Protapul scartaie la curbe si la denivelari

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Re: Protapul scartaie la curbe si la denivelari

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Mi-am dat seama dar era tarziu, daca vi la Campul Cetatii, cu placere :D
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
ilascu.iulian
Membru forum
16

Mesaj de ilascu.iulian »

da.multumesc frumos.dupa cum vad eu in schitza la mine nu e montat asa adica e montat gresit.o sa merg la rulota si o sa montez dupa schitza.la mine carligul acela nu impinge pistonul.defapt el nu atinge absolut nimic.cred ca trebuie intors invers.
dacia logan 1.5 dci + dethleffs rt2
ilascu.iulian
Membru forum
16

Mesaj de ilascu.iulian »

defapt invers pistonul sa impinga carligul respectiv.scuze pt exprimare gresita
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Iulian, cel mai bine ar fi sa vezi ce scrie pe dispozitivul de franare inertiala si sa cauti documentatia specifica. Ceea ce am postat eu este o schita de principiu, dar pot exista diferente de detaliu. Sau daca nu te descurci, transcrie pe forum tot ce gasesti scris si vedem care dintre noi te poate ajuta cu o documentatie.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
ilascu.iulian
Membru forum
16

Mesaj de ilascu.iulian »

nu multumesc.a fost de ajuns schita pt ca eu am intors caligul acela l-am montat gresit.si sambata o sa merg la rulota si il aduc la pozitia de pe schitza.momentan cum este montat gresit de mine am frana doar cand actionez frana de mana.dar daca inping protapul nu am pt ca pistonul nu are cum sa ajunga carligul respectiv.multumesc mult.daca nu ma descurc o sa scriu.
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Buna ziua tuturor!
Cred ca am si eu o problema cu amortizorul de la protap: in momentul cand franez face treba buna, in schimb cand plec de pe loc nu mai amortizeaza si face o lovitura groaznica!Dupa cele citite mai sus, am desfacut amortizorul, l-am sters, l-am uns, l-am pus l loc si face la fel.Ce am observat cand l-am scos este faptul ca el sta in pozitia deschis si opune rezistenta f mare cand vreau sa-l inchid;si dupa ce-l inchid el se deschide f puternic.Am inteles de mai sus ca nu e normal sa fie asa; el tre sa culiseze usor si la comprimare si la deschidere,asa-i? Daca e asa anseamna ca amortizorul meu e dus! Daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat de unde as putea cumpara unul, va rog!
In mom in care l-am dat jos am putut sa iau urmatoarele caracteristici:
-sinfura inscriptie pe care am gasit-o este un nr pansonat la baza bucsei din capatul pistonului: 265 217si dedesupt 2
-am masurat urmatoarele cote:lungime cilindru amortizor=205mm; cu tot cu bucsa=24mm; diametru=23-24mm; lungime tija=155mm(in pozitia deschis);diametru tija=7mm.
Va rog ,astept ajutor, pentru ca nu pot merge cu rulota asa!
Respect!
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Ai trei variante Marius. Peti,Exis,Vanuva. In oricare ordine.
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

@Parpaneata:
va multumesc pentru andrumare!Dar e adevarat ca e stricat amortizorul, dupa descrierea facuta de mine?
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Cred ca e rupt in interior. Alta explicatie nu e.
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Eu am schimbat amortizorul si am cumparat de aici: http://www.remorci-rulote.ro/
El nu trebuie sa lucreze usor in niciunul dintre cazuri, adica nici la destindere, dar mai ales la comprimare trebuie sa opuna rezistenta foarte mare, pozitia in mod normal este destinsa.
Indicativul de pe amortizor nu e bun decat daca-l cumperi direct de la producator, daca-l cumperi de la un comerciant de rulote sau remorci atunci trebuie codul care este scris pe protap, cei de la Gamapel o sa-ti explice pe care trebuie sa-l dai, cu restul, adica : Exis, Peti, etc, nu prea te descurci si spun asta nu ca sa fac antireclama, dar asa este pentru ca eu nu am reusit.
In final imi cer scuze inacaodata de la cei enumerati ca sunt un cumparator fidel al lor, chiar acum am comanda la ambii dintre ei, dar astia de la Gamapel cu asta se ocupa.

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

Poti sa incerci si la www.knott.ro, au magazin in Dobroiesti.
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Da are dreptate Relu si ei te pot ajuta.

Scrie răspuns