Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va salut oameni buni,
Daca va intereseaza o solutie f.buna, sigura si mult mai ieftina decit boilerul pe gaz original pt. rulote, ar fi instantul acela pe gaz de care am mai discutat pe alte topicuri.
Dimansiuni: 415x250x220 (mm)
Greutate: 7,2 Kg
Nu necesita cos de evacuare gaze arse.
Pret: in jur de 5-6 mil. lei vechi deci aprox. o suta si ceva de EURO
Conectare la butelia rulotei
Presiune min. de apa: 0.1 bar (arhisuficienta o pompa obisnuita pt. rulota)
Si atentie ! 7 sisteme de siguranta.
Orice idee este binevenita ! - Nicu Iancu - 0744428858
Boiler ca boiler, intrebarea mea este de unde destula apa??? Pentru un dus de 10 minute la un instant mic de 10 litri / minut ies 100 litri de apa...
Sanatate!
Si eu ma zapacesc de ceva vreme cu problema aceasta.
Sa fie pe gaz, sa fie electric sau alte variante, dar nu din cele dedicate pentru rulota, deoarece sunt scumpe.
Cele pe gaz, se vede treaba ca sunt periculoase daca nu sunt montate cum trebuie si de cine trebuie.
Off-camping, cele pe gaz sunt excelente, iti ofera apa calda, pe cand cele electrice le cari degeaba dupa tine.
Un coleg a postat candva niste foto cu un boiler mic de casa montat in dulapul rulotei, pe seama carora s-au impartasit mai multe pareri referitoare la modul cum va functiona si mai cu seama la presiunea de lucru.
Cred ca este buna solutia, m-as baga si eu.
Ma intreb, daca la un boiler sa zicem de 10-15 l la 220 V, se renunta la supapa de sens originala (deoarece este calibrata pentru o presiune mare) si se monteaza o supapa care tine apa in fata (deoarece este calibrata la o presiune mica) si care este dedicata instalatiei rulotei, nu se rezolva problema presiunii?
Astfel, apa impinsa de pompa rulotei (trebuie precizat faptul ca va mai fi nevoie de o pompa care sa impinga apa rece in boiler si care sa lucreze independent de pompa care impinge apa rece direct in robinetul/bateria chiuvetei), se va incarca si se va stoca in boiler, fiind incalzita.
Supapa care tine apa in fata nu va permite golirea boilerului.
In momentul in care se actioneza contactul robinetului pentru apa calda odata cu rotirea lui, pompa va impinge apa si va realimenta boilerul.
Ciclul se repeta de fiecare data cand contactul este pus odata cu rotirea robinetului pentru apa calda.
Parerile sunt impartite si le astept deopotriva.
Toata stima.
parerea mea este ca complicati prea mult lucrurile .copiati sistemele existente si cred ca va merge mai bine.este adevarat ,cele originale costa mult .la boileru meu,arzatoru cu partea electronica costa secondhand 130-140 lire sterline.am sa incerc sa va explic putin cum functioneaza sistemul la mine :nu am rezervor in interior ci exterior ,din rezervor apa este inpinsa in instalatie de o pompa de 14l/min,imediat dupa intrare este o supapa de presiune(reglabila de la 0.1 pina la 1.5 at)care are si un contact electric (cind s-a realizat presiunea stabilita opreste pompa-dai drumu la un robinet pleaca pompa) dupa care urmeaza un teu -o parte se duce la instalatia de apa rece cealalta parte intra in boiler(boiler care are supape de sens si la intrare si la iesire).boileru este pe gaz ,are 9litri si incalzeste apa la 68 gradein circa15-20de minute in functie de vreme.daca vrei sa faci dus trebuie sa combini cu 13-15 litri de apa rece si foarte important un dus special pentru rulota daca vrei sa-ti ajunga apa.daca pui dus obisnuit nici nu ai presiune macar
Multumesc...
Pentru cei "inzestrati", cred ca este simplu si comod sa descrii sistemul propriu.
As fi facut si eu un filmulet cu cele avute de mine, daca le aveam.
Ceream pareri din partea celor care nu cunosc "confortul" unei englezoaice si nu numai.
Deci, cum am spus, va astept cu pareri despre "improvizatiile" si "trasnaile" cele mai proaspete.
Pentru mine..."Truma" inseamna doar iarna, frig, vreme anevoioasa, .... acolo este treaba ei si-o face EXCELENT de bine.
Apa calda cred ca putem face si fara ea/ :roll: Inc-odata stima pentru Truma si altele dedicate...,
dar nu inainte de stima pentru colegii mei.
O seara buna!
Aurelian Zarnescu scrie:Ceream pareri din partea celor care nu cunosc "confortul" unei englezoaice si nu numai.
Deci, cum am spus, va astept cu pareri despre "improvizatiile" si "trasnaile" cele mai proaspete.
Chiar daca nu e in legatura cu topic-ul,vad ca doresti o alternativa ieftina la sistemul original de incalzire al apei pe gaz,pt.a avea apa calda(pentru dus in special,ca pt vase,nu cred ca e neaparat necesar pt.ca detergentii moderni spala si cu apa rece ca gheata eficient )
Cum boilerul electric iese din discutie,fiind dependent de o sursa de 220V,ramane varianta pe gaz;in afara de cea originala,care este considerata "safe",la restul variantelor,parerile sunt impartite vis a vis de siguranta,ocuparedin spatiu,etc;subiectul a fost dezbatut destul de aprins in alta parte si a ramas "in coada de peste".Ca atare,in caz ca nu ai citit aici viewtopic.php?t=2972 ,merita citit;s-a dezbatut problema dusului in rulota si acolo se poate alege cea mai ieftina varianta pt.asta.Este doar putin incomod,dar rezultatele sunt la fel (ale spalarii :D )si ...e numai bun pe criza asta care se prelungeste... si nu se mai opreste.
Marius, nu cred ca e ce trebuie. Vezi manualul http://www.rinnaiuk.com/5_Downloads/4_W ... Manual.pdf - nu trebuie instalat in baie, dus sau dormitor. Si ii trebuie cos cu diametrul 110 mm - esti pregatit sa tai acoperisul rulotei?
Sanatate!