Joi 5 aprilie - Grein. Ne-am luat ramas bun prelungit de la gazde, pt ca ne-au oprit la o cafea in terasa. Vremea era superba, contrar prognozei. Ne-am despertit cu promisiuni de revedere.
De la Grein la Ybbs, am mers pe malul Dunarii. Aceast segment pe linga Dunare, este obligatoriu de vizitat, pt a se vedea cita perfectiune este intre munte, linia de tren, sosea si Danubiu.
Pina sa ies din camping, am fotografiat doua pasagere ce fac plimbari intre Wiena si Passau. Ma uitam si gindeam, ce "rau o fi" de acei turisti ce stateau tolaniti la soare pe puntea vasului
Am traversat Ybbsul si am iesit in autostrada ce duce la Wiena, agale, pt ca nu ne saturam de peisaje. De aici n-am mai contat.. Nu stiu cum a trecut timpul, bine ca vremea a tinut cu noi.
De obicei alimentam la OMV ul dintre Wiena si vama, de am luat si vigneta pt. Ungaria, numai ca nu a mai fost 8 euro ci 12. Nici nu m-a interesat.. Renuntasem la micul de jun, il uitasem.
Nu uitasem, dar nu stiam cum sa trag mai tare sa intru in tara. Maria a facut totusi si o gustarica din mers, cozonac cu unt..Nu mi-a venit sa cred ca pe Austria-Ungaria aveam 24-25 grade.
Ne-am oprit un pic si la shoping pina sa intram in Ungaria, apoi am continuat mai "tare" ca de obicei..spre M0. In cele din urma am oprit si am mincat ceva rapid tocmai spre seara, la 5,30
Am avut parte de o sosea aglomerata, cred ca din cauza Pastelui catolic, foarte multe masini, iar TIR uri nu mai zic. La 8 seara, 9 ora a noastra, dupa 3 km de la Vama ne-am oprit.
Am decis a inopta aici, linga motel Labai, asta-i numele, pt a-l astepta si pe Nick ce era la Wiena. Imediat am comandat o bere si-o ciorba de burta. Doamne, ce bine-i acasa la noi..
Miine dimineata, vom opri o ora la Arad, la o familie, pe care am vrea sa o cunoastem, dupa care ultimii 500 km sint floare la ureche.. In plus, putem sa ascultam radio "in romana"
Deci Cipi se adevereste, ca cele "3 luni in camper", sau disparuti 99 de zile, s-au incheiat..Gata. In weekend vom fi acasa la odihna, la povesti cu familia si apoi pregatirile de Paste.
Am mutat ceasul pe ora noastra si constat ca-i 2,30 deja trebuie sa apara si urmasul. Am sa-mi desfac o bere, ca n-o fi foc si o sa o beau linistit cu gindul ca ne vom regasi in curind :)
Va dorim tutoror, un weekend placut, cu pregatiri pt excursia de Paste, de care ne mai desprte numai o saptamina. Va multumim, pt. tot dar, mai ales pt. "sprijinul moral" acordat !
.