Rally Adria, 22-29 iunie 2013

Intalniri nationale si internationale
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Re: Rally Adria, 22-29 iunie 2013

Mesaj de Popa Violeta »

Asta era si ideea, D-le Prund : sa propunem itinerarii, locuri si monumente ce merita vizitate, sa discutam care este cel mai bun traseu pana la Njivice si care va fi traseul de intoarce in tara. Noi, acum trei ani, am facut un tur de forta parcurgand distanta de la Felix la Plitvice jezera (830 km) intr-o singura zi. Dar nu cred ca voi mai face asemenea greseala vreodata. In ceea ce priveste Serbia si Bosnia-Hertegovina nu ma pot pronunta deoarece, din aceleasi motive ca si Dv. nu le-am tranzitat niciodata. Totusi imi doresc din tot sufletul sa vad orase ca Dubrovnik, Split (o Nisa in miniatura), Zadar, Togir.
In ceea ce priveste vama in Croatia (am intrat si am iesit de patru ori), nu am avut nici un fel de probleme. Au solicitat actele personale si ale masinii si atat. Nu au controlat nici in masina si nici in rulota. Este normal ca atunci cand pleci in concediu sa ai la tine vin, bere, tuica, dar in cantitati rezonabile. Doar nu faci trafic cu bauturi. O singura data am fost intrebati (in vama Bors) daca nu transportam tigari. Sotul meu i-a dat cheile de la rulota sa se uite dar vamesul s-a lasat pagubas.
In orice caz, daca se merge prin Ungaria, camping Mako sau Termal camping din Szeged pot fi puncte de intalnire pentru colegii care merg spre Njivice. Anul trecut in campingul termal de la Leteny s-au intalnit 8 rulote de maghiari si dimineata la ora 8 au iesit grupati spre Krk. Au fost vecini cu noi in ambele campinguri.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

In zona Szeged am stat in acest camping: http://www.eurocampings.co.uk/en/europe ... ng-104574/ - si mi s-a parut un camping simpatic: e un strand/lac natural intr-o padurice, camping-ul este in padurice printre copaci batrani. Este multa umbra si mie mi s-a parult mult spatiu, dar cand am fost noi acolo am fost singura rulota din camping! In afara de noi mai erau in camping niste francezi intr-un cort. Strandul parea parasit, eram deja spre sfarsitul sezonului si era un pic rece pentru baie.
DSC_0140.jpg
Atentie cand va uitati pe harta: pare aproape de autostrada M5, dar nu exista o iesire de pe autostrada langa Szikos, sunt circa 10 km de la iesirea de pe autostrada la camping. Pana in Szeged sunt vreo 12 km. Foarte aproape de acest camping (pe partea cealalta de lac) este un camping de nudisti.

Noi ne-am oprit la acel camping pentru ca parea cel mai aproape de Szeged, pentru a vizita Aquopolis-ul din Szeged. Surpriza noastra: lipit de Aquopolis este un camping, acesta: http://www.szegedkemping.hu/index.php/en/ Am si intrebat la receptie daca se poate merge acolo cu rulota de 7 metri cum e a mea, raspunsul a fost afirmativ. Daca acesta este camping-ul la care va referiti, atunci eu am niste dubii in privinta accesului. Calea de acces spre poarta este cu sens unic, si iesirea trece printr-un pasaj pe sub un drum mai mare; Mie mi s-a parut ca pasajul este insuficient de inalt pentru rulota. Mi-am propus sa verific acest aspect, dar ni s-a modificat programul si n-am ajuns sa verific. Mie mi-ar place sa ma insel si sa existe o cale buna de intrare/iesire cu rulota de 7 metri, pentru ca vreau sa mai merg la toboganele de la Aquopolis. Nu-i deloc rea o oprire in tranzit acolo, repet, cu conditia sa se poata intra si iesi, sa nu trebuiasca sa ma intorc cu rulota pe sens interzis pentru ca altfel nu pot iesi.

