Circuit Italia-Albania-Croatia-retur iunie iulie 2015

orice membru al forumului poate propune o intalnire
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: Circuit Italia-Albania-Croatia-retur iunie iulie 2015

Mesaj de Radu Pascu »

Cu forte proaspete, pasii ne-au purtat spre Giardini Salvi, un superb parc, marginit paraias, populat cu pesti si rate jucause, in racoarea caruia -si scalda fundatia Loggia Valmarana Palladio, o alta capodopera palladina.
Imagine
Nu se viziteaza, dar fotografia nu poate reflecta pitorescul locului.
Va las sa admirati cateva fotografii, incercari timide de a relata acest loc.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Urmare in episodul urmator. PADOVA. Dar pana atunci, il rog pe Doru sa ma complecteze la subiect. Sunt sigur ca mi-au scapat multe amanunte.

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
jacek
Membru forum
15

Mesaj de jacek »

,,,,,,,,,,,,,,,, călătorie frumoasă. :)

J.
Please write me in english, my romanian is from google translator.
Eu nu cunosc limba română, dar din ceea ce este Google Translator ...
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

PADOVA.....capitala regiunii, este un oras cu desavarsire universitar, dar si renumit prin monumentele sale. Te cufunzi foarte usor pe stradutele inguste care par pietonale, impletite cu bulevarde generoase si aglomerate. O imbinare reusita a modernului cu anticul si fara indoiala, consacrarea lui GIOTTO.
Cel mai important obiectiv turistic al Padovei este Cappella degli Scrovegni. Comandata in 1303 de nobilul local Enrico Scrovegni, aceasta biserica imensa isi datoreaza faima picturilor remarcabile ale lui Giotto, scaldate in lumina eterica de culoare albastu-deschis a capelei micute. Cea mai frumoasa pictura este "Judecata de Apoi", in care, intr-o vignieta mica, situata imediat deasupra usii, este pictat Scrovegni prezentandu-si capela. A "scapat" miraculos in al doilea razboi mondial si este probabil cel mai bine conservat monument din Padova si poate din Italia. Frescele interioare te hipnotizeaza in ansamblul lor, dar si prin perfectiunea detaliilor. Ai impresia ca soclul este reliefat, dar in fond este un perete plat. Este greu de ajuns sa o vizitezi, caci trebuie sa-ti faci rezervare cu cateva zile inainte prin internet sau direct, telefonic. Nu sunt admise decat 25 de persoane si asta dupa ce stai intr-o incapere pret de 15 minute, pentru a aclimatiza propiul tau corp, cu umiditatea si temperatura din capela. Dupa 20 de minute cat dureaza vizita, esti invitat catre iesire. Nu se fac fotografii si nu ai voie sa ai bagaje.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Fac o paranteza, pentru a preciza ca unele pasaje din expunerea mea, sunt reproduse din diferite texte de pe internet. Nu doresc sa fiu catalogat un "Ponta". De altfel, asa-mi readuc aminte de explicatiile care le-am primit de la persoanele avizate care prezentau locatiile. Fotografiile sunt 95% facute de mine sau de colegul Stoicescu.

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Coplesit de Cappella degli Scrovegni, peste drum, se viziteaza si Musei Civici, care este pe bilet la pachet cu capela. Cladirea adaposteste un superb ansamblu modern plin cu expozitii de monede, pictura, sculptura si arheologie. Partea proasta a fost ca toate explicatiile erau DOAR in limba italiana, si a trebuit sa intuim tot ce am vazut acolo.
Imagine
La fel, ne-am lasat bagajele la garderoba si desigur, nu este permisa fotografierea.
Imagine
Imagine
Imagine

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Urmatorul obiectiv vizitat, a fost Basilica de Saint Antonio. Poate cel mai important obiectiv cu caracter crestin. O comoara a Padovei, locul in care este inmormantat Sf. Anton de Padova, unul dintre cei mai venerati sfinti din Italia. Mai este cunoscuta si sub numele de Sfantul ( “il Santo”). Biserica a fost construita de-a lungul unei perioade de aproximativ 70 de ani, intre 1238 si 1310. In secolul al XIII-lea, pe timpul vietii Sfantului Anton, pe acest loc se afla o mica biserica, Santa Maria Mater Domini, actualmente inclusa in Sant'Antonio da Padova si cunoscuta sub numele de Capela Madonnei Negre. aicigasesti un tur virtual al monumentului religios.
Fişierul ataşat P1070358.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat P1070359.JPG nu mai este disponibil
P1070358.JPG
Ca si in alte obiective turistice de renume, nici aici nu era permis fotografiatul. Mi-am permis sa incerc doua imagini cu mormantul Sf, Anton, avand in vedere ca multi turisti, din toate tarile faceau la fel.
P1070360.JPG
si o vedere generala
Mormantul lui Sf. Anton
Mormantul lui Sf. Anton

