Boiler electric in regim DIY

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Aurelian Zarnescu
Membru forum
16

Re: Boiler electric in regim DIY

Mesaj de Aurelian Zarnescu »

Corect Gigi, spui bine, numai ca eu doresc sa incalzesc 16 l de apa intr-un bidon de plastic, la aproximativ 35 sau cate grade poate sa ridice "porcaria" asta.
Este suficient pentru nevoile bucatariei mele. La baie doar ma spal pe dinti, n-am dus. Deci...
Despre boiler nu incape vorba, deoarece nu se merita aceasta investitie in cazul meu, le-am "sucit" pe toate partile.
Toate cele bune!
Volkswagen Passat B7 Variant 2.0 tdi bluemotion + Lunar Chateau 450

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956
Cristian Irimescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Nu trebuie musai sa il cumpere pe ala de 300.

Oferta cuprinde:
1500W, pret 330.04
1200W, pret 320.84
900W, pret 316.97
600W, pret 279.23
300W, pret 254.06
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Parerea mea ,vis-a-vis de rezistenta ptr. calorifer este ca NU merita banii !
Aurelian !...ptr. ce vrei tu ,un spalat pe dinti sau mai stiu eu ce , cred ca un incalzitor pentru acvarii ti-ar fi suficent ...si mai putini bani cheltuiti ! 😉
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Uichendul asta(vorba lui Buca) am finalizat proiectul meu! Etapele au fost urmatoarele:
- am fixat termostatul pe corpul exterior al buteliei cu banda adeziva de aluminiu
- am facut legaturile electrice de la termostat la rezistenta cu ajutorul unui cablu de 2,5mm si al papucilor electrici
- am izolat boilerul cu o saltea de izopren(modelul cu folie de aluminiu pe o parte) de camping pe care am lipit-o de boiler cu ajutorul bandei dublu adezive,
- am confectionat un suport din tabla de aluminiu sanwich pe care l-am prins de fundul boilerului pentru stabilitate, precum si pentru a-l pozitiona de fund mai sus

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Testul: am folosit pentru test un termometru dublu cu capilar(capilarul l-am bagat sub izolatia boilerului); la momentul zero arata asa:
(in partea stinga este indicata temperatura exterioara, iar in partea dreapta temperatura apei din boiler)

Imagine

dupa o jumatate de ora temperatura apei crescuse cu 8 grade

Imagine

dupa o ora apa ajunsese la 30 grade

Imagine

dupa o ora si un sfert temperatura apei era de 35 grade; temperatura supersuficienta pentru menaj: spalat vase si dus(fara a mai fi nevoie sa folosesti apa rece).
Testul meu s-a oprit aici pentru ca a trebuit sa plec de acasa! Am lasat boilerul afara si am revenit acasa dupa cca 7 ore; nu am mai facut poze pt ca era noapte insa temperaturile erau urmatoarele: afara erau 4 grade, iar temperaturra apei era de 18 grade. Eu cred ca este multumitor!
Urmeaza sa fac si testul cu pompa de apa ca sa vad daca nu sint probleme cu inpingerea coloanei de apa!

Concluzie:
- cheltuiala efectiva cu acest proiect au fost: termostat 14 lei, saltea de camping 12 lei, papuci electrici 5 lei, restul le-am avut
- rezultatul: multumitor!
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Felicitari pt treaba facuta ! as incerca si eu ceva similar! ... si felicitari pt topic - pt informatiile oferite colegilor !
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Scrie răspuns