Ar fi tare buna o confirmare din partea cuiva care a fost acolo ca accesul este in regula.
2013-02-25 17_55_18-Napfényfürdő Aquapolis Szeged, Szeged, Torontál tér, Hungary - Google Maps.jpg
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

In privinta cantitatilor de alcool din rulota; avertizarea MAE este clara: 2 litri de alcool, asta-i tot! Eu personal o sa am grija sa ma incadrez in respectivele norme, asta in caz ca ma intalnesc cu un vames "zelos". Mie mi-e usor: nu sunt nici producator de vin, nici de coniac, nici de visinata 😉 Daca iau ceva cu mine inseamna sa cumpar, si daca tot cumpar, pot cumpara direct la destinatie. Mi se pare totusi un aspect de avut in vedere.

Si eu am trecut de N ori granita, n-am fost controlat practic nici o data. O singura data mi-a cerut un vames Bulgar/Grec (la trecerea din Bulgaria in Grecia) sa deschid portbagajul de pe masina, dar eu cred ca l-am deranjat de la cafea sau vroia pur si simplu sa vada cum arata. Asta nu inseamna ca nu se fac controale: la granita dintre Romania si Ungaria, de exemplu, am vazut multe masini oprite si verificate.

Legislatia Croata este probabil foarte apropiata de a noastra, pentru ca la fel ca la noi legislatia lor se vrea armonizata cu normele comunitatii europene: din Iulie vor fi si ei membri UE! Serbia si Bosnia nu sunt, si legile lor nu au prea mare legatura cu legile UE. In mod normal nu conteaza, dar e bine de stiut.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Am inceput sa cochetez cu ideea de a participa si noi la acest eveniment.
Sper ca in curand sa ma hotarasc definitiv.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Varianta prin Budapesta este mai economica si mai rapida.
Dar indiferent pe ce drum ajungem acolo traseul trebuie impartit in doua sau trei parti. Inainte de raly preturile la campinguri sunt cu circa 7 euro ep zi mai mici (cam in 20 iunie se schimba tariful).
Plitvice trebuie programat de sine statator si e bine sa fim acolo inainte de ora 10. Sunt trei variante de traseu care se face de trei dificultati (lungimi) diferite
Cel mai scurt dureaza 4 ore si se pleaca cu un kikicar mare care ne lasa in punctul cel mai indepartat de unde se merge pe jos pe poteci amenajate de o frumusete ireala. Traseele mai lungi cunt de 6 si 8 ore toate printre lacuri si cascade peste si pe sub ele, prin pesteri sau pe langa, etc.
Traseul se termina cu un drum cu un vaporas pe lacul mare pana la unul din punctele de plecare, unde sunt si parcarile. Programul este intre 9 si 18 dupa care parcarea este golita de catre paznici si prin urmare nu se poate dormi acolo nici in camper.
Exista insa nu departe de acolo un camping privat sau chiar mai multe.
Dar acest obiectiv e mai bine sa se faca in dimineata in care se pleaca de la Raly pentru ca de la Plitvice e aproappe autostrada A1 catre Split.
Se poate vizita cum propune D-na Popa la dus dar numai daca ne cazam in zona la un camping la venirea direct dinspre Romania.
La fel de bine se poate face la venire catre raly dinspre Dubrovnik.
Zona Split Dubrovnik presupune un camping rezervat in zona Split-Macarsca unde sa te duci la sigur dupa circa 270km intre Plitvice si Split.
Din locatia respectiva se poate vizita Dubrovnicul intr-o zi cu intoarcere (218km+218km cu control documenta la dus si intors in Bosnia cei 10km).
Se poate vizita Splitul si Trogirul in alta zi, Se poate programa o zi de plaje sau mai multe in acel camping.
Un camping interesant pare a fi http://www.campingsplit.com sau altul http://www.camp-viter.com.
Preturile sunt acceptabile de circa 25 euro atelaj, doi adulti si un copil plus curentul. (asta dupa 20 iunie, inainte e mai ieftin).
Daca campingul ales este mai aproape de Macarsaca sau dincolo de Macarsca (unde se termina A1) suntem mult mai aproape de Dugrovnic si ceva mai departe de Split si Trogir.
Poate e mai bine sa prevdem 2 campinguri unul in Split si unul mai aproape de Dubrovnic.
Intoarcerea ar fi frumoasa pe coasta cu popasuri in Zadar Senji, etc si campare undeva inainte de Rijeka. Daca acest traseu cu Dubrovnicul se face inainte de Raly stunci se merge direct la Rali la deschidere.
Plecarea din zona KRK sau Rijeka se poate face direct spre Zagreb pentru cei grabiti dar se poate include un alt traseu interesant care sa includa de exemplu:

