Stealth Camper Van

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Grosu M Viorel
Membru asociat
15
Oras: Cernavoda, Constanta
Data nasterii: 16 Mar 1960

Re: Stealth Camper Van

Mesaj de Grosu M Viorel »

Domnule Roman, atata timp cat partea auto a autorulotei este mai veche de 12 ani veti face ITP o data pe an. Autorulotele mai noi de 10 ani vor face ITP din doi in doi ani.
Fiat Ducato 1.9 td, Dethleffs
VW Passat 1.9 tdi + Abi Award Daystar
0766223301
SERGHEIDIN
Membru asociat
10
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 03 Feb 1967

Mesaj de SERGHEIDIN »

Uite o ,,provocare" pentru noua conducere .ITP la autorulote la 2 ani indiferent de vechime avand in vedere ca sunt folosite in proportie de 10% fata de un turism sau autoutilitara...:))
Mircea Ionescu
Membru fondator
18
Data nasterii: 29 Iun 1972

Mesaj de Mircea Ionescu »

Dl Predonu, probabil ca aveti dreptate, dar in momentul acesta prioritatea mea e sa o termin mai repede, dupa aceea vedem ce mai facem. Multumesc pt sugestii.
Opel Movano 2003
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

Roman Vasile scrie: 20 Mai 2019, 14:41 D-nule Predonu, va rog sa postati aici documentul care legifereaza ITP la 2 ani la autorulote...
Ultima modificare a legislatiei referitoare la ITP a fast facuta prin Legea nr. 260/2017 cu intrare in vigoare
la data de 20 mai 2018.

In doua cuvine... cu ce vine nou legea:

În conformitate cu art. III al Legii nr. 260/2017, prevederile art. 2 alin. (3) lit. b) şi art. 2 alin. (31), astfel cum au fost modificate prin lege, se aplică de la 1 ianuarie 2018; prevederile respective se referă la periodicitatea de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP) la autoturisme (autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult 8 locuri pe scaune):
pentru autoturismele cu vechimea de cel puţin 12 ani, intervalul de efectuare a ITP se reduce de la 2 ani la 1 an (cu excepţia vehiculelor de interes istoric);
– pentru autoturismele noi, intervalul de efectuare a ITP creşte de la 2 ani la 3 ani;
– pentru autoturismele în circulaţie, data următoarei inspecţii tehnice periodice menţionate pe anexa la certificatul de înmatriculare al vehiculului rămâne valabilă.

Pt. autorulote:
- primul ITP la 4 ani daca a fost achizitionata de noua;
- urmatoarele ITP-uri din 2 in 2 ani pana cand autorulota a implinit 12 ani de la data fabricatiei (inscrisa in CIV);
- anual, dupa ce a implinit varsta de 12 ani.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

Mda...camperul meu are peste 12 ani, asa ca ma pot duce anual :( . Asta nu mai are nici o legatura cu starea reala. Are in schimb legatura cu buzunarele largi a statiilor ITP si bineinteles cu a acelor sus pusi care au hotarat aberatia asta. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
Oricum multumesc de raspunsuri!
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Mircea Ionescu
Membru fondator
18

Am terminat in sfarsit izolarea... A durat de 3 ori mai mult decat am estimat initial, dar sunt multumit de ce a iesit.

Am vopsit tot interiorul si plafonul pe exterior cu vopsea anticondens, termoizolanta Thermo Top
Am bagat in toate gaurile mici spuma poliuretanica. In gaurile mari si pe unde treceau fire am bagat vata minerala.
Pe podea, plafon si pe pereti am pus placi din polistiren extrudat de diverse gosimi ca sa iasa la fata cum trebuie.
Apoi am acoperit totul cu folie PEE de 5 mm.
In final pe podea am pus tego de 18 mm si linoleun, iar pe pereti placi HDF.
Deasupra cabinei, pe partea curba a plafonului am pus neopren de 5 cm.
Am dublat geamurile la interior cu plexiglas de 4 mm. (Data viitoare o sa le fac triplex, e suficient loc)
Pe grizile laterale de sus am pus niste profile din lemn mai groase (fierte in ulei) ca sa pot prinde de ele dulapuri suspendate.

