Westfalia Amundsen 600D

prezentare RV
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Dragos-Iulian Dobrovat
Membru fondator
19

Re: Westfalia Amundsen 600D

Mesaj de Dragos-Iulian Dobrovat »

acciza la gpl este 626,84 lei /tona la o densitate teoretica de 0,54litri/kg.
Cu stima si deosebita consideratiune,
Dragos D

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL
lesovici ionut
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Ian 1979

Mesaj de lesovici ionut »

Dragos-Iulian Dobrovat scrie: 10 Mai 2019, 10:12 acciza la gpl este 626,84 lei /tona la o densitate teoretica de 0,54litri/kg.
Asa este. Eu mă uit la acciza aplicată pe tonă (masă) tocmai pentru că cei 3 combustibili au densități diferite. Dar noi cumparam litri (volum) si calculam consumul in litri, asa ca merită calculate accizele raportate la ambele - sub rezerva ca, asa cum ati precizat, la GPL avem o densitate teoretica, procentele de butan și propan din amestec fiind diferite în funcție de sezon (și probabil producător).

Dacă judecăm în unități de măsură pentru masă - acciză / tonă:
BFP - 2647,56
M - 2243.76
GPL - 626,84
Dacă considerăm GPL de referință, atunci acciza pe tona motorină ar fi cu 257,9% mai mare.

Dacă judecăm pe volum, - acciză / 1000l:
BFP - 2038,62
M - 1895,94
GPL - 1160,81 (calculat ca 626,84 / 0,54 - e corect?)
Dacă considerăm tot GPL de referință, atunci acciza pe mia de L de motorină ar fi cu 63,32% mai mare.

Adevărul în buzunar e undeva între cele 2 metode de calcul: 1l de motorină are mai multă energie fata de 1l de benzină care, la rândul său, are mai multă energie față de 1 l de GPL.

(Cu rezerve pentru modul de calcul ... nu mi-a plăcut matematica la școală)
lesovici ionut
Membru forum
11

Interesant este si articolul acesta: https://en.wikipedia.org/wiki/Fuel_tax care descrie taxarea combustibililor in diferite părți ale lumii (inclusiv în 7/8 țări europene ... în funcție de cum privim Europa... cu sau fără Rusia) și care atinge și problema taxei de drum incluse în prețul combustibililor.
lesovici ionut
Membru forum
11

Salutare
Am facut un tur video al autorulotei - link mai jos.
Dupa 2 ani si aproape 40,000 KM imi place. Duba s-a rodat frumos - si eu m-am rodat alaturi de ea :)
Imi doresc mai mult timp alocat calatoriilor, ceea ce va urez si vouă.

Scrie răspuns