1. Un tur al peninsulei Istria cu punct de interes capul sud al peninsulei, coloseumul din Poola. (se poate vizita, plecand de pe insula KRK intruna din zilele din sejurul la Raly)
2. Intrarea in Slovenia (cu cartea de identitate) si vizitarea pesterii Postojna langa Lublijana), cea mai lunga pestera europeana, vizitabila cu trenuletul inca din secolul 19. (Rijeka-Pestera Postojna Slovenia-68km) Se poate vizita si in timpul sejurului pe insula KRK
3. Vizitarea litoralului sloven Koper-Izola-Portoroz care merita vazute cel putin in trecere cu masina pe faleza.
4. Traversarea Sloveniei spre Trieste si intrarea in Italia in zona Lido di Jesolo raiul rulotistilor si a plajelor cu nisip si intrare lenta in apa. Distanta intre Rijeka si Lido di Jesolo 218km. Koper-Lido di Jesolo - 172km
Din Lido se poate lua un feribot cu circa 20 euro de persoana si se viziteaza Venetia.

Intoarcerea din Slovenia (Koper sau Lublijana) se face direct prin vestul lacului Balaton prin Ungaria pe unde este autostrada continua de la Lubliana pana la Mako.
Taxa de autostrada in Slovenia este 20 euro si in Ungaria 11 euro (pe o saptamana).
Acestea au fost unele propuneri pe care le puteti lua in considerare daca doriti.
Dupa cum vedeti ma implic din ce in ce mai mult, deci ma apropii tot mai mult de decizia ca merg si eu in iunie.
In 2012 am fost 2 zile in Koper Izola Portoroz, la intoarcerea de la Lido spre casa.
In Croatia combustibilul e mai ieftin decata la noi.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Popa Violeta
Membru CD
15

Mesaj de Popa Violeta »

Ne-ar face mare placere sa va avem alaturi la aceasta intrunire. Daca va hotarati, trimiteti formularul de inscriere si specificati pe forum ca ati primit confirmarea pentru a putea fi inclus in tabelul de confirmare, precum ca sunteti membru afiliat FICC. Tabelul va fi trimis de conducerea Clubrv la camping Njivice cu doua saptamani inainte de plecare.
Nu stiu in ce situatie se afla Dl. Dan Casandroiu (care si-a exprimat dorinta de a participa alaturi de noi la acest eveniment) ? Daca este membru asociat sau doar membru forum. Daca nu sunteti membru asociat D-le Dan aveti inca timp sa platiti cotizatia pentru a primi legitimatia (Camping Card International) ce va confera dreptul de participare la intrunirile FICC si discounturi la campingurile afiliate acesteia.
Deci pana acum s-au primit confirmari pentru :
1. Fam. Duret din Braila,
2. Fam. Prund din Sibiu,
3. Fam. Sturz din Sibiu,
4. Fam. Popa din Iasi
5. Fam. Rus din Tarnaveni.
In asteptare fiind familiile
6. Dan Casandroiu si
7. Radu Pascu
8. Fam. Baltateanu din Rasnov.
Pot sa va spun ca la intrunirea de anul trecut, Adria Rally, delegatia maghiara a participat cu un numar impresionant de rulote.
De altfel toti au ajuns cu doua zile inainte de inceperea evenimentului tocmai pentru a fi siguri ca vor avea locuri cat mai aproape de mare (cazarea cu 2 zile inainte si 2 zile dupa eveniment beneficiaza de acelasi tarif cu discount).
Cu stima,
Violeta Popa
Masina Renault Trafic.
0722686928
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

