3 luni in camper / 2012 / Mihai Rusu

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Re: 3 luni in camper

Mesaj de Rusu Mihail »

Gigi hai sa zic parerea mea despre francezi si o sa o verifici in timp...Nu stiu care invata de la care, noi de la ei sau ei de la noi, caci au o groaza de legi total aiurea ca si la noi .
Daca o sa-ti povestesc ce am vorbit cu Chris alea 3 zile, te crucesti, sa vezi ce legislatie au pt campinguri, te doare capul ! Sint toatal exagerati in anumite situatii, iti dau un ex.
Acum doi ani i-au cerut lui Chiris ca piscina de copii sa aibe 45 cm....acum, dupa alti 2 ani vor sa fie de 40 cm...nu-ti mai spun ca a schimbat gardurile, de 3 ori in 9 ani..belea !!
Daca acum 9 ani vroiau faianta de 40 x 40 in grupurile sanitare, dupa 4 ani au vrut de 90 cm si tot asa...In fiecare an baga Chris o multime de bani ca sa se mentina in standarde.
Asa ca problema cu "brinzarii", stai asa ca vad la romani si copiaza si ei, incit la anul nu o sa mai vezi baraca pe marginea drumului, ca nu-i ecologic si tot asa, dar vorbim acasa...

Imagine

Dupa cum vezi, unii deja au inceput baraca, dar cind va fi gata o sa le ceara wc si chiuveta si iar ii pune cu botu' pe labe, invata de la noi si noi de la ei ce "viseaza unii" noaptea
Sint singurele tari din Europa cu cei mai multi savanti in legislatie si asta ti-o spun in urma unor discutii lungi si vaste cu olandezul nostru care noroc ca e calm din fire si rezista.
Daca eram in locul lui plecam de mult. Mai nou, vor ca apa de la dus sa aibe un bazin de amestec inainte, pt ca sa nu te oparesti...daca are 40 grade te arzi, iar la 30 are bacterii
Va povestesc acasa lucruri inimaginabile...Acum urmeaza sa intre si la noi ce-au visat ei noaptea...Sint curios unde se va ajunge. Intr-un final daca tipi la cineva te pot si aresta.
Etc..etc..Deocamdata vad ca in Germania se vinde piinea din raft luata cu mina si nu cu pungi pe miini - in plus, e singura tara care are sistemul de recuperare a tuturor sticlelor
In Franta se arunca la gunoi ca si-n Portugalia la care nu avem pretentii si gindeste ca eu cu Chris am baut 20 beri pe care luam de la nemti 25 centi pe sticla goala..O fi bine ? :)
.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

27 martie a fost cea mai calduroasa zi din ultima perioada. Am parasit Franta numai pe drumuri secundare, exceptie zona de frontiera cu Germania in care am trecut pe linga Mulhouse.
Aceasta portiune a Frantei, intre Valence si Mulhouse, eu o recomand oricui, ca legatura spre Spania de exemplu. Tot drumul e frumos si lejer de parcurs, cu mici exceptii, neinsemnate.

Imagine

Imagine

Imagine

La aceasta Boulangerie atragatoare, am oprit pt a ne lua chifle sau baghete calde. O placintica si doua baghete, 7 euro, am demarat usurel spre nemti ca oricum stau mult mai bine la preturi.

Imagine

Imagine

La ora 11 s-a produs si evenimentul trecerii in Germania. Vama era plina de politisti ce controlau TIR urile, stiau ei care...Am orprit intr-o parcare si am luat o gustare. Eram ca si acasa..
E alta situatie la nemti, se discuta altfel, ne simteam mai bine, nu chiar ca acasa, dar ceva de genul asta. De aici adio taxe de drumuri, ne astepta un drum lejer spre Nick care il sunasem

Imagine

Imagine

Imagine

Freiburg, un oras care mi-a placut mult din 2003, cind am stat doua zile aici. Tramvaie care nu se aud cind merg, strazi inguste si pline de turisti, un orasel care merita a fi vizitat oricind.

Imagine

Imagine

Imagine

Urcarea din Freiburg spre Ulm e deosebit de frumoasa, insa soarele din fata nu ne-a permis a face multe poze. Oricum, ceva ceva am reusit, asa pe unde am apucat, multe insa le-am sters.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

La 4,30 dupa masa, am ajuns la Riedlingen. Din prima vreau sa va zic ca aici vom reveni si veti vedea si de ce. E un orasel vechi, un punct turistic deosebit in care Dunarea are 20 m latime..
Primaria a amenajat impreuna cu ADAC si alte asociatii de profil, o mica parcare pt campere, acele stellplatzuri de care ziceam, locatie in care nu platesti nimic, decit daca vrei apa si curent
Preturile sint simbolice, nu trebuie decit sa ai monezi de 1-2 euro si ai curent-apa plus deversare wc uri gratuita. Am parcat si bineinteles ca am plecat in oras care veti vedea cit de frumos e

Imagine

Imagine

Imagine

.
Ultima oară modificat 30 Mar 2012, 23:24 de către Rusu Mihail, modificat 1 dată în total.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Despre ce vama vorbesti Mihai? Este vama intre Germania si Franta in zona aia?
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Gigi : Venind dinspre nord-estul Frantei, intre intre Mulhouse 68100 si Freiburg 79102 e vama ( simbolica dar e, in Mulhouse ) - despre vama asta am scris si e o trecere foarte aglomerata
Vezi aici despre ce vama am scris. O sa postez in curind, daca va fi cazul, traseul pe etape, cum imi spunea Ciprian intr-o postare mai veche. Acest drum o sa-l mai repet, asa frumos este..

