Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Am calculat cu, calculatorul de mase aflat pe site si pot trage fara probleme o rulota cu mma de 1100 kg.Legat de spatiu nu imi pot lua o rulota mica intrucat am 3 copii mici si nevoia de spatiu e mare.Cred ca am scris in pagina anterioara nu am timpul necesar sa ies cu rulota cat mi-as dori.ca iesiri vor fi 2 concedii pe an si cateva iesiri sporadice la sfarsit de saptamana si numai in apropiere asa ca nu am de ce sa imi fac probleme.La toate iesirile voi fi insotit de minim 2 ,3 masini.
L.E.Peti am observat ca are opel astra caravan(cu greutate proprie mai mica decat vectra C,deci eu nu am de ce sa imi fac probleme de greutatea rulotei atata timp cat ma inscriu ca greutate in calculele respectibe) :D
Salutari Arcadie ! Bun venit ! :lol: Ar fi indicat sa-ti completezi Profilul cu LOCATIA , iar la semnatura sa treci marca si tipul rulotei si a auto tragator !
Sunt un rulotist incepator. Am avut vreo 3 iesiri asta vara .
Prima a fost in campingul de la Cumpana. Drumul a fost bun pana la barajul Vidraru. De acolo a inceput cosmarul, plin de gropi si cratere. De mentionat ca am luat-o pe varianta scurta, adica prin tunelu’ acela de la Vidraru. Recomand varianta cealalta.
A doua a fost Bucuresti-Viena -Praga. Totul a fost ok pana pe autostrada din Austria cand remorca a inceput sa faca stanga-dreapta si masina la fel. Prima data cand a inceput sa faca asa aveam 120km/h (era vale); am zis ca e din cauza vitezei si am lasat-o la 90. Dupa un timp iar a inceput sa faca asa , am tras pe dreapta, am verificat rotile, carligul. Vantul batea usor si tocmai se oprise ploaia. Credeti ca din cauza vantului facea stanga-dreapta? Daca imi puteti da ceva sfaturi, va multumesc anticipat.
A treia iesire a fost pe Valea Cerbului, unde m-a prins ploaia si am iesit destul de greu din valea unde am campat.
Bun venit Ionut !
In primul rand ar fi util de stiut daca rulota este dotata cu sistem de cuplare antibalans (si daca exista in ce stare este), apoi este de remarcat ca viteza recomandata pentru tractarea rulotei este de 80Km/h, orice balans la viteza mai mare amplificandu-se si antrenand in balans si autoturismul.
De asemenea, vantul poate fi una din cauze, mai ales in zonele in care exista "culoare de vant" (in Turcia am vazut un microbuz rasturnat un viaduct pe autostrada intr-o zona cu vant lateral puternic).
Da-ne mai multe amanunte si sunt sigur ca se vor gasi colegi dornici sa te ajute in rezolvarea problemelor.
Salut Ionut, bine ai venit! Sa stii ca daca tot ai rulota ar fi bine sa iesi ...mai des (adica out, :)glumesc scuze , cu ea , altfel trebuie sa ne cunosti si sa mergi cu noi , urmareste forumul! :D
Salut si bine ai venit. Indicat ar fi fost sa te prezinti la topicul R V-ul meu,dar nu-i nimic asa e la inceput plus ca mai trebuie sa te acomodezi cu forumul.
Eu locuiesc tot in Bucuresti,tot in sectorul 4,si am tot un Logan diesel 1.5 DCI,si o rulota tot Chateau. :shock: :lol: :lol:
In primul rand ti-ar trebui un stabilizator anti balans,SSK(poate deja il ai),in functie si de greutatea rulotei,acesta are rolul de a diminua balansul,de al reduce dar in nici un caz sa nu mai mergi cu Loganul cu 120 km/ora indiferent de ce stabilizator ai avea pentru ca Loganul este o masina usoara.Daca ai cumva acest stabilizator sa nu cumva sa crezi ca esti lipsit de griji si de riscuri.Iti spune asta unul care a patito,anul trecut in drumul spre Murighiol la intalnirea noastra anuala,la depasirea altui coleg tot cu o rulota,la 110km/ora era sa devin ingeras si eu si familia.TE ROG CU LOGANUL SA NU DEPASESTI MAX.90/KM ORA.Eu conduc de aproximativ 20 de ani,am SSK-ul cel mai mare, pt.rulote de 3 tone si stiu ce-ti spun.Fie iti iei o rulota mai usoara,fie schimbi masina,sau mergi cu cel mult 90 km/ora,si nu uita ca de multe ori si asta este o viteza mult prea mare pt.un asemenea ansamblu si indicat ar fi 80 km/ora pt.ce ai tu.
Ce masa proprie are rulota ta ? Dar MMA ? Cred ca nu are masa proprie peste 750 kg.
Daca mai nelamuriri nu ezita sa intrebi,eu sau colegii de forum iti vor raspunde.
Sa auzim numai de bine.
Va multumesc pentru intampinare! Rulota este din 1997 si are cupla antibalans.Din cate stiu eu nu este ssk. Este o cupla olandeza rosie si are intr-o parte ca la unele rezervoarele, strangi pana face tac tac :) Nu stiu daca functioneaza sau nu.Cum pot sa verific? Viteza cu care merg de obicei este 90 (stau in spatele unui tir).Masa proprie a rulotei este de 850 kg si MMA acum are 1080kg inainte de detarare avea 1250kg. Stiu ca nu e bine, dar poate reusesc anu asta sa imi iau alta masina. Ce pot sa fac daca incepe iar sa se balanseze? E ok daca franez usor? Multumesc
In niciun caz ! Cel mai simplu este sa reduci acceleratia . O reducere ceva mai brusca a vitezei nu face decat sa accentueze balansul. Reducand acceleratia intra in functiune frana de motor. Cel putin eu asa am facut si am avut rezultate, dar pe drumurile din Romania (A2) unde este foarte usor sa intri in balans chiar si la 90-100km/h.
Dupa descriere,pare sa fie cupla AKS 1300.Mai are in partea opusa rotitei care face "tac" o parghie rosie,care trebuie apasata ca sa aiba efect antibalansul.Am si eu si lucreaza bine,dar din ce am observat,reduce balansul pe verticala,nu si pe orizontala(de fapt studiind constructia lui,rezulta acelasi lucru)