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Cat timp am vizitat catedrala, a inceput ploaia. Dar am avut noroc ca tocmai a sosit in statie un autobuz turistic hop up hop down si am facut o plimbare pe traseul prestabilit.
Fişiere ataşate
P1070366.JPG
P1070370.JPG

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Ploia de vara s-a oprit si ne-am indreptat spre un alt simbol al Padovei si anume Pratto della Valle . Ce este Pratto della Valle si de ce este atat de impresionanta? In primul rand, este unul dintre simbolurile orasului Padova! Dupa statistici , ar fi cea mai mare piata publica din Italia si a doua ca marime din Europa!
Fişierul ataşat Panorama 5.JPG nu mai este disponibil
Cel care a inceput proiectul pentru acesta piata plina de maretie a fost Andreea Memmo, in anul 1775 , ajutat apoi de Domenico Cerato si de alte persoane pricepute , ale caror nume nu le voi aminti aici, pentru ca ei oricum nu mai sunt demult ca sa le citeasca. 😉 Candva aici era centrul orasului Padova , dar intre timp constructiile s-au extins doar pe o anumita parte si asa Prato della Valle a ajuns la margine.
Incercati sa va imaginati o insula verde in centrul careia exista o fantana arteziana deosebit de frumoasa, unde se intersecteaza cele doua alei perpendiculare in forma perfecta de cruce, care practic sunt cele doua alei pietonale , marginite de copaci identici, de talie mica.
Fişierul ataşat P1070379.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat P1070374.JPG nu mai este disponibil
Aceasta este insula Memmo, (ce coincidenta... si eu stau pe Memo... in Brasov) si este un loc minunat de relaxare, intalniri amoroase si nu numai, si de ce nu....un loc minunat de citit, de picnic. Sunt 78 de statui in jurul insulei, enervant de frumoase si bine integrate in peisaj.
Fişierul ataşat P1070373.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat P1070375.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat P1070377.JPG nu mai este disponibil
Piata este inconjurata de cladiri importante, in mare parte ocupate de institutiile statului (primaria, prefectura, chestura, politia si garda finaciara) dar si multe locuinte private.
Fişiere ataşate
P1070374.JPG
P1070380.JPG

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Padova inseamna mult mai mult decat am expus, dar nu vreau sa lungesc topicul care si asa devine destul de stufos. Pentru cei foarte interesati, voi putea oferi link-uri pe PicassaWeb, dar inca nu am terminat clasificarea fotografiilor. Dar serile de iarna sunt lungi......

De la Padova, ne-am indrepta spre Florenta, in trecere doar, prin Bolona, Imola si regiunea Emilia Romana, zona in care am mai fost cu alta ocazie. Am refuzat insa autostrada, pentru a simti frumusetea regiunii, spiritul italian si peisajul montan al Toscanei de nord. Un drum destul de greu ca si panta, dar de un pitoresc desavarsit, plin de culturi viticole sau pomicole de tot soiul, dar si pajisti intinse pe versanti delurosi.
localitatile mignione, cu strazi inguste si italieni lenevind la poarta, mici statiuni montane cu pensiuni rasfirate la tot locul, ne-au facut sa trecem mai usor "proba de coasta" la care am supus atelajele.
Majoritatea fotografiilor sunt facute in mers, caci peisajul ne surprindea in fiecare clipa.

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Obositi, dar multumiti de traseul parcurs, am ajuns dupa masa la FLorenta. Am avut rezervare la camping de acasa, cu o precomanda si un aconto platit dar neretras din cont pana in momentul cazarii. Este inghesuiala pe cele doua campinguri listate de ACSI. Asa ca am "prins" Camping Internationale Firente, cel din SE. Un camping aflat la iesirea de pe autostrada, destul de departe insa cat sa nu fii deranjat de zgomotul magistralei. Acces usor din oras cu transportul local care te duce pana in fata garii din Florenta.
A doua zi.......F L O R E N T A.
waw...
Leaganul Renascentismului si orasul familiei Medici (familia celor mai progresivi patroni ai artei).
Florenta este un oras incredibil de frumos, care abunda de palate vechi, domuri ondulate, biserici splendide pline de opere de arta de cea mai inalta clasa si galerii de arta cunoscute in toata lumea, cum ar fi Galeriile Uffizi.
Florenta are foarte multe lucruri care merita vazute si care ofera motive suficiente pentru un city break sau chiar pentru o vacanta prelungita. Singurul dezavantaj al existentei acestor splendori este numarul enorm de turisti care roiesc in zonele de interes, cu precadere pe perioada verii.

