Discutii.....aiurea!!!

ce este forumul?
topicuri destinate lamuririi unor controverse

NOTA: odata intrat sa postati in aceasta sectiune va presdispuneti la primirea de avertismente. ATENTIE: folositi un limbaj cat mai decent. "..... combateti idei, nu persoane"
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Încuiat
gabriellucian

Ventilator frigider

Mesaj de gabriellucian »

Salutari.
Am remarcat pe site la Exis la accesorii rulote un ventilator pt. frigider.
Imi poate explica cineva cum se foloseste si mai precis cam ce ar trebui sa raceasca si de ce ?
Multumesc.
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Daewoo Matiz: remorcabil cu dispozitiv de franare: max 5 persoane (in interior) ? ? ?
Da, mistocar !
Ultima oară modificat 08 Feb 2007, 20:26 de către Doru Stoicescu, modificat 1 dată în total.
Doru Stoicescu
0721.18.05.16
rulotistul cel istet

Mesaj de rulotistul cel istet »

Doru, nu vezi ca e scris la misto?

Remorcheaza 5 persoane, ce naiba?
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

:(
Ultima oară modificat 27 Oct 2007, 23:43 de către Luidort Peti, modificat 1 dată în total.
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Ia uite ce mai zic prin ziare de rulotisti.Revista Capital.....
Vanzarile de rulote pe piata autohtona dau semne de dezmortire

Desi in Romania exista 72 de zone de campare pentru rulote, acest gen de turism promite sa castige teren. Majoritatea celor care prefera circuitele turistice cu “casa in spate” sunt straini, obisnuiti cu petrecerea timpului liber aproape de natura.

Cum ar fi sa te poti trezi, in fiecare dimineata, chiar si pentru doar doua saptamani, de fiecare data in alt loc? Exista intr-adevar solutii pentru ca aceasta dorinta sa devina realitate. In Romania, astfel de servicii sunt oferite de catre o agentie specializata in pachete turistice pentru strainii care vin aici in circuite cu rulota. “Anul trecut, au venit peste 400 de straini, peste 80% fiind pensionari. Un astfel de pachet turistic, care dureaza intre 14 si 26 de zile, costa minim 750 de euro si poate ajunge pana la 1.800 de euro”, spune Octavian Arhip, directorul agentiei RIT. In timpul circuitului prin Romania, turistii se opresc in campinguri din diferite zone cu atractii turistice, cum ar fi Delta Dunarii sau Sinaia-Bran-Moeciu. Acolo raman o zi sau doua, timp in care fac diverse excursii prin imprejurimi.

Din pacate pentru “rulotisti”, cele 72 de unitati de campare din intrega tara, dintre care putine sunt clasificate la standarde internationale, nu sunt suficiente. Prin comparatie, in Austria exista peste 500 de campinguri pentru rulote. La noi, firmele private abia acum incep sa faca astfel de investitii. “Din vara anului viitor, vom incepe constructia in Delta Dunarii a celei mai mari unitati de campare din Romania si poate din Europa. Se va intinde pe cinci hectare si va fi clasificata la cinci stele. Vom construi si un hotel cu 16 camere. Investitia totala se va ridica la circa 800.000 de euro”, sustine seful agentiei RIT.

La mijlocul acestei veri, un grup de 22 de austrieci a venit in Romania pentru un circuit de trei saptamani, pe ruta Oradea-Cluj-Suceava-Piatra Neamt-Braila-Tulcea-Mamaia-Bucuresti-Brasov-Sibiu-Timisoara-Arad. Austria este de altel tara care “trimite” cei mai multi “rulotisti” in Romania. “Conform unui studiu de piata, realizat de catre Institutul Fessel, in 2005, au vizitat Romania peste 2.000 de austrieci care s-au deplasat cu rulote sau autocaravane”, afirma Simion Giurca, directorul Biroului National de Turism al Romaniei de la Viena. El adauga ca, pe masura imbunatatirii infrastructurii rutiere si aparitiei sectoarelor de autostrada, numarul austriecilor care vor veni cu rulotele in tara noastra va fi in continua crestere, “Romania corespunzand in mare masura profilului unei astfel de destinatii”. Intr-adevar, nu doar lipsa campingurilor moderne ii tine departe de drumurile romanesti pe pasionatii de rulote, ci chiar drumurile in sine. Starea deplorabila a acestora, in cele mai multe cazuri, ii determina sa-si schimbe optiunile.

