Si noi tot acolo vom merge la anul. Pana si nevasta care este oraseanca convinsa a zis ce Paris, ce Coasta de Azur, tot aici venim.
Daca toate merg asa cum vrem noi o sa mergem prin Finlanda, la Mos Craciun si la Tromso sau de ce nu la Capul Nord. Poate chiar mai devreme, sfarsit iunie inceput iulie sa prindem noptile albe. Nu stim cum sa facem sa "sarim" peste drumul pana acolo pentru ca este al naibii de departe.
Am merge acolo pentru natura, natura nealterata de prezenta umana. Orasele sunt sub oricare din cele vizitate de tine anul asta, inclusiv Oslo, Malmo sau Goeteborg pline de emigranti. In Goeteborg am vazut doua fete ale orasului, ziua un oras linistit, curat, cu oameni la locul lor iar sambata seara un centru al orasului asemanator cu ce se putea vedea la noi cand se faceau festivalurile berii, mizerie, galagie, aglomeratie de nedescris, numai betivi (tineri de 15-25 ani) cu sticlele in mana. Cu toate astea nu am vazut nici in Goeteborg si nici in Oslo unde am prins Festivalul Multiculturalitatii (al emigrantilor stabiliti in Norvegia) pe nimeni sa se cearta sau sa se bata, sa se imbranceasca sau sa se impinga chiar daca erau beti erau euforici. Ca fapt divers, in Malmo persoanele cu cel mai comun nume poarta numele .......... Mohamed, de ce oare ???
Si mai m-as duce acolo pentru modul de a circula si lipsa stresului cu gabaritul rulotei. Pana am iesit din Romania au fost 3 accidente printre care si un camper rasturnat iar la intoarcere chiar cu doua masini in fata noastra a sarit unul din fata unei carciumii unde era o nunta pe capota unui Cielo iar la Cluj pe dealul Feleacului abia sosisera pompierii sa-i stinga masina lui Dobos. In rest, tot drumul nici macar un accident, si am mers ceva.
Sanatosi (si la punga grosi) sa fim ca le rezolvam (vizitam) pe toate incet incet ca melcul cu casa-n spinare. :D
Si am mai vrut sa spun mai demult ca nici o fotografie nu poate reda imaginile asa cum le percepe omul la fata locului indiferent cine o face (si mai ales la rezolutia asta mica si doar 100k)

Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