Stimati colegi,
In urma discutiilor avute in CD si la sugestia unor nembrii din asociatie, va propun celor interesati, sa sarbatorim Pastele 2014 in localitatea Gyula din Ungaria.
Iata argumentele pentru care eu personal am facut aceasta alegere:
- Camparea se face in Mark Camping situat in zona centrala a orasului Gyula, aproape de complexul de bai termale recent modernizate si foarte aproape de granita cu Romania, punctul de trecere a frontierei de la Varsand.
- La aprox. 300 de metri de camping se afla o biserica ortodoxa unde putem participa la slujba de inviere si de unde luam lumina.
- In camping sunt asigurate toate conditiile pentru pregatirea sarbatorii (prepararea mesei de Paste, vopsit oua rosii, socializare etc.). De asemenea se asigura apa potabila, electricitatea, apa calda, toalete.
- Dupa negocierea cu patroana campingului am ajuns la o reducere a pretului de campare pe zi de la 19 euro la 12 euro/echipaj (rulota+masina+2 persoane), daca vom fi peste 10 echipaje.
- Noi am fost de Paste 2013 tot in aceasta locatie, am ramas placut impresionati de comunitatea mica de romani din zona Gyula si felul in care s-a desfasurat slujba la Biserica ortodoxa din localitate.
- Am apreciat si conditiile bune din incinta complexului de bai termale, unde accesul se face cu plata biletului de intrare. Plata se face in forinti iar studentii, elevii, pensionarii au o reducere la plata.
Alte detalii (perioada exacta, trasee, puncte de intalnire, programe, coordonate locatie, etc) putem sa le discutam prin e-mail
isturz@gmx.net sau telefon 0720 535774.
Ioan Sturz