si citi eurau polonezii !
indiferent cand mergi,dupa sfarsitul inscrierilor se fac parcelarile pe cluburi,degeaba mergi mai de vreme,tot nu poti ocupa un loc ce a fost rezervat pentru un club din cehia (ex)locurile mai aproape de mare sunt date cu rotatie la cluburi,adica sa nu fie totdeauna doar clubul german langa mare,sa ajunga in loja si olandezul sa spunem.
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Cateva poze din anul 2000 cand am facut traseul pana la Dubrovnik cu rulota.
Fişiere ataşate
Plitvice
Plitvice
traian+mioara-plitvice (Copy).JPG (75.39 KiB) Vizualizat de 2358 ori
Split
Split
Cr 3 - Split - 90-pe strazile cetatii (Copy).jpg (80.16 KiB) Vizualizat de 2358 ori
ncs poze fuji 247 (Copy).jpg
ncs poze fuji 247 (Copy).jpg (56.1 KiB) Vizualizat de 2358 ori
delta Neretvei care aduce nisip pe plajele din apropiere in zin Makarska
delta Neretvei care aduce nisip pe plajele din apropiere in zin Makarska
Cr 3 - spre Split - delta 2 (Copy).jpg (34.43 KiB) Vizualizat de 2358 ori
Popa Violeta
Membru CD
15

Mesaj de Popa Violeta »

Buna seara, Peti ! Ce faci ? Mergi cu noi la Njivice ? Ne-ar face mare placere sa fii alaturi de noi.
Domnule Traian, daca intrati pe "Calatorii in strainatate cu RV, in imagini si cuvinte", in topicul "Serbia, Croatia, Slovenia, Ungaria", la a 6-a postare am pus cateva imagini de la Umag, Plitvice si altele. Anul trecut am vizitat Postojna (de la Njivice la Postojna sunt numai 115 km). Dar tare mi-as dori sa vizitez, cu pasul, cetatea Dubrovnik. Poate am noroic anul acesta!
Cu stima,
Violeta Popa
Masina Renault Trafic.
0722686928
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Alte poze ca sa trezesc interesul colegilor.
Fişiere ataşate
ncs poze fuji 158 (Copy).jpg
ncs poze fuji 158 (Copy).jpg (55.55 KiB) Vizualizat de 2722 ori
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

cred ca ne intalnim acolo.
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
Dan Casandroiu
Membru forum
12
Oras: Vulcana-Pandele, judet Dambovita
Data nasterii: 24 Iul 1977

Mesaj de Dan Casandroiu »

Si noi am primit confirmarea (2 adulti, un junior si un camper). Intre timp a aparut un eveniment care s-ar putea sa ne strice planurile, de aceea nu am participat inca la discutii. Se pare insa ca exista din nou sanse de a fi si noi prezenti in Njivice (in jur de 20 martie am sa stiu mai exact daca venim sau nu)
Planul meu era sa ajungem cu o zi-doua inainte de rally, un traseu prin Ungaria (si la dus si la intors). Pentru ca suntem in concediu si nu-mi place viteza (nici nu ma ajuta atelajul) am zis asa: o prima etapa - Targoviste-Sibiu ( oprire ori pana in Sibiu, la Cartisoara, ori dupa, la olandezi), a doua etapa - Sibiu-Mako,a treia etapa Mako-undeva pana in granita cu Croatia, cred ca un camping termal, caci tare bine arata din descrierile calatoriilor dvs., a patra etapa - intrare in Croatia pana la Njivice. Asadar o plecare cu cel putin patru zile inainte de rally. La intoarcere - plecare la terminarea intalnirii, cel putin o zi intreaga la Plitvice (doua nopti in camping), si daca toate merg bine, 4-5 zile in Budapesta,dupa care Arad (Baile Lipova?) si acasa.
Membru asociat voi deveni in curand, indiferent daca voi participa sau nu la rally (marturisesc ca am oscilat mult, acum ceva vreme activitatea de pe forum speria si indeparta, din fericire lucrurile au revenit in fagasul normal)
Ford Transit Riviera - DB 09 CZH
Ghidul locurilor de campare din Romania, gratuit la www.takethelongwayhome.eu
Scrie răspuns