Camper sau Rulota?

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Sorin Draghici
Membru forum
18

Re: Camper sau Rulota?

Mesaj de Sorin Draghici »

Costurile de inmatriculare nu pot sa le spun deoarece eu am cumparat vechiul campar din italia, da pot sa iti spun ca asigurarea e 450 e /an cu conditia sa fi membru al unei asociati a posesorilor de campare. impozitul anual e 56 E / an aceste costuri sunt la un campar cu motor de 2.000 cmc. si la 2 ani sunt costurile de rvizie undeva la 100 E. La vinzare / cumparare a unei masini inmatriculata in Italia masina pastreaza numerele cu care e inmatriculata si se plateste doar trecerea de la un proprietar la altul, nu pot sa iti spun care e suma deoarece aceasta a fost achitata de firma de unde am achizitionat camparul.
SOE.
0722.389.781
Autorulota Rimor Trimarano 5, an fabricatie 2011
B-918-SOE

soe21sorin
Cica Ovidiu
Membru forum
14
Oras: craiova
Data nasterii: 19 Apr 1967

Mesaj de Cica Ovidiu »

Gabi Peterca scrie:Ar putea sa-mi spuna cineva care sunt costurile de inmatriculare si taxele anulale a unui camper in Italia? Am inteles ca acolo ar fi varianta cea mai ieftina, plus ca nu ai numar de Bulgaria :lol:
va salut!
un nou topic v-ar mari sansele de informare!
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Cica Ovidiu
Membru forum
14

Mesaj de Cica Ovidiu »

soe!
astept si o parere!
vad in avatar ceva!
Cica Ovidiu
0722 299 447
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

CICA OVIDIU scrie:...
Nu vad sensul deschiderii unui nou topic. Daca tot se discuta « camper sau rulota ? » se poate compara costul inmatricularii unui camper in comparatie cu o rulota 😉
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

Am si eu o intrebare la care posesorii de campere nu au raspuns inca - cat de tare se aud zgomotele "din spate" pe drum? Considerati ca mergeti mai incet cand le auziti decat ati merge in lipsa lor?
Multumesc
VW T4 Multivan - in transformare
Cica Ovidiu
Membru forum
14

Mesaj de Cica Ovidiu »

tizule!
se pare ca posesorii de campere sunt cu totii in vacanta(cel putin vreo 4 stiu !)
mai ridic si eu mingea la fileu!poate !poate!

ps:domnu Rusu zicea ceva ca pe unde a mers saptamana asta e multumit ca nu s-a desfacut ceva prin utilaj!
Cica Ovidiu
0722 299 447
Cica Ovidiu
Membru forum
14

Mesaj de Cica Ovidiu »

Gabi Peterca scrie:
CICA OVIDIU scrie:...
Nu vad sensul deschiderii unui nou topic. Daca tot se discuta « camper sau rulota ? » se poate compara costul inmatricularii unui camper in comparatie cu o rulota 😉
gabi!
ma refeream la un topic de genul strict:costuri inmatriculare camper
nici eu nu-mi pot permite(deocamdata!) inmatricularea pe plaiuri mioritice

ps:un prieten vrea sa isi fac rezidenta pe bg sa nu aiba emotii cu masinile!
Cica Ovidiu
0722 299 447
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

Din ce am inteles de la altii, cel mai sigur e sa devii "cetatean bulgar" si sa inmatriculezi direct pe numele tau "cosarca". Te costa cu 200eur in plus fata de "procedura standard".
Culmea e ca si vecinii mei s-au virusat de ideea "rulotei cu motor". :D
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

Ovidiu Ciobanu scrie:Am si eu o intrebare la care posesorii de campere nu au raspuns inca - cat de tare se aud zgomotele "din spate" pe drum? Considerati ca mergeti mai incet cand le auziti decat ati merge in lipsa lor?
Multumesc
Camperele nu sunt chiar carute fara amortizoare si arcuri :D ! Zgomote din spate se aud daca nu asiguri usile si sertarele ! In sertare si in locurile de depozitare se pune plasa antiderapanta care se gaseste deja si la noi prin supermarketuri. Tot din acelasi material pun cate o coala intre vasele metalice. Zgomotul motorului, zgomotul de vant si cel al cauciucurilor ce ruleaza este mai mare decat eventuala zdranganeala a unei lingurite uitata in cana de ceai. Pe drumurile cu denivelari mari coaja destul de fragila a camperelor se cam torsioneaza si bineinteles ca mai scartaie cate ceva pe ici-colo. In orice caz nu zgomotele vor dicta viteza de deplasare!
Parerile pro si contra, mai precis avantajele si dezavantajele camper sau rulota au fost subliniate foarte bine in postarile colegilor de mai sus. Eu am avut si rulota, si sunt la al doilea camper. Pana la iesirea la pensie a a fost rulota, dupa aceea camperele, si nu pot decat sa subliniez parerea d-lui Rusu: camperul e pentru cei care au timp sa-l foloseasca intens. Doar pentru cateva iesiri pe an este mai corespunzatoare o rulota.
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Am zis ca nu mai scriu la ore de noapte, dar o fac. Refritor la zgomote. Din turism, nu ai cum sa auzi ce e in rulota si cit sufera in plus ce se intimpla pe un drum rau.
Exista varianta de a sta cineva in rulota , 1-2 km si apoi trageti o concluzie... Rulota fiind mai usoara, sare si topaie mai rau decit un camper. Bine ca nu auziti ... :lol:
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

La rugamintea a lui Cica O. referitor la tractiune spate / fata raspund ca eu sint pt tractiunea pe spate care mi se pare mai buna decit ceea ce majoritatea vor fata.
In general, majoritatea incarca camperul. Motorul si proprietarii nu prea compenseaza greutatea de pe spate a incarcaturii. Daca tractiunea e spate, e tocmai bine.
Daca mai ai bafta sa ai si un camper cu dublu pe spate, e si mai si. De ex. cu Fordul Tranzit am iesit din noroaie prin zona Arpasu, pe care cu Ducato nu ieseam veci.
Faptul ca majoritatea Fordurilor sint alkoven, m-a facut sa renunt la idee in favoarea integralului, dar deseori ii duc dorul puntii cu roti duble, ce ofera si stabilitate.
Tre' sa dai o bere intr-o seara sa vorbim nenumarate situatii si motive care ne duc in alegerea foarte dificila a unui camper. La noi conteaza mult si CONFIGURATIA...
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Cica Ovidiu
Membru forum
14

Mesaj de Cica Ovidiu »

domnu rusu!
va dau mai bine un balmos!
da cum facem ?poate in septembrie coborati mai spre nordul olteniei 😉
am inteles(tot la dubla pe spate ma trage si pe mine)
Cica Ovidiu
0722 299 447
Scrie răspuns