Stealth Camper Van

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Mircea Ionescu
Membru fondator
18
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972

Re: Stealth Camper Van

Mesaj de Mircea Ionescu »

Multumesc, mi-a mai zis cineva acelasi lucru deci probabil ca e ok.

Intrebarea 2 - Vreau sa o pastrez ca autolutilitara in talon, inteleg ca e obligatoriu sa aiba perete despartitor pt asta, dar e obligatoriu sa-l aiba pe cel original, sau pot sa-i fac eu un perete cu usa, asa cum imi doresc ?
Fişiere ataşate
P1360766.JPG
P1360766.JPG (577.13 KiB) Vizualizat de 3057 ori
Opel Movano 2003
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

La autoutilitara nu se permite accesul la marfa, fara asigurarea (sistem de inchidere) caii de acces.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Mircea Ionescu
Membru fondator
18

Ok, fac peretele despartitor cu usa care se inchide, chiar se va incuia dar trebuie sa pastrez peretele despartitor original sau pot sa-l schimb ? Multumesc !
Opel Movano 2003
Mircea Ionescu
Membru fondator
18

Am scos bancheta, am instalat scaunul si am decis sa fac un perete despartitor de la zero, nu sa-l modific pe cel original...
Fişiere ataşate
P1360772.JPG
P1360772.JPG (569.63 KiB) Vizualizat de 2959 ori
Opel Movano 2003
Mircea Ionescu
Membru fondator
18

Am facut panoul despartitor din panou PVC Weiss si profile din aluminiu, a iesit bine, dar daca ar fi sa o fac din nou, as alege sa modific panoul original. A fost mult de munca, a iesit cam scump si are niste "greierasi", trebuie sa-i identific si sa-i ung...

Urmeaza sa-i montez cateva geamuri...
Fişiere ataşate
P1360796.JPG
P1360796.JPG (493.67 KiB) Vizualizat de 2841 ori
Opel Movano 2003
Mircea Ionescu
Membru fondator
18

Am montat geamurile. Din punctul meu de vedere e mai ieftin si mai usor daca iei o duba vitrata si astupi din interior ce nu-ti trebuie, decat sa te apuci sa montezi geamuri...
Opel Movano 2003
Mircea Ionescu
Membru fondator
18

Urmeaza izolarea - primul pas este sa-i vopsesc plafonul si interiorul cu vopseaua Thermo Top - https://www.mtcmagazin.ro/vopsele-de-to ... roplastic/
Opel Movano 2003
Mircea Ionescu
Membru fondator
18

Am vopsit-o complet in interior plus plafonul la exterior si am inceput sa o izolez cu spuma poliuretanica, vata minerala, panouri din polistiren extrudat si folie PEE :-))
Opel Movano 2003
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

Dl. Mircea, de ce insistati sa o pastrati ca autoutilitara in acte ? Acel panou va va incurca in exploatarea viitoarei autorulote.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Mircea Ionescu
Membru fondator
18

Nu tin neaparat sa ramana autoutilitara, dar cred ca ma complic daca ma apuc sa modific actele... Trebuie omologata la RAR, regulile de omologare sunt destul de stricte, trebuie modificate actele la adm financiara, la politie... complicat... In plus duba este euro 3, ca autorulota se supune regulilor de poluare ale autoturismelor, posibil sa nu ma mai lase sa circul cu ea prin unele orase... Panoul are usa, pot sa o tin deschisa. Deocamdata e ok pt mine autoutilitara. Daca o sa trebuiasca sa o modific in acte, o voi face, dar deocamdata nu vad de ce as face-o. Nici dpdv economic nu e vre-o afacere sa fie autorulota, cred ca una peste alta sunt plati putin mai mari catre autoritati ca autorulota, decat ca autoutilitara.
Opel Movano 2003
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

Eu, in principal, am pus acea intrebare gandindu-ma ca desfiintarea acelui panou va ofera posibilitati mai variate de configurare, acces mult mai usor la zona din spate, posibilitatea rotirii scaunelor fata, etc.
Mircea Ionescu scrie: 18 Mai 2019, 22:33... Trebuie omologata la RAR, regulile de omologare sunt destul de stricte, trebuie modificate actele la adm financiara, la politie... complicat...
Sigur, omologarea implica ceva costuri, dar, odata facuta nu va mai doare capul.
Mircea Ionescu scrie: 18 Mai 2019, 22:33... In plus duba este euro 3, ca autorulota se supune regulilor de poluare ale autoturismelor, posibil sa nu ma mai lase sa circul cu ea prin unele orase...
Pana cand vor aparea asemenea restrictii va mai trece destul de mult timp. Inca sunt autorulote non-euro care circula si vor mai circula mult si bine pana va aparea o astfel de interdictie. Acum si in viitorul apropiat apar restrictii in special in marile orase, in orasele foarte aglomerate, sau, doar in zonele centrale ale unor astfel de orase.
Mircea Ionescu scrie: 18 Mai 2019, 22:33... Nici dpdv economic nu e vre-o afacere sa fie autorulota, cred ca una peste alta sunt plati putin mai mari catre autoritati ca autorulota, decat ca autoutilitara.
Aici cred ca lucrurile s-au schimbat in favoarea autorulotei.
Impozitul anual este cam similar, rca-ul cred ca este ceva mai mare la autoutilitara, rovinieta este cam de 3 ori mai scumpa la autoutilitara, ITP-ul este la jumatete de pret la autorulota (ITP la 2 ani fata de 1 an la autoutilitara).
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

D-nule Predonu, va rog sa postati aici documentul care legifereaza ITP la 2 ani la autorulote. Stiu ca asa era candva un ordin (de fapt nu diferea de ritmicitatea normala de doi ani prevazute pentru autoturisme), dar anul trecut cand am facut ITP, in talon la data urmatoare pentru verificare, mi-a trecut cei de la statia ITP o data care e peste exact UN an. Chiar saptamana urmatoare este scadenta data, asa ca daca e valabila acea prevedere de doi ani, documentabil, voi cere sa-mi modifice inscrisul. Poate...poate... Desi la noi te poti astepta la orice magarie!
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Scrie răspuns