Ca multe mari orase, Florenta este cladita pe malurile unui rau mare, raul Arno. Acest rau care strabate orasul poate fi traversat prin multe locuri, dar fara indoiala cel mai de seama dintre toate este Ponte Vecchio, cel mai vechi pod din Florenta, construit in 1345.
Multi dintre artistii de seama ai omenirii au contribuit si ei la desavarsirea frumusetii Florentei, printre acestia numarundu-se Michelangelo, Donatello si Leonardo Da Vinci.
Orasul Florenta este destul de compact, multe dintre obiectivele turistice gasindu-se comasate in cateva zone, ceea ce face posibila vizitarea tuturor atractiilor pe jos. De fapt este posibil ca turistii sa traverseze intregul centru vechi al orasului in aproximativ jumatate de ora.
Acum sunt plecat pentru acest weekend si nu stiu cat "net" o sa am aici la Laguna Albastra. Asa ca pentru inceput, un colaj din picassa, pe care l-am descifrat cu ajutorul lui Cosmin. Apoi voi incerca sa nuantez fiecare obiectiv vizitat in parte.

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Domul din Florenta - este una dintre cele mai mari catedrale din lume si a fost construita intre anii 1296 si 1436. Domul sau impozant a carui proiectare este atribuita arhitectului florentin Filippo Brunelleschi, inca domina centrul istoric al orasului.
P1070523.JPG
P1070634.JPG
Domul din Florenta, cu numele oficial de Santa Maria del Fiore, dar fiind recunoscut sub numele mult mai simplu de Duomo, a fost initial proiectat in anul 1296 de Arnolfo di Cambio, in stil gotic, luand locul bisericii Santa Reparata.
P1070666.JPG

Cupola de la Duomo di Firenze a fost cea mai mare din lume la momentul finalizarii lucrarii in anul 1436 si inca domina orasul Florenta. Felinarul din varful Domului a fost adaugat mai tarziu, in anul 1461 de Michelozzi Michelozzo. Domul, o adevarata minune inginereasca, a fost proiectat de Brunelleschi care a inaintat planurile sale dupa ce s-a dus la Roma pentru a studia Panteonul din Roma, ce detinuse pentru multa vreme cel mai mare dom din lume. Brunelleschi a reusit sa creeze aceasta cupola imensa fara niciun sprijin, datorita unui design ingenios ce consta dintr-o carcasa interioara din caramizi asezate in forma de spic si dintr-o centura de piatra ce permitea reducerea presiunii si distribuirea egala a greutatii. Carcasa exterioara, mult mai mica, sprijina acoperisul si protejeaza carcasa interioara de intemperii. Intre carcasa interna si cea externa exista o scara care duce turistii spre o platforma panoramica aflata la baza felinarului.
Turnul in care se afla clopotul Catedralei din Florenta a fost initial proiectat in anul 1334 de Giotto di Bondone care era in acea vreme, arhitectul sef al orasului. Dupa ce Giotto a murit in 1337, la turn au mai lucrat Andrea Pisano si mai tarziu Francesco Talenti. Turnul inalt de 85 de metri a fost terminat in anul 1359. Fatada a fost acoperita cu marmura verde, roz si alba. Decoratiunile in relief au fost create din teracota de Andrea Pisano. Turnul este accesibil vizitatorilor si ofera o priveliste exceptionala spre oras si mai ales spre domul catedralei.

[picasa]https://picasaweb.google.com/lh/photo/4 ... directlink[/picasa]

Complexul cuprinde și faimoasa clădire cunoscută sub numele de Battistero di San Giovanni ("Baptisteriul Sf.Ioan Botezătorul"), considerață cea mai veche clădire a Florenței, care este alături de alte două bazilici florentine, Santa Croce și Santa Maria Novella, importante clădiri istorice, dar și bazilici minore ale orașului.Ghiberti a terminat usile din nord in 1424 dupa care a inceput lucrul la cele din est care au fost
terminate in 1452. Aceste ultime doua usi, ce infatiseaza scene din biblie sunt considerate cele mai bune opere ale lui Ghiberti, fiind descrise de Michelangelo drept Portile Paradisului. Panourile au fost de mult inlocuite de imitatii, orginalele aflandu-se acum expuse la Museo dellOpera del Duomo.
P1070667.JPG
P1070671.JPG

La subsol, se afla un muzeu, cu ruinele vechii basilici si artefacte arheologice, schite si machete din timpul constructiei si cateva capele.
Fişiere ataşate
P1070674.JPG
P1070659.JPG
P1070661.JPG

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Completare Circuit Italia-Albania-Munte Negru-Serbia