Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Am vizitat Izbucul Tauz,superb,cu istoria lui....poate mai putin fericita deoarece un polonez si-a pierdut viata in 2002. Apoi Pestera lui Ionele si mai tarziu o moara de apa...functionala! :D
Astazi vrem sa vizitam Cetatile Ponorului,Cheile Galbenei si Pestera Focul Viu! Problema este ca....se cam merge mult pe jos....si eu...! :lol: Vom vedea. Revin pe seara cu ce am reusit! Calin a inebunit ptr ca vrea sa plecam si eu....scriu pe forum!
Ultima oară modificat 26 Aug 2008, 07:50 de către parpaneata, modificat 1 dată în total.
De plecat e usor, de ajuns din nou acolo e mai greu.
Zona aceea impune o campare de vreo doua saptamâni, ca ai ce vedea.
Mergi pe jos, te odihnesti, privesti ... si câstigi! :lol: :D
Astept cu interes poze!
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius
@Parpa
Abia cand ai vazut toate astea poti sa spui ca ai vazut Padisul :
Pesteri, avene:
* - Ghetarul Focul Viu (al treilea, ca marime, din Romania, recomandabil a fi vizitat pe la amiaza când, razele soarelui, ce patrund în pestera printr-un horn, dau scânteieri de foc stalagmitelor)
* - Pestera Cetatile Ponorului (tuneluri subterane inundate, cascada)
* - Pestera Cetatea Radesei (sali mari, hornuri - avene, canion la iesire)
* - Avenele din platoul carstic Lumea Pierduta (Negru, Gemanata, Acoperit)
* - Pesterile din bazinul Groapa de la Barsa (Zapodie, Neagra, Ghetarul de la Barsa)
* - Ghetarul Bortig (al doilea, ca marime, din Romania; aven)
* - Pestera din Valea Galbenei (tunel subteran, 100 metri)
* - Pesterile din Circuitul Somesului Cald (Honu, Uscata - sala uriasa, Tunelul Mic)
* - Pestera Sura Boghii (usor ascendenta, sub Pietrele Boghii)
* - Pestera Caput (colectorul tuturor apelor din zona, galerie descendenta în trepte, cascade pe 2000 metri)
* - Pestera Padis (galerie descendenta)
* - Avenele din Varasoaia (trei)
* - Pestera de la Izbucul Ursului
* - Cheile Somesului Cald (cascade, pesteri, punct de belvedere, canioane, albia Somesului)
* - Cheile Vaii Bulbuci (izbuc, cascade; salbatice si inaccesibile)
* - Cheile Vaii Oselu (izbuc, cascada)
* - Cheile Vaii Boga (izbuc, cascade, canioane)
Poieni:
* - Poiana Ponor (izbuc, râu cu meandre, ponoare, sorburi)
* - Poiana Florilor (poieni în panta alternând cu ochiuri de padure; flori, iarba sau fân cosit, izvor)
* - Poiana Balileasa si zona La Grajduri (doline, izvor, Valea Cetatilor, punctul de intersectie al multor trasee)
* - Poiana Varasoaia (2 platouri carstice, 2 lacuri, doline, pesteri, avene)
* - Poiana Radesei (locul de nastere a Somesului Cald, cascada, canion)
* - Sesul Padis (platou carstic aproape plan, ciuruit de nenumarate doline; drumuri forestiere, vai, lacuri, o pestera, un izvor)
Puncte de belvedere, creste:
* - Piatra Galbenei (vedere spre Valea Galbenei, Groapa Ruginoasa si Vârful Tapu)
* - Pietrele Boghii (vedere spre Valea Boga, Depresiunea Beiusului)
* - Gardu Boghii (vedere spre Valea Boga, Depresiunea Beiusului)
* - Vârful Biserica Motului (vedere spre Sesul Padis, Magura Vânata si Culmea Cârligate)
* - Vârful Varasoaia (vedere spre Valea Boga, Cheile Somesului, Magura Vânata, Sesul Padis, Groapa Ruginoasa)
* - Culmea Cârligate (Valea Draganului, Valea Somesului, Depresiunea Beiusului, Padis)
- Creasta Magura Vânata (vedere asupra întregului bazin Padis,Tapu, Groapa Ruginoasa, Cucurbata Mare)
Poate ca in viata asta voi reusi sa vad cat mai multe din aceasta lista !!!
Vreme buna si distractie la maxim !
Uf, ce mai speriat! Am crezut ca le-ai vazut pe toate astea, ca traiai degeaba de-acum încolo! :D :lol: :lol:
Acum vorbind serios, pentru alt an ar trebui sa facem o tabara a RV-ului în zona, pentru cel putin o saptamâna.
Sunt cu atât mai invidios cu cât îmi propusesem aceasta zona pentru acest an, dar cel putin traiesc cu speranta ca am de vazut ceva minunat în viitor.
Sa aveti puterea sa treceti peste tristetea despartirii de aceste locuri si de anturaj!
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius
Ai uitat Poiana Onceasa (care are importanta unui nod feroviar ) si o pestera deosebita ( si protejata din cauza miilor de fosile existente in interior) Pestera Zmeilor.Ambele vizitate de subsemnatul :)
Fişiere ataşate
Picture 164.jpg (55.89 KiB) Vizualizat de 2622 ori
Am facut....doar o parte din ce ne-am propus. Cheile Galbenei si...Pestera Meziad! Am vrut sa facem traseul Cheile Galbenei-Cetatile Ponorului si....am renuntat pe drum! Este un traseu pentru avansati....exact cum explica Sandu mai sus! :D Ne-am oprit la...cablurile si lanturile de sustinere din...."canion"!!! :lol: O sa va pun poze cand ajung acasa. La Izvorul Viu s-a rupt nu stiu ce drum de acces si se poate vedea numai de sus si....numai in jurul orei 14,dupa cum am inteles. Atunci bate Soarele intr-un unghi favorabil. Ok! Am plecat mai departe pe Cheile Galbenei urmarind tot felul de semne de traseu pe copaci sau stanci si am ajuns in drumul de Padis pe care.....il renoveaza si circulatia e blocata! Problema e ca blocajul e facut cum vi dinspre Beius iar noi,coborand de pe drumul Cheilor si neintalnind nici un semn.....am mers pana la gropile sapate in drum! Dezamagiti am rostit in cor..."retur acasa"! :lol: Pe drumul de intoarcere,pe sosea de asta data,Amalia si Calin s-au gandit la Pestera Meziad. Excelenta idee! Este o pestera deosebita,cu o deschidere foarte mare,cu mai multe nivele si....in care natura s-a auto depasit! :lol:
Astazi incercam sa plecam la....9:23!!! :lol: Asa vrea Calin! Cica nu la si 30! Trebuie sa plecam ca trenurile! La ore de astea cu....virgula! :lol:
Incercam din nou...."marea cu sarea"! Adica alt traseu,de mers pe jos de asta data,pana la Cetatile Ponorului.
Dupa ce vedem si astea....cred ca o sa o luam spre casa. Cu parere de rau desigur! Revin cu.....alte peripetii deseara! :D