Optimismul celor care lucreaza in domeniu nu se refera doar la turistii straini, ci si la cei autohtoni. De aceea, au aparut pe piata romaneasca cateva companii care se ocupa cu vazarea de rulote. Anul trecut, firma RomCaravan, reprezentanta in Romania a companiei slovene Adria Mobil, a vandut 20 de rulote si 12 autocaravane, in crestere cu 30% fata de 2004. Cea mai ieftina rulota, cu patru locuri de dormit, costa 9.200 de euro, fara TVA. Cea mai scumpa are 9,5 metri lungime si costa 19.800 de euro. “Dar cea mai cautata rulota are sase locuri si poate fi cumparata cu 11.300 de euro, la care se adauga TVA”, spune Nicolae Oiesdean, directorul RomCaravan. O autocaravana este ceva mai scumpa, iar pretul ei variaza intre 32.000 si 53.000 de euro. Daca in 2001 a vandut doar doua rulote in Romania, compania Camperland din Bacau a ajuns ca anul trecut sa vanda 14 bucati. “Estimam ca in acest an vom vinde circa 30-40 de astfel de produse. O rulota are in dotare doua spatii de dormit, o minibucatarie, un frigider, un aragaz, o chiuveta, o baie si o toaleta”, afirma Iulia Colpos, administratorul firmei.

In afara de aceste produse pe piata romaneasca a fost introdus recent conceptul de “casa mobila”. Aceasta este demontabila, se transporta pe o platforma, apoi se poate reamplasa intr-o alta locatie. Firma RomCaravan a adus acest produs in Romania in luna iunie si pana in prezent a vandut zece astfel de case. Pretul unei locuinte mobile este de 14.200 de euro fara TVA si poate ajunge pana la 25.200 de euro, in cazul in care are o suprafata de 35 de metri patrati.
Case de vacanta pe patru roti, si nu numai…

Rulota

Are, in general, in dotare intre doua si sase locuri de dormit, o minibucatarie, un frigider care functioneaza cu gaz, un aragaz, o chiuveta, o baie si o toaleta. Preturile variaza intre 2.500 si peste 30.000 de euro, in functie de dimensiuni si de calitatea dotarilor din interior.
Autocaravana

Mult mai scumpa decat o rulota, autocaravana costa, in medie, intre 30.000 si 60.000 de euro, dar sunt si modele aparute recent (marci precum Mercedes) al caror pret urca spre 200.000 de euro. Acestea au, in general, intre patru si sapte locuri de dormit, iar dotarile sunt similare celor dintr-o rulota.
Case mobile

Casa poate fi mutata pe o platforma dintr-un loc in altul, a aparut recent pe piata romaneasca si poate fi cumparata cu o suma cuprinsa intre 14.200 si 25.200 de euro, fara TVA. O astfel de locuinta nu are nevoie de autorizatie de constructie si are ca termen de garantie cinci ani.

Si,iaca-ta,la final ne da si stirea mult asteptata despre autorizatiile de constructie!!! :D :D :D
Mircea Ionescu
Membru fondator
18
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972

Mesaj de Mircea Ionescu »

Astia cu capitalul lor sunt niste tolomaci. Daca dadeau un search pe Google ne gaseau si pe noi si poate ziceau ceva si de clubul nostru...
Cu autorizatia cred ca e ceva pe la mijloc... Eu m-as risca sa iau una si cred ca anul asta o voi lua dar vreau sa vad una de aproape. Il astept pe Peti sa si-o ia apoi ii fac o vizita... El inca nu stie asta... :D :D
Marius Bogdan
Membru fondator
18

Mesaj de Marius Bogdan »

parpaneata scrie:Ia uite ce mai zic prin ziare de rulotisti.Revista Capital.....
“Romania corespunzand in mare masura profilului unei astfel de destinatii”. Intr-adevar, nu doar lipsa campingurilor moderne ii tine departe de drumurile romanesti pe pasionatii de rulote, ci chiar drumurile in sine. Starea deplorabila a acestora, in cele mai multe cazuri, ii determina sa-si schimbe optiunile.