Imagine

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Riedlingen (BC) 88499 (D) citeva imagini

Cred ca nu are rost sa comentez fotografiile. Sint multe, dar ca de obicei voi posta citeva din ce am in folderul R. De la plecare am ajuns la litera R... Deci s-au adunat citeva..

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

....
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Nu v-ati oprit la Mnulhouse la Muzeul Bugatti si la Muzeul Cailor Ferate? Sau ati mai fost probabil.
https://picasaweb.google.com/1062626717 ... housBugati
https://picasaweb.google.com/1062626717 ... ilorFerate
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Domnul Radu ,va raspund sincer, ca habar nu am avut de aceste doua muzee...In al doilea rind, cu toate ca am vrut sa trec vama pe drumul secundar, navi ne-a scos din zona aceea...
Deci regret pt ca de Bugatti stiu de prin 70 de cind eram abonat la revista ACR si cunosc f multe despre aceasta manufactura, dar ce sa mai zic de trenuri care sint chiar hobby-ul meu
Oricum, timpul nu-i pierdut, pt ca intentionam sa revenim la anul in zona Freiburg pt citeva zile si fiti sigur ca acei km pina in Mulhouse ii vom face negresit pt a vizita ce imi place :)
PS: Ati stiut chiar ca ma pasioneaza trenuri-trenulete, sau a fost o intimplare ? Si ca sa vedeti cit de rau imi pare, postez un link ca sa vada lumea ca "si cei mari sint mici citeodata"

Diorama TAIGA V200 & BR 23 Trix Sound

Link pe Youtube : http://www.youtube.com/watch?v=ECLTuF3HAOU

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Citeva imagini de pe traseul din 26 martie Franta, descris ceva mai sus.

FRANTA 26 martie 2012

Link pe Youtube : http://www.youtube.com/watch?v=SIv_bk4sscM

Multumesc colegilor din toate cluburile, pentru comentariile frumoase aparute de curind pe Youtube cit si pt Like-urile date filmuletelor in semn de apreciere.
.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

28 Martie 2012 miercuri, am avut cel mai usor traseu spre Munchen, dupa care am urcat in nord spre Deggendorf. Vremea era frumoasa si ne dadea alt impuls de condus spre casa.
Pe traseul Ulm - Deggendorf se lucreaza la o viitoare autostrada ce va fi fara limita de viteza, lucrare ce se va incheia in 2015. Pina in Deggendorf am facut ceva poze dar nu multe.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Trecuti de Deggendorf, cei 48 km pina in Zwiesel ni s-au parut cei mai frumosi din finalul excursiei, pt ca deja urcam spre casa, iar de aceste peisaje ce urca in munte nu ma satur niciodata.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Am depasit lacul din Regen si in ultimii 10 km pina in Zwiesel, am vazut inca multe pete mari de zapada ce m-au facut sa inteleg, ca fusese o iarna adevarata.. Deja eram la 750 m alt.

Imagine

Imagine

Imagine

La ARAL lul de la intrarea in oras, a aparut in scurt timp si "urmasul" nostru cu care nu ne vazusem de mai bine de 4 luni de zile. Urmarea se vede in poze si nu mai au rost comentariile..

Imagine

Imagine

Imagine

Ajunsesem la casa 2 care nu-i ca 1, dar unde ne simtim f bine, mai ales nevasta-mea care ar fi in stare sa nu mai plece de aici. Eram din nou pe "pamint", adica urma sa dormim in pat
Zic asta, pt. ca practic e sfirsitul celor 3 luni in camper, chiar daca nu-i sfirsit, folosiriea camperului s-a intrerupt pt 3-4 zile, timp in care am deschis PC ul si iar am continuat postarea.

Imagine

Imagine

Ne-am luat in brate ca hodorogii veseli, am pozat pt colegi si am inchinat un paharel, pt ca practic incheiasem excursia cu bine. Cei 1400 km de aici si pina acasa,sint deja ca neinsemnati.

Imagine

Va dorim o Duminica placuta tuturor! Marti vom pleca spre camping Grein, apoi spre casa, cu pauze in functie de vreme. Daca-i frumos, vom mai sta pe traseu, daca nu, vom reveni acasa.
Deocamdata ne tragem sufletul cu ceva shoping si cu citeva zile frumoase in prezenta lui Nick. Vremea frumoasa se racise brusc, azi vad ca si-a revenit, drept pt care vom peterece un pic. :)

.
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Bravo de trei ori familei Rusu. Pentru curaj, pentru traseu si pentru ca ne-au tinut la curent cu acest mununat mod de a folosi RV-ul.
Fiti bine reveniti acasa.
Paste fericit acum si sa ne vedem sa mai povestim la intalnirile din tara.
Noi va invidiem in sens bun si vrem sa va urmam.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Multumim de urari Traian cit si celorlalti colegi si fiti siguri ca abia asteptam sa ajungem in tara, pt ca sincer mie unul mi-e cam dor "de-ai nostrii" .. :)

Franta-Germania 27 mar 2012

Link pe youtube : http://www.youtube.com/watch?v=NgrJbzH27UY

Duminica placuta ! Acum pot bea o bere, am luat pauza. Numai bine !
.
Relu Buliga
Membru forum
18

Mesaj de Relu Buliga »

Drumuri bune Profesore si bine te intorci acasa...
Tel:0744649371;0788649371
Scrie răspuns