Categoria BE sau EB sau B+E sau E+B

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Toni Conecini
Membru asociat
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 13 Feb 1968

Re: Categoria BE sau EB sau B+E sau E+B

Mesaj de Toni Conecini »

ati putea sa dati mai multe detalii legate de cat BE? cat costa scoala, in ce consta, se poate da examen si fara sa faci scoala? de unde se pot invata intrebarile de care pomeneati? in ce consta examenul pe traseu cu acea remorca? multumesc
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
Bratu Dragos
Membru forum
15
Oras: ploiesti
Data nasterii: 21 Noi 1976

Mesaj de Bratu Dragos »

Salutare tuturor.
Începând de astăzi sunt fericitul posesor al categoriei BE. Sfătuiesc obținerea acesteia pe toți aceea care doresc să evite orice fel de interpretări ale legii sau evenimente neplăcute legate de masa autoturismului sau a rulotei, în special atunci când părăsesc România. Am ales soluția aceasta și în urma sfatului unui forumist din Bulgaria care, la întrebarea mea legată de legislația din țara vecină, mi-a recomandat obținerea categoriei BE pentru a evita orice neplăcere generată de întâlnirea cu poliția bulgărească.
Școala am urmat-o la Bon Voyage Ploiești la prețul de 600 lei.Se întocmește un dosar complet: fișă medicală, cazier, taxa permis, taxa examinare.În total se mai adună cam 200 lei. Sala constă într-un chestionar format din 11 întrebări.Întrebările sunt foarte accesibile dacă citiți legislația, în special cea legată de remorcare. Examinarea practică a durat cam 30 minute de condus efectiv, inclusiv proba de cuplare și decuplare a rulotei.Examinatorul este interesat de modul în care suntem în măsură să încadrăm corect atelajul pe șosea , de modul în care luăm virajele strânse (să nu urci roata rulotei pe bordură la un viraj de 90 grade ).
Din câte știu eu un candidat pentru categoria BE nu se poate prezenta la examen dacă nu a urmat o școală în acest sens.Și așa cum spunea domnul Traian...scapi de o grijă și te bucuri de vacanță și de plăcerea de a conduce.
Pentru orice altă informație vă stau la dispoziție. Drum bun și vacanță plăcută...vara se apropie.
vw sharan 1.9 tdi -Kip de Luxe 34 EK
Corhaneanu Cosmin

Mesaj de Corhaneanu Cosmin »

salut, am obtinut si eu adeverinta pentru b extins, maine as vrea sa ajung la pipera sa depun actele pentru modificarea in permis. Imi poti spune te rog ce documente trebuie depuse? Multumesc.
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Cu permisul si actul de identitate
Autorulota Dethleffs Just 90
Corhaneanu Cosmin

Mesaj de Corhaneanu Cosmin »

Am rezolvat si eu aceasta problema. Am trecut pe permis <96> in rubrila 12 a permisului. Mi-a zis o tanti politista sa pastrez totusi si o copie dupa adeverinta ca nu se stie ce, atentie, "prost" ma opreste in Romania ! Ce sa zic, ii urmez sfatul !
daniel_cojocar
Membru asociat
11
Oras: Timisoara
Data nasterii: 14 Apr 1976

Mesaj de daniel_cojocar »

Tinand cont ca... Am intrebat despre posibilitatea tractarii rulotei (de 1100 kg) cu a mea masina cu MTMA 1899 kg (Dacia Duster) si primit raspuns de la Politia Romana, postez si aici raspunsul primit.
Screenshot_20180625-120013.jpg
Screenshot_20180625-120013.jpg (167.41 KiB) Vizualizat de 2990 ori
Duster 4x4 1.5 Dci
Rulota: KIP 41 EKL HY LINE '96
Fiat cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
Viorel Capruciu
Membru forum
4
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 07 Iun 1959

Mesaj de Viorel Capruciu »

Un filmulet al unui politist care explica bine cum e cu B, B extins si BE.
Scrie răspuns