Intre timp i-am mai montat pe plafon un portbagaj zincat cu scara pe usa din spate si scut motor metalic.

Acestea fiind zise trec la mobila si incep cu patul care trebuie neaparat sa se poata transforma in birou (nu pot sa traiesc fara birou, sunt dependent).
Voi dormi de-a lungul masinii, am nevoie sa aiba minim 195 cm lungime, sa nu aiba nimic la picioare si sa se poata transforma in birou.
Va fi la inaltimea de 75/80 cm fata de podea.
Il voi face pe un cadru metalic si apoi mai ma gandesc care ar fi solutia optima.

Sper sa termin pana de Craciun patul si sa trec la bucatarie / baie...
Fişiere ataşate
pt club rv final izolare.JPG
pt club rv final izolare.JPG (163.67 KiB) Vizualizat de 2445 ori
Opel Movano 2003
Florin Herciu
Moderator
12
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Mesaj de Florin Herciu »

Impresionant. Felicitări și mult succes cu mobilierul.
(...)
Tucson 2.0 CRDi, Avento Royal 395 TL DeLuxe
0721-299-111
Mircea Ionescu
Membru fondator
18

Patul nu e inca gata, dar e gata instalatia electrica... I-am instalat 2 panouri de 160 w cu 2 acumulatori de 150 Ah fiecare si un inveror de 1000 W. Cu ocazia asta am cunoscut (in sfarsit) un om serios si foarte bine pregatit. M-am inteles cu el perfect, a inteles exact ce vreau si a venit cu solutia optima. A facut lucrarea exact asa cum ne-am inteles, la timp, a avut totul pregatit, nu mi-a cerut sa-i aduc eu tot felul de materiale silicon, bride de fixare sau alte aiureli, a avut absolut totul pregatit cand s-a apucat de treaba, n-a umflat pretul in final, ce mai, o placere. Pacat ca face doar electrice. Daca aveam cate unul ca el la fiecare lucrare eram gata de mult... Daca are nevoie cineva de un electrician bun si serios pt rulota, camper, casa sau altceva il recomand cu caldura. Nu-i scriu nr de telefon aici dar puteti sa mi-l cereti.

Sunt in lucru patul, bucataria, aerul conditionat si incalzirea...
Opel Movano 2003
Nelu Predonu
Membru forum
12

Mesaj de Nelu Predonu »

Felicitari ! Incet, incet avansati.
Am o intrebare. La ce folositi acea structura metalica grea de deasupra panourilor ?
Mircea Ionescu
Membru fondator
18

Imi cer scuze, abia acum am vazut mesajul, este portbagajul. Ma gandesc sa leg de el o veranda si probabil ca o sa mai pun cate ceva pe el...
Opel Movano 2003
Nelu Predonu
Membru forum
12

Mesaj de Nelu Predonu »

Mi-am imaginat ca-i portbagajul :) V-am intrebat acest lucru vazand cat de mare si greu pare sa fie acel portbagaj metalic. In general, in conversii se tine cont de greutatea la care ajunge van-ul la final, dupa umplerea tuturor rezervoarelor, imbarcarea pasagerilor si adaugarea tuturor acareturilor necesare pentru un camper.

Din ce am observat pe parcursul conversiei, nu ati tinut cont de greutatile adaugate.
Ganditi-va ca aveti deja doua baterii de 150Ah, ati pus pe podea TEGO de 18 mm foarte greu, (mergea de 9 sau 12 mm fara probleme), acum vad ca va ganditi si la un AC (daca-i de plafon nu stiu unde-i mai faceti loc), mai este si acel portbagaj metalic imens, scara, plus ce ati mai bagat pana acum prin pereti, podea si plafon... si spatiul de marfa este inca gol la interior.

Ca sa legati o veranda de acel portbagaj... nu-i o solutie, s-au poate fi, dar este una proasta. In caz de ploaie va va intra apa la greu printre veranda si plafonul masinii. Pe parcurs, in functie de bani, cautati sa puneti o markiza adecvata (fie si sh) pentru asa ceva. Prin intermediul unor suporti de markiza speciali masinii dvs. o montati ca la carte.

