Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de incalzire
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Am montat la un prieten in Canada, unul nou. functioneaza foarte bine.
Dar aici ai un mare handicap:
# Voltage-Frequency
# 115v - 60Hz
# Amps Cooling
# 4.8
Deci nu vei avea 60Hz si nu va functiona. Motoarele se vor incalzi si se vor roti mai incet. Transformatoarele din el (daca are) la fel. Vor avea mai putine spire/volt Deci nu vei putea folosi aparatul in conditii europene.
Dar exista asa ceva special pentru rulota, cu spliter exterior, se agata in jos de rama geamului. Cablurile si conductele spre interior sunt gen panglica.
Intreaba-l pe PEti de ele.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
In urma cu cateva zile am achizitionat un mini aer conditionat.
Functioneaza la 220v si 12v, cu 0,5 litri de apa are o autonomie de 8 ore.
L-am probat si merge perfect. Este foarte practic, se poate folosi la birou sau in masina. Are 2 trepte de consum - 4,3 si respectiv 5,4 wati.
Pretul de nou, a fost de 100 lei.
Postez cateva poze cu noua achizitie.
Fişiere ataşate
aplicatii.jpg (97.55 KiB) Vizualizat de 2693 ori
absorbant-apa.jpg (98.26 KiB) Vizualizat de 2690 ori
Am minunatia aia mica. Totul este bine cat apa este rece. Si oricum efectul este simtit numai la 50-80cm de el. Masurat cu termomtru, reuseste sa faca un ÃŽâ€t de 2°C in grila, dar a distanta de 20cm este cam nul. Pe post de ventilator ste bun.
Practic se bazeaza pe principiul capilaritatii. Appa rece este absrbita prin capilaritate de fitilele respective. curentul de aer trece printre fitile si usuca apa, racind aerul lasand loc la alta peliculade apa sa inainteze.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Domnul Radu, am mentionat: este un mini aer conditionat, iar pentru ce face si cat costa, poate fi in anumite situatii suficient.
Sa stiti ca pe acelasi principiu (consum de apa) sunt si aparate de aer conditionat mari, la peste 1000 euro.
@Nelu:
Un model mai mare, asemanator cu ce ati prezentata dumneavoastra mai sus, am eu; am dat pe el cca 250-300 lei acum vre-o 3 ani. Are un rezervor mare, care se umple cu apa(cca 5 litri) si unde se pune si gheata; prin acest rezervor trece ca o pinza textila si se imbiba cu apa rece, dupa care un ventilator sufla aer prin aceasta racind aerul oarecum. Eu zic ca este mai mult un umidificator pentru ca treaba cu racitul aerului tine foarte putin, pina se topeste gheata si ajunge apa la temperatura ambientului(adica destul de repede). Ca si ventilator, ventilatie este OK, insa nu face treaba! Are si telecomanda si functii de timer, fun, night, etc. Aparatul sta de cind il am pe balcon pentru ca nu sint multumit de randamentul lui; poate daca l-as alimenta non-stop cu gheata ar face treaba mai multa!
consuma 50W/ 220v; intr-adevar este foarte usor(cca 1.5-2 kg) insa daca nu si-a facut treaba in casa, in rulota unde este cu mult mai cald, ma indoiesc! Cu toate astea o sa fac o proba.
Cred ca varianta unui aer conditionat portabil e cea mai buna.Daca,sa zicem vara dupa-amiaza,vrei sa tragi un pui de somn,pui aerul conditionat in usa,cu grila de evacuare a aerului cald in afara,iar inauntru iti va creea o temperatura foarte ok.Totul e sa fie un aparat cu nume cunoscut si nu unul facut pe vapor.
Mesaj modificat..
Celelalte postari au fost arhivate
Motiv, off topic..
Cristian Irimescu
"E mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu!"
Eu am vazut ca facea fata un asemenea aparat la o camera de apartament,pus in usa dormitorului facea o temperatura super-agreabila.Eu zic ca ar face fata si la o rulota,poate nu la fel ca in apartament,dar in mod clar ar mai domoli caldura.Singurul aspect care ar trebui avut in vedere...sa se evite cumpararea unor produselor facute pe vapor! E doar parerea mea.
"E mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu!"
Domnilor va salut in primul rand ,in al II-lea rand vreau sa remarc urmatoarele : ideea cu aerul conditonat portabil nu este tocmai de lepadat dar trebuie avut in vedere totusi ca nici un aer conditonat ca este fix, de locuinta sau mobil nu are randamentul frigorific necesar sa raceasca o incinta care nu este inchisa adica pe romaneste daca ti usa deschisa la rulota randametul este slab si va dau si un exemplu clar frigiderul de acasa daca il ti cu usa deschisa nu va raci aproape de loc si in plus va produce mult condens [apa].In concluzie se poate folosi ca si compromis[cost redus de achizitie] un aer portabil dar va trebui tinut in rulota iar aerul cald produs de aparat va trebui sa fie scos in afara spatiului care trebuie racit, in plus o sa remarcati ca este de luat in calcul si faptul daca rulota este in soare sau la umbra, diferenta de temperatura la care se incinge tavanul rulotei si pereti acesteia nu sunt de neglijat.Oricum orice solutie de compromis nu va da rezultatele ,atat ca si temperatura cat ca si comfort in utilizare ,pe care le are un aparat care este facut special pt. rulota .
Sper ca va este de ajutor cele scrise.
DUTU DAN
Ti s-au dat doua urechi si o singura gura, pentru a asculta de doua ori mai mult decat vorbesti. (Proverb chinez)
Aveti perfecta dreptate,dar aici vorbeam de un compromis....caci un aer conditionat mobil de 10mil nu o sa aibe niciodata acelasi rezultat ca un aer conditionat special pt rulota de 2000euro.Depinde ce alegem si cat ne intindem,caci pana la urma e super ok si un banal ventilator.