si numai oameni care sunt titrati si buni cunoscatori a unor limbi straine, dar de ce daca noi suntem romani nu cautam sa explicam oamenilor in limba care sunt nascuti si stii ceva sandule tu ai scuze pt tot cea ce scriu eu.
Eu am vazut ceva care ma intereseaza si scrie frumos acolo in limba romana cauciucuri recomandate si nu Featured Tire asa ca scuze daca v-am deranjat dar corect si normal erea un raspuns simplu am gasit in aceasta brosura urmatoarele sfaturi -- si puneai in 5 propozitii esenta acelui text.
Sandu ai dat ocazia sa iti arat ca voi scrie numai in chinezeste si atunci imi vei da drepatate cum se face ca tu gasesti ca tot cea ce scriu eu este impotriva la ceva si cineva.
Sa va explic si in romaneste si in engleza ca e simplu sa aratati cit de dezvoltati sunteti dv in a scrie in alte limbi dar nu este corect noi suntem romani si trebuie sa ne exprimam romaneste si in limba noastra chiar daca unora nu va place aceasta limba.
Let me explain in Romanian and English it's easy to show how you develop your writing in other languages but we are not fair and we must express Romanian Romanian and our language even if some do not like this language
Si data urmatoare veti avea raspunsuri in limba araba ca sa va dezvoltati cit mai bine limbile straine CA LIMBA NOASTRA NU MAI ESTE BUNA astia suntem .
Aici nu e vb decit de comoditatea celor care dau astfel de raspunsuri de pe siturile in alte limbi ca e greu sa stai sa faci o esenta a cea ce ai vrut sa scrii si trebuie si timp sa pierzi pe aici e mai simplu sa te bagi in seama cu texte copiate sa captezi atentia celorlanti si mai ales iti arati si cit de titrat esti copiind texte in limba engleza.
Scrieti fratilor in limba noastra buna rea ca stim ca sunteti toti numai si numai super intelectuali dar aratati asta prin traduceri a cea ce vrei sa spui nu prin a copia un text de pe un site englez.
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Mai nae(cum iti spun colegii).Pe un alt forum este acest punct in regulament:
"8. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cat mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus."
Asta era in paranteza,off topic.Acuma la subiect.Eu am mai postat acest link,mai demult in alt topic si nimeni n-a comentat nimic vis a vis de limba in care e scris.S-au mai postat si alte date si carti tehnice in limba engleza(nu chineaza sau araba).Ce sa facem daca ai nostri conationali nu publica astfel de date.Parca voia-i niste manuale la "englezoaica" ta.Sunt curios daca ti le oferea cineva (bineinteles ca erau in limba lui Shakespeare),ai fi avut pretentia sa ti le traduca in limba romana?De ce n-ai luat o rulota romaneasca daca esti atat de nationalist? :mrgreen: Eu am oferit ce stiam;daca foloseste bine,daca nu,nu.Eu ma descurc cu limba engleza si nu sunt titrat;am observat ca multi se descurca pe aici,de aceea mi s-a parut firesc sa postez pentru cei interesati.Colegul care dorea informatia,nu a specificat ca nu cunoaste limba engleza.Oricum fara sa stii prea multa engleza,daca te uiti acolo cifrele de pe anvelopa au trimitere cu desene 😉 la niste tabele(daca dai click pe scrisul albastru te duce la tabelul respectiv).Pana aici e nevoie doar de perspicacitate si atentie.In tabelul respectiv apar literele care intereseaza si scrie "speed symbol" cred ca si un copil de gradinita stie ca speed e viteza,deci simbol pt. viteza.La litera "s" sunt cifre "arabe" 180 si deasupra scrie km/h cred ca nici pentru asta nu trebuie facultate :!: .
Popescu Niculae scrie:Aici nu e vb decit de comoditatea celor care dau astfel de raspunsuri de pe siturile in alte limbi ca e greu sa stai sa faci o esenta a cea ce ai vrut sa scrii si trebuie si timp sa pierzi pe aici e mai simplu sa te bagi in seama cu texte copiate sa captezi atentia celorlanti si mai ales iti arati si cit de titrat esti copiind texte in limba engleza.
.
Daca tot ai gasit,de ce nu te-ai oferit sa postezi in limba romana?Eu am gasit doar in aceasta limba si nu vad care e problema.Daca nu-ti convine nu citi,sau ia un translator.Aici fiecare facem ce facem benevol,incercam sa ne ajutam cu ce stim,dar nu te pot obliga sa faci cum spun eu,cum nu ma poti obliga sa raspund neaparat la o solicitare;nu intelegi,chestia asta vine de la sine.
"Scrieti fratilor in limba noastra buna rea ca stim ca sunteti toti numai si numai super intelectuali dar aratati asta prin traduceri a cea ce vrei sa spui nu prin a copia un text de pe un site englez."
De scris scriem in romana si nu am copiat textul,era adresa unui link care ofera informatia..Acuma ar fi chiar culmea sa ai pretentia sa-ti traduca si continutul.
Mai ai o alternativa,ceva mai costisitoare: sa apelezi la un meserias care sa faca reparatiile sau ce ai nevoie si nu mai ai nevoie de traducere.Da vrei "si cu.... si cu sufletu'-n rai".Eventual daca pui altfel problema,poate cineva-ti spune ce scrie pe acolo,da sa ai pretentia sa-ti traduca,pt. ca traim in Romania...si romanii nu scriu asa ceva...mi se pare cam deplasat.
Oricum o seara buna in continuare.Si nu te supara ca stii cum e "cine se supara-i taiem nasul" :lol: .

Gavriil Stiharul
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Va rog sa limitam discutiile la topic !!!
Oricum, maine discutiile off-topicf vor fi arhivate !
Orice problema are o rezolvare practica
Marius Ulesan
Membru forum
14
Oras: Targu Mures
Data nasterii: 21 Iul 1975

Mesaj de Marius Ulesan »

observ ca involuntar am deschis cutia pandorei....
Domnule Odenie Sergiu, va multumesc pentru link , dar dupa citirea lui tot nedumerit am ramas. Acel "s" la care ma refer nu semnifica viteza, si anume 180 km , avand alta pozitie si anume in fata "r" ului care dupa cate stiu inseamna ca are o constructie radiala , dar ce semnificatie are totusi "s" ul ? :roll:
165 sr 13 82 s : asta e tot ce scrie pe anvelopa
poate ma ajuta vreun coleg caruia sa ii raman dator cu o bere rece... :D
Skoda Octavia 2 4x4 si Beyerland 430 tm
Scrie răspuns