Cred ca numai aceasta este esenta articolului!
Cel putin din punctul meu de vedere.
mig03
Marius Bogdan
Membru fondator
18

Mesaj de Marius Bogdan »

Scuze!
Nu m-am uitat unde scriu.
Asta este o discutie aiurea!!!
Fara iconite emotive...
mig03
SERGHEI

Mesaj de SERGHEI »

Acesta este un articol ,,comandat" ,ce naiba ,chiar nu stiti cum se face o reclama?!!!! Cat despre unitatile vandute ...au vandut pe dracu..Iar noi trebuie sa facem coada repejor la Adria ca sa cumparam rulote in leasing .
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Am fost eu din curiozitate sa vad rulotele de la Otopeni.
Dupa 20 min a venit dealerul cu cheile. La intrebarile mele despre alimentarea cu apa, apa calda, incalzire, rezervoare, pompe, si mai tot ce ma interesa, raspundea cu "are domne ca doar sunt noi ce naiba". Boilerul Truma de 5 litri, modelul ca la exis dupa parerea lui incalzea apa cu gaze si multe altele.
Oricum sunt frumoase dar nu prea cred ca vor avea succes la peste 11500 Euro cea mai ieftina varianta, pana cand nu vom avea si noi cateva zeci de campinguri dotate cu de toate.
Mai va aduceti aminte cate rulote Felicia si inca un model care se producea la noi erau la Snagov Sat pe timpul verii?
Erau cu zecile si stateau acolo din iunie pana in octombrie, era un mini-orasel, noi astia mai mici si amarati cu cortul nu puteam nici macar sa ne plimbam prin zona lor.
Oare mai este ceva la Snagov Sat, parca il cumparase SNCFR-ul???
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Intradevar,pe vremurile alea,cei cu Felicia erau tari!! Si ne cam uitam cu jind!
Acum,in legatura cu cele '72 de zone de campare ptr rulote'....unde sunt alea??? Si au conditii minime? Furtun de alimentare cu apa,prize curent,toalete curate,spatii ptr dush cu apa calda si rece,locuri de golire a apei reziduale si a wc-urilor portabile? Astea cred eu ca e minimul la un camping ptr rulote si rulotisti! Deocamdata,intradevar,nu e o afacere cu cazarea rulotistilor ptr ca suntem putini.Dar nici investitia nu e prea mare! Modificari rapide se pot face de orice camping detinator de cateva casute.Trebuiesc facute ceva pliante sau...altceva,chestii care le putem lasa prin campingurile neamenajate inca ptr rulote.Cu minimul asta necesar.Si cu angajamentul nostru ca ii ajutam in promovare.Rulotismul ia amploare!!!
Bogdan

Mesaj de Bogdan »

Rulotist sunt putini in Romania.In vara anului 2005 m-am nimerit sa traversez Germania si Olanda chiar in perioada concediilor de vara , sfarsitul lunii iulie inceputul lunii august, si toate soselele erau albe de coloane de rulote.Era o frumusete sa vezi asta.Toti erau cu casuta in spate cu barca,bicicleta,scuterul,catel,purcel,etc.Parca migrau.Erau coloane intregi fara sfarsit. Noi in Romania inca nu avem acest cult.Mai avem multe de invatat. Trebuie doar sa vrem acest lucru.Noi,Clubul nostru,ca promotor al acestui concept avem datoria de a ii informa corect pe viitorii posesori de rulote sau alte vehicule de recreatie asupra avantajelor pe care le ofera acest tip de turism. Sper ca aceasta asociatie a noastra sa devina in viitor una de interes public si sa contribuim prin activitatea noastra la cresterea standardului de calitate in turismul romanesc. Din pacate noi ca popor, avem o problema veche....Promovam imaginea individuala lasand la o parte imaginea comunitatii pe care o reprezentam. Cu alte cuvinte spus,Camperland-ul putea sa faca referire in articolul prezentat mai sus si asupra existentei unui club(asociatie) in acest domeniu,asa cum noi am dat posibilitatea tuturor sa isi promoveze imaginea prin noi-vezi forumul proprietarilor de campinguri din Romania.
Sa nu imi spuneti ca nu ne cunosteau....
Sunt de acord cu cele scrise de Coupe si Serghei.
Aspra autorizatiei de constr. si a celor 16mp ai lui Peti nu mai are rost sa revin....
Încuiat