Eu, in locul dvs. as zbura rapid de pe masina acel portbagaj care aduce numai inconveniente... surplus mare de greutate, aspect indoielnic, umbra la panouri, strica aerodinamica masinii, zgomot deranjant in mers (fluierat) de la curentul de aer, consum marit... si pentru ce ? Ca poate o data, de doua ori pe an veti sprijini ceva pe el ? Aveti suficient loc in van si pentru lucruri mai agabaritice transportate ocazional daca ganditi bine configurarea interioara.
Din ce vad, doriti sa mai adaugati si alte structuri metalice la interior. Metalul permite confectii solide, dar este un material greu, rece si impropriu pentru astfel de conversii.

Este bine ca pe viitor sa postati dinainte cam ce va doriti sa faceti, sa cereti sfaturi si pareri colegilor, ca altfel... lucrurile devin tradive.
Spre exemplu:
- ce frigider va doriti sa montati ? Compresor sau absorbtie ?
- ce centrala de incalzire ? Gaz sau diesel ?
- cum produceti apa calda ? Gaz, diesel sau electric ?
- din ce material executati mobilierul ? Pal, panel, HPL, etc. ?
- cum prindeti mobilierul de structura vanului ?
- spre ce rezervoare de apa va orientati ? Dedicate modelului de duba sau universale ?
- ce fitinguri si accesorii folositi la instalatia de apa/sanitara ?
...

Sper ca nu v-am deranjat prea tare cu pmdv, dar mai bine ma-njurati acum, le mai reganditi inca o data, ne cereti parerea cand considerati ca este necesar... sau pur si simplu nu tineti cont de postarea mea.
Mircea Ionescu
Membru fondator
18

Multumesc mult pt raspunsul foarte complex si pt sfaturi. Nu am niciun motiv sa va injur, dimpotriva :-)

Din punctul meu de vedere nu o sa am nicio problema cu greutatea, duba e facuta sa care, nu cred ca va ajunge niciodata sa duca mai mult de 1500 kg. Pana acum sunt pe ea maxim 700 kg si mare lucru nu mai am de bagat in ea...

Aveti dreptate cu tego, la vremea la care l-am montat am cautat 2 saptamani mai subtire si n-am gasit, cred ca a fost o sincopa de aprovizionare...

Aerul conditionat va fi in interior l-am luat deja, urmeaza sa-l montez (e varianta pe 12 v) - https://www.fomcoservice.ro/aer-conditi ... ube-p1948/

Markiza e inca in studiu...

Portbagajul e original de Renult Master, s-a potrivit perfect pe gaurile prevazute de fabricant, nu e o adaptare, nu fluiera. Cu aspectul, e discutabil, mie-mi place cum arata :-) Umbra face, dar de aceea am montat 2 panouri. Posibil ca pe el, la un moment dat, sa vina un cort de masina. Cred ca imi va fi util...

Frigider nu-i pun, in general nu mananc acasa si ce-mi prepar eu dimineata nu are nevoie de frigider :-)

Incalzirea va fi un Eberspracher de 2 kw pe motorina montat sub scaunul din dreapta.

Apa calda nu am :-) Rezervoare de apa nu-i montez, o sa fie sub chiuveta 2 bidoane de 5 litri. Ca sa ma spal pe maini pe dinti, pe fata si sub brat, e suficient. Dus fac in deplasare... Nu sunt fan off grid, voi fi tot timpul intr-un loc in care civilizatia e aproape, pot face dus la camping, sala de fitness, in benzinarii, etc... (In afara poti sa te speli aproape oriunde, nu e asa o problema ca la noi) si s-au inventat servetelele umede... sunt de toate dimensiunile...

Mobila o s-o fac pe masura ce apare nevoia... Nu vreau sa ma umplu de tot felul de obiecte doar ca sa am ce baga in dulapuri. Prefer sa raman la minimul necesar. Deocamdata o sa fie doar un dulap (din pal, ancorat in podea) care sa contina chiuveta, aragazul, 3 sertare si o toaleta uscata - https://www.olx.ro/oferta/toaleta-porta ... 9bb051c73b

Inca o data multumesc mult pt sugestii si sfaturi, sunt foarte bine venite.
Opel Movano 2003
Scrie răspuns