Legea picnicului

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Re: Legea picnicului

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Cam astea ar fi o parte din campingurile din Romania: http://www.romaniacamping.ro/ , dar statul Roman nu stie ca exista CLUBRV si nici nu o sa stie niciodata sau mai bine zis nu o sa ia in considerare o organizatie cu 50-60 de membri cotizanti ( asta am mai spus). Noi ca organiatie nu am avut timp si poate nici nu am stiut sa ne facem prezenta simtita, nu am stiut sa atragem ca membri si alti iubitori de natura ( cortisti, etc...), dar am stiut sa avem aici pe forum o groaza de membrii, unii care s-au declarat offcamping-isti convinsi si acum ne intrebam ce fac campingurile, sau de ce statul nu ajuta prin proiecte sau diferite fonduri viitorii patroni de campinguri. Si eu cred ca inainte ca aceasta lege sa fie votata, ar trebui poate o dezbatere cu cateva asociatii, gen CLUBRV, dar si dupa votarea legii se mai pot face corectii prin diferitele reguli si regulamente de aplicare ce vor aparea. Sigur ca statul si primariile ar trebui sa ajute in acest sens si sa creeze niste conditii, dar nu stiu la ora aceasta cat teren mai detine statul sa poata asigura foarte multe locuri de recreere de genul asta. Prin aceasta lege , nu cred ca cineva s-a gandit sa ingradeasca rulotistii sau cortistii, eu cred mai mult ca se refera la toti aceeia pe care-i vedem pe malul oricarui pariu sau lac, care dupa ce si-au mancat ce 10 mici si si-au baut cei 2 litri de bere la PET, au uitat sa stranga si pleaca acsa. Statul ar trebui prin organele sale de control sa verifice calitatea serviciilor din campinguri si sa-i oblige pe acestia sa respecte clientul si sa-i ofere serviciile la care s-a angajat in momentul primirii autorizatei de funcionare si atunci nu ar mai trebui sa stam ca haiducii pe unde apucam. Ati vazut ca pana si rulotistii offcamping au fost, pana la urma satisfacuti de servicii fara repros in Campingul Laguna Albastra.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Dan Cilan
Membru forum
16

Mesaj de Dan Cilan »

Serpescu Gheorghe scrie: ....... dar am stiut sa avem aici pe forum o groaza de membrii, unii care s-au declarat offcamping-isti convinsi si acum ne intrebam ce fac campingurile, sau de ce statul nu ajuta prin proiecte sau diferite fonduri viitorii patroni de campinguri
.......si atunci nu ar mai trebui sa stam ca haiducii pe unde apucam.
.......Ati vazut ca pana si rulotistii offcamping au fost, pana la urma satisfacuti de servicii fara repros in Campingul Laguna Albastra.
Gigi , scuza-ma ca te intreb ( te-a mai intrebat si Parpala acum ceva vreme ) : ai ceva impotriva celor care iubesc natura si vor sa campeze off-camping ? De fapt acest topic de aceea s-a deschis , loveste in cei ce vor campa off , nu in cei ce vor campa in campinguri !
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

