Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Merci de aprecieri.
Si noua ne-a placut, singura dezamagire a fost ca nu am ajuns pana unde ne-am propus din cauza lipsei de timp, nu am vrut sa alergam ca nebunii la intoarcere 4500 km in 3-4 zile. Daca nu stateam asa mult in Praga si Berlin am fi ajuns la Trodenheim unde este cel mai lung fiord din Europa, poate la anul ne luam un camper (aproape 95 % sunt campere in zona si doar cateva rulote) si mergem iar, de data asta mai la nord eventual si in Finlanda.
La intoarcere pe masura ce intram in Suedia, Danemarca, Germania, Austria, Ungaria si in sfarsit in Romania ne surprindea neplacut poluarea, smog-ul, mizeria si galagia, toate astea in comparatie cu Norvegia. Incredibil dar Austria (tara care imi place cel mai mult din toate punctele de vedere) mi s-a parut plina de praf dupa ce am vazut Norvegia.
Ca sa va dati seama, in prima seara de la Goeteborg spre Stavanger deoarece eram in intarziere am mers pana pe la ora 1.30 noaptea, pe GPS traseul era setat ca cel mai scurt, ne-a scos de pe autostrada si in 5-6 ore de mers si cateva sute de km pe drumuri nationale am intalnit o singura masina din contrasens. De cateva ori am oprit sa verificam pe harta daca nu ne duce in balarii GPS-ul prea era pustiu. Ziua se mai anima putin peisajul, cateva zeci de campere, cateva camioane si ceva autoturisma ale lor.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Cu siguranta ca George & Company au facut "un tur de forta", este ceea ce ne dorim fiecare, "gura pacatosului adevar graieste", si eu sunt de acord ca a avut ce-a mai lunga si frumoasa plimbare, cu aceasta ocazie la adunarea tuturor poate fi felicitat si...eventual premiat!
Robert costurile sunt diferite in functie de ceea ce vrei si poti. Daca mergi in campinguri, daca mergi pe autostrada, daca opresti cand ti-e foame si mananci ce vrei, daca opresti la obiective turistice si le vezi, daca ...faci rabat sau nu la bugetul alocat plimbarii! Eu nu am fost cu rulota dar , am avut in vedere toate cele ce ti-am spus si am procedat in consecinta. probabil ca George n-o sa detalieze ,dar cu siguianta a fost o experienta unica si pretul nu mai conteaza!
Bine ati venit! Sa ne vedem sanatosi!
P.S. Vreau sa spun ca Dan Cilan a facut un traseu european interesant si lung, ma mai gandesc! :D
Din fericire inca mai pot privi cu placere la excursia facuta, inca nu s-au decontat toate sumele de bani, marea majoritate a cheltuielilor au fost facute cu card-ul.
Ca informatie, campingurile + curent + persoane in Cehia, Austria, Germania au fost in jur de 30-40 euro + 1 euro dusul in Germania.
In Suedia vreo 40 euro + 0,8 euro dusul.
In Norvegia mai scump, 45-55 euro + 10Nok (1,42 euro) dusul, + 50Nok o harticica cat 2xA3 sau 20Nok una xerox cat un A3, 50Nok internetul, 20 euro CampingCardScandinavia pe un an fara de care nu te poti caza nicaieri in Scandinavia (Dk, Se, Fin, No) si in general orice "basina" se platea, nu mai spun de Ferry-boat, poduri, autostrazi, tuneluri.
Am stat doar doua nopti in afara campingurilor.
Faza cu dusul pare o prostie dar daca inmultesti cu impartitul si aduni diferenta la persoane si la nr de zile o sa iasa o suma frumusica.
Media consumului ne-a iesit 11,2l/100km cu motorina incepand cu Romania si mergand pana la 13,8 Nok (1,97 euro) cel mai scump in Norvegia.
Cu mancarea alta poveste:
Masa de pranz/seara (depinde pe care o luam, cel putin una din ele, dimineata la rulota) pentru 4 persoane:
Cehia 30-40 euro
Austria/Germania 35-50 euro
Suedia 70-80 euro
Norvegia 120-150 euro.
Ca fapt divers, doza de bere Heineken 0,5l la restaurantul campingului doar 58 Nok (8,2 euro am aflat dupa ce bausem 3 bucati).
Din fericire nu prea am stat in Austria/Germania unde hainele/incaltamintea etc sunt ieftine (pentru calitatea oferita) si nu prea am facut cumparaturi adiacente, doar o vizita la Sulzemoos (rulote si accesorii cat cuprinde) ne-a mai usurat de vreo 250 euro pentru diverse nimicuri bineinteles nefolositoare si inutile dar absolut indispensabile si de nelipsit :P :? :shock:
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Eu nu am avut timp efectiv sa pun pe site pozele.Si acum va scriu din Germania unde sunt dupa masini.Am sute de poze de redimensionat si nu am timp inca ,sunt tot pe drumuri.Noi am facut 8200 km si am vizitat 12 tari.Numai dupa 15 septembrie o sa am timp sa pun pozele.Am cheltuit 1100 euro doar pe motorina !
@George
Ai avut si tu un concediu superb( ca si mine de altfel :) )!Felicitari