Rulotele nefiind pe pamant, platind taxe si fiind inmatriculate ca autovehicule - numai pentru masina si rulota se aplica doar partea cu parcarea. Normal si intotdeauna rulota trebuie asimilata cu o masina.Ramane de vazut cum stam cu papucii.
Cred ca abordarea la nivel local va fi ca niste "jmekeri" sa ia in locatie zonele cu vad - si sa pretinda "taxa de protectie" pentru turisti, cum era in zona Busteni - Gura Diham. Evident legea da acoperire acestora sa vina cu politia la cei care nu vor sa plateasca.
Sanatate!
VW T4 Multivan - in transformare
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Nu.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Iata ca exista schimbare si in discutiile purtate! Adica sunt persoane mai multe care stiu sa dialogheze si sa vorbeasca la subiect,decat cei care bat campii. Desi e ciudat....e bine.
Ce concluzii am tras eu citind ce s-a scris pana acum? Una mare si tare. Asociatia trebuie sa adreseze,sa inainteze niste memorii anumitor foruri. Restul e cancan! N-are rost sa scriem pe nu stiu ce forumuri de opinie pentru ca nu se va intampla nimic. Legea,asa cum bine scria cineva,exista. Cea veche,nu proiectul asta. Doar ca nu a fost si nu este aplicata. De unde credeti sau cum credeti ca va fi aplicata asta noua? Care,dupa proiectul ei,pare a fi cea veche.....cosmetizata? Avand in vedere ca exista doar Asociatia ClubRv,ca si reprezentanta a rulotistilor,camperistilor,cortistilor,ca si persoana juridica,ea si numai ea poate face inaintarile de care scriam mai sus.
Nu bateti campii cu mers local la primarii,dupa nu mai stiu ce aprobari pentru un weekend ploios pentru ca nu se poate. Cine stie ce idei ii mai vin in cap taranului ales primar! Asta pentru ca multi primari sunt tarani la propiu. Aprobarea respectiva ii va crea,conform noii legi,responsabilitati. Adica bataie de cap in plus.
Campingurile si legea pentru ele ar trebui actualizata si respectata. Noi "haiducii" iubitori de off-camping o sa ne descurcam si cu legea asta daca va fi promulgata asa cum este proiectul actual. Laguna Albastra,Gigi,este exceptia de la regula. Este exceptia ce confirma regula. Pot fi toti ca el? N-au cum! Omul si-a castigat asta in timp. Eu nu merg in camping,dar la ei ma duc cu drag si nu ma simt o clipa pacalit. Filosofia e simpla!
Proiectul e favorabil lor!!! Mare atentie!!!! Cei care prosteau lumea oferind conditii de rahat pe bani multi o vor face mai bine!!! Asta va fi efectul. Nu aici trebuie sa actionam! Boala trebuie tratata,nu efectul ei!!! Raman la concluzia scrisa mai sus, Aceea mare si tare!
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Incerc si eu sa-mi expun modesta mea opinie fata de subiect.
Eu sunt din Brasov. Practic vara, la sfarsit de saptaman, paradoxal, dar aproape ca nu mai ai unde sa iesi la un gatar. Daca ajungi undeva la un loc "stiut" numai de tine, in maxim o ora apare unu' cu hiper-cromie-etnica, cu manelele la maxim, rasunand dintr-un difuzor ieftin, montat intr-o masina si mai ieftina, dar cu un radio-cd-mp3 de exceptie. Si mai scoate omu' niste pleduri cu rapirea din serai, date jos de pe perete (ca tot trebuie scuturate de praf) cu care a infasurat lemnele (in cel mai bun caz) sau toporul (in mod sigur) cu care va defrisa tot ce este mai subtire de 20cm diametru, caci mai mult nu poate fiind supraponderal. Apoi incepe sa vorbeasca foarte tare la telefonul mobil (ecoul aparand inevitabil dar nu de la microfonie) anuntand si alti prieteni ca tocmai a gasit un loc excelent "sa moara mama" si ca tocmai a intrat cu masina in apa si o spala. In scurt timp, apare "gasca" cu sau fara SUV cu sau fara accesorii, dar sigur cu sute de decibeli setati numai pe manele si alea din cele mai "colorate" ca deh....trebuie sa fie in ton cu hiper-cromia- etnica, pe pieptul careia stralueste ce stiu eu ce lant (poate de remorcare ) pe care-l afiseaza la vedere, ca dehh...."am cu ce baaaa....sa moara mama" si daca tot le stai in cale si daca tot esti tu "minoritate" si nu in minoritate, ia te rog sa te muti, mai vezi tu unde, ca deranjezi adunatura cu linistea ta.

Si acum vine intrebarea.....Ce o sa fac "autoritatile" cand o sa dea pe terenul public de stat de o asemena gasca iesita (nu-i asa?)la iarba verde si gratar? Omu' trebuie sa se relaxeze, caci maine va incepe o noua saptaman de lucru la furat, la "pestit" sau mai stiu eu ce activitate antisocialo presteaza.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Este adevarat,se intampla asemenea situatii,iar autoritatile au gasit solutia "sa moara si capra vecinului",de ce sa-si bata capul cu rezolvarea situatiilor in mod corect,fara obstructionarea tuturor...
Probabil se va intampla cum spunea d-l Ionita:
"a venit jandarmeria direct la noi pentru ca eram mai organizati...mai decenti ...mai bine imbracati...fata de cei cu corturile? Stiati ca am fost singurii izgoniti de acolo?"
Ca si orice lege la noi,daca va fi in vigoare,unii o vor respecta altii,nu.Unii cu "muschi" o vor ignora asa cum ignora si alte legi.Probabil ca vor fi sanctionati cei "mici".Dar cum de obicei "circul" tine trei zile si cum spuneau si alti colegi ca de fapt exista o lege care nu se respecta,la fel nu va fi respectata nici asta in scurt timp;ramane de vazut cine o va ignora,cine va avea ghinionul sa plateasca si cine se va putea "strecura" printre imperfectiunile ei... :lol: pentru a se putea relaxa totusi...
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Uitati ce prevede legea norvegiana:

Everyone in Norway has a right of access to the countryside, originally a traditional right but now set out in the legislation governing the right of access ("allemannsretten"). It is important to remember that this right is based on respect for the countryside and that visitors must always show consideration for farmers and landowners, other users and the environment.
In practice the right of access means:

* You may go anywhere in open country "unfenced land" on foot or on skis and picnic wherever you want. Open country is land that is not cultivated. In Norway, the term covers most shores, bogs, forests and mountains. Small islands of uncultivated land within cultivated land are regarded as open country. "Fenced land" is private and includes cultivated land, such as ploughed fields with or without crops, meadows, pastures and gardens, as well as young plantations, building plots and industrial areas. However, you have access to fields and meadows from 15 October to 30 April when the ground is frozen or covered with snow. "Fenced land" needs not to be actually fenced.
* You may put up a tent, or sleep under the stars, for the night anywhere in the countryside, forests or mountains, except in cultivated fields and lay-bys. However, you must keep at least 150 metres away from the nearest house or cabin. If you want to stay for more than two nights in the same place, you must ask the landowner's permission, except in the mountains or very remote areas.
* Places for emptying toilets are signposted.
* Open fires are not permitted in or near forested areas in the period 15 April to 15 September. Take care not to cause any damage if you light a fire at other times of year.
* In general, you may pick berries, mushrooms and flowers, but special rules apply to cloudberries in the three northernmost counties.

Sursa
http://www.visitnorway.com/en/Articles/ ... ilderness/
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Cred ca ar trebui trimisa,odata cu memoriile,autoritatilor,in caz ca n-au auzit cum procedeaza altii.Sa "imprumute" si lucrurile bune din vest,nu numai alinierea preturilor,a taxelor(si depasirea lor);sa gaseasca modalitatea de a-i educa pe cei care au carente de comportament.Eu stiu o vorba de demult:"nu poti te ajutam,nu vrei te obligam";asta ar trebui sa faca autoritatile,nu sa restrictioneze accesul tuturor,coplesiti de incompetenta.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Constantin Curelea
Membru CD
20

Legea picnicului

Mesaj de Constantin Curelea »

Comentarii şi amendamente propuse de posesorii de rulote şi autorulote din România reprezentaţi de Asociaţia CLUBRV-RO.
Fişiere ataşate
lege picnic -varianta 01.10.09.doc
(66 KiB) Descărcat de 201 ori
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Liviu Adrian
Membru forum
17

Mesaj de Liviu Adrian »

.
Ultima oară modificat 06 Ian 2010, 10:21 de către Liviu Adrian, modificat 1 dată în total.
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie
Liviu Adrian
Membru forum
17

Mesaj de Liviu Adrian »

George Marcu scrie:Uitati ce prevede legea norvegiana:

Everyone in Norway has a right of access to the countryside, originally a traditional right but now set out in the legislation governing the right of access ("allemannsretten"). It is important to remember that this right is based on respect for the countryside and that visitors must always show consideration for farmers and landowners, other users and the environment.
In practice the right of access means:

* You may go anywhere in open country "unfenced land" on foot or on skis and picnic wherever you want. Open country is land that is not cultivated. In Norway, the term covers most shores, bogs, forests and mountains. Small islands of uncultivated land within cultivated land are regarded as open country. "Fenced land" is private and includes cultivated land, such as ploughed fields with or without crops, meadows, pastures and gardens, as well as young plantations, building plots and industrial areas. However, you have access to fields and meadows from 15 October to 30 April when the ground is frozen or covered with snow. "Fenced land" needs not to be actually fenced.
* You may put up a tent, or sleep under the stars, for the night anywhere in the countryside, forests or mountains, except in cultivated fields and lay-bys. However, you must keep at least 150 metres away from the nearest house or cabin. If you want to stay for more than two nights in the same place, you must ask the landowner's permission, except in the mountains or very remote areas.
* Places for emptying toilets are signposted.
* Open fires are not permitted in or near forested areas in the period 15 April to 15 September. Take care not to cause any damage if you light a fire at other times of year.
* In general, you may pick berries, mushrooms and flowers, but special rules apply to cloudberries in the three northernmost counties.

Sursa
http://www.visitnorway.com/en/Articles/ ... ilderness/
Pe cat de simplu, pe atat de eficient...
Iata, dupa parerea mea, o propunere pertinenta si rezonabila ce poate pleca catre autoritati din partea unei asociatii ca clubrv.
Ca o paranteza: In campingurile vecinilor din vest am avut placerea sa le citesc regulile.....pe usa de la wc. Astfel incat, inchzi usa, te apuci sa produci hidrocarburi si vrei-nu vrei te apuci de citit reguli impuse. La inceput m-am amuzat, apoi le-am bagat la cap, iar mai tarziu chiar le-am remarcat functionalitatea..... Sau poate, la noi, o mai fi nevoie de mai mult, decat niste reguli pe hartie.....